A.Wengeras pasirengęs kovoti, bet baiminasi dėl Čempionų lygos

Londono „Arsenal“ strategas Arsene'as Wengeras prisipažino, kad jo komandai iškilo reali grėsmė kitą sezoną nepasirodyti Čempionų lygoje. Tai 64 metų prancūzas atskleidė po skaudžiai pasibaigusių sekmadienio Anglijos čempionato rungtynių, kai „Arsenal“ 0:3 pralaimėjo „Everton“ futbolininkams. Pastarieji šypsosi, nes turi puikią progą gauti kelialapį į elitinio turnyro atranką, rašo guardian.co.uk.

A.Wengeras pripažįsta, kad „Arsenal“ situacija – nepavydėtina.<br>AP nuotr.
A.Wengeras pripažįsta, kad „Arsenal“ situacija – nepavydėtina.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-07 10:16, atnaujinta 2018-02-14 20:15

„Arsenal“ klubas bilietą į Čempionų lygą gavo per visus šešiolika A.Wengero vadovavimo metų, tačiau Steveno Naismitho ir Romelu Lukakų įvarčiai bei Mikelio Artetos smūgis į savus vartus išmušė pagrindą komandai iš po kojų.

Dabar „Everton“ tik vienu tašku atsilieka nuo ketvirtoje vietoje esančios „Arsenal“ komandos, o stimulo suteikia tai, kad „Everton“ ekipa yra sužaidusi vienu maču mažiau.

„Arsenal“ komanda nelaimi jau nuo kovo 16 dienos ir iš dvylikos galimų taškų iškovojo vos du.

„Ar mums trūksta kovingumo? Galima sakyti ir taip, - kalbėjo A.Wengeras. - Šitoks pralaimėjimas kelia didelį susirūpinimą. Privalome gerai išanalizuoti rungtynes ir į aikštę žengti su kitokiu požiūriu. Mums reikia žaisti tvirčiau, rodyti charakterį. Turėsime sugrįžti prie pradžiamokslio. Mūsų žaidimas neįtikino – nei puolime, nei gynyboje. „Everton“ sužaidė geriau ir nusipelnė laimėti.“

Paklaustas, ar klubas yra susirūpinęs dėl to, kad pirmą kartą nuo 1996-1997 metų sezono gali nepatekti į Čempionų lygą, A.Wengeras atsakė: „Nežinau. Labai sunku pasakyti, kas yra baimė. Pralaimėjimas didelėms komandoms iš mūsų atėmė nemažai žavumo. Bet ar tai baimė? Tikėjimas? Pasitikėjimas? Esu visu šimtu procentų nusiteikęs kovoti dėl buvimo tarp keturių geriausių. Turime programą, kuri pasiekiama. Tiesiog turime žaisti geriau. Aš nekeliu klausimų apie ekipos nusiteikimą. Žaidėjai yra susitelkę ir nori žaisti gerai, bet jie prarado dalį pasitikėjimo. Kova dėl vietos – atvira ir viskas priklauso ne tik nuo mūsų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.