„Banga“ ir „Klaipėdos granitas“ svajoja apie Europos lygą

Antrasis LFF taurės pusfinalis suvedė į porą dvi Klaipėdos regiono komandas – A lygos senbuvę Gargždų „Bangą“ ir šį sezoną A lygoje debiutuojančius „Klaipėdos granito“ futbolininkus.

"Klaipėdos granitas" žais LFF taurės pusfinalyje.<br>M.Kulbio nuotr.
"Klaipėdos granitas" žais LFF taurės pusfinalyje.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 9, 2014, 2:21 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:56 PM

Trečiadienį 19 val. Gargždų stadione įvyks pirmoji dvikova, o atsakomoji – balandžio 30 d. Klaipėdoje.

Susitikimas yra gana intriguojantis dėl kelių priežasčių. Gargždiškiai su Vilniaus „Žalgiriu“ dalijasi pirmąja vieta A lygos turnyro lentelėje ir trokšta savo pergalių seriją pratęsti taurės varžybose. Po šešių A lygos turų nepaleidusi įvarčio „Banga“ stebina tiek žiūrovus, tiek ekspertus savo plienine gynyba.

„Klaipėdos granito“ misija – tiesiog įsitvirtinti aukščiausiame Lietuvos futbolo divizione, todėl didžiausias viltis uostamiesčio klubas puoselėja LFF taurės turnyre.

LFF I lygos čempionų gretose žaidžia ir keletas buvusių „Bangos“ žaidėjų – Georgis Alaverdašvilis, Tamazis Čargeišvilis, Rokas Borusas, Paulius Pocius.

„Bangos“ trenerio asistentas Vaidas Žutautas dvikovai teikia didelę reikšmę: „Svarbiausios šių metų rungtynės laukia mūsų trečiadienį. „Taupėme žaidėjus, jog visi būtų pasiruošę, kad nekliudytų traumos ir kortelės, kad visi būtų šimtu procentų pasiruošę žaisti“.

„Šių dviejų rungtynių tikslas yra patekti į finalą. Kito tikslo net negali būti“ – sakė Gargždų klubo treneris.

Uostamiesčio klubo trenerio padėjėjas Tomas Ražanauskas atsargiai vertina komandos galimybes trečiadienio dvikovoje: „Tiek pirmos, tiek antros rungtynės yra vienodai svarbios. Idealu būtų, jeigu pirmose pavyktų įmušti įvartį ir pasistengti nugalėti. Laukia rimta kova. Tikiuosi, kad „Banga“ praleis ne vieną, bet ir antrą įvartį“.

T.Ražanauskas paaiškino „Bangos“ sėkmingo žaidimo receptą: „Greitai atakuoja, kompaktiškai ginasi bei veiksmuose dalyvauja daug žmonių. Ne visos komandos randa priešnuodžių, tad bus įdomu“.

Šios dvikovos nugalėtojas kovos LFF taurės finale, kuris gegužės 17 d. vyks Utenoje. Taurės savininkas (arba finalininkas, jei taurę laimės „Žalgiris“) iškovos teisę dalyvauti atrankoje į UEFA Europos lygą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.