J.Mourinho – dviejų minučių džiaugsmas ir emocinga kalba

Kai Demba Ba besibaigiant antrosioms Čempionų lygos ketvirtfinalio rungtynėms pelnė antrąjį Londono „Chelsea“ įvartį, vienas ant kito griuvo ne tik visa „mėlynųjų“ komanda.

J.Mourinho gyrė savo žaidėjus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Mourinho gyrė savo žaidėjus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 9, 2014, 10:53 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:06 PM

Savo žaidėjų pasveikinti atbėgo ir ekscentriškasis portugalas Jose Mourinho. Tačiau jis tik paplekšnojo keliems futbolininkams per petį ir timptelėjęs už marškinėlių ėmė dalinti tolesnius nurodymus.

Pergalė buvo jau arti, tačiau portugalas negalėjo leisti futbolininkams atsipalaiduoti.

„Rungtynių pabaigoje ant kortos statėme viską“, - po mačo sakė treneris.

Ir „Chelsea“ pavyko sukurti stebuklą „Stamford Bridge“ stadione. Šeimininkai iškovojo pergalę 2:0 ir paliko už borto „Paris Saint-Germain“ ekipą. Dviejų įvarčių pakako, kad Anglijos klubas atsirevanšuotų už pralaimėjimą 1:3 Paryžiuje.

J.Mourinho po pergalės gyrė savo futbolininkus, tačiau prasitarė, kad džiaugsmas truko tik dvi minutes.

„Žaidėjai laikėsi mūsų plano, buvo ambicingi. Mes laimingi, nes pasiekėme rezultatą, dėl kurio kovojome. Jeigu nebūtume įmušę antrojo įvarčio arba jei varžovai paskutinę minutę butų įmušę – vis tiek būtume turėję savimi didžiuotis.

Kai po pirmųjų rungtynių rezultatas yra 1:3, kažką pakeisti yra labai sudėtinga.

Tai puiki pergalė, tačiau tiek aš, tiek „Chelsea“ esame žaidę tiek daug pusfinalių – nieko ypatingo. Viskas gerai, žaidėjai persirengimo kambaryje nešokinėjo. Tik dvi minutės (džiaugsmo), tada viskas.

Mes padarėme viską, kad įmuštume anksčiau, tačiau nepavyko. Tai, kaip „Paris Saint Germain“ sakė, kaip žais ir kaip žaidė – visiškai skirtinga. Jie stengėsi kontratakuoti ir trukdė mums. Mes išbandėme įvairias taktikas treniruotėse, todėl žaidėjai žinojo, kaip elgtis įvairiose situacijose.

Demba Ba mums nulėmė sėkmingą pabaigą. Mes nusipelnėme laimėti. Esu labai laimingas dėl jo. Jis puikus puolėjas ir komandos žaidėjas. Jis sukėlė daug problemų varžovams ir esu labai laimingas, kad įmušė įvartį.

Visada tikėjome. Tokia mūsų prigimtis ir žinome koks yra futbolas. Rungtynių pabaigoje rizikavome viskuo. Paryžiuje jie dominavo, tačiau prancūziškas stilius negalėjo padaryti nieko prieš tai, ką parodėme šį vakarą. Žaidėjai žinojo ką daryti, o sėkmė mums nusišypsojo kai jos reikėjo.

Keturi mano gynėjai, kaip visada, buvo nuostabūs, saugai kovėsi kaip žvėrys, Davidas Luizas buvo monstras. Puolėjai bandė kurti pasinaudodami savo meistriškumu ir fizine jėga.

Esame pusfinalyje ir jei ketvirtfinalyje buvo aštuonios fantastiškos komandos, įsivaizduokite tas keturias, kurios pasiekė pusfinalį. Visko gali nutikti – pavojingi varžovai mūsų laukia. Tačiau nesvarbu kas bus, mes nusiteikę gerai. Mėgausimės tuo. Tą patį sakiau žaidėjams ir prieš antrąsias ketvirtfinalio rungtynes – turime mėgautis žaisdami prieš tokius stiprius varžovus. Madrido „Real“, „Barcelona“, Madrido „Atletico“, Miuncheno „Bayern“, „Manchester United“? Mums nesvarbu“, - kalbėjo „Chelsea“ treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.