Europos lygų apžvalga: meilės trikampio aistros Italijoje

Apie Anglijos čempiono titulą svajojantis Stevenas Gerrardas verkė Liverpulyje, brazilas Neymaras Barselonoje buvo priverstas bėgti nuo įtūžusių sirgalių, o du buvę „Inter“ puolėjai Milane susirėmė dėl tos pačios moters.

Miuncheno "Bayern" futbolininkams jau nerūpi bundeslygos mačai.<br>AP nuotr.
Miuncheno "Bayern" futbolininkams jau nerūpi bundeslygos mačai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Aleksiūnas

Apr 14, 2014, 6:42 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:23 PM

Įdomiausi įvykiai iš Europos futbolo stadionų – stipriausių senojo žemyno lygų apžvalgoje.

Anglija. Po pergalės 3:2 prieš „Manchester City“ Stevenas Gerrardas negalėjo sulaikyti ašarų.

Liverpool“ futbolininkai žengė dar vieną žingsnį link šalies čempionų titulo, kurio jų gerbėjai laukia jau 24 metus. Ir galbūt – patį svarbiausią.

33-ejų saugas dar niekuomet nebuvo taip arti vienintelės savo svajonės, kurios siekė per visą įspūdingą karjerą. Bet ši pergalė „Anfield“ stadione per ypatingą Hillsborough tragedijos aukų atminimo dieną „Liverpool“ kapitonui reiškė dar daugiau.

Liverpulyje gimęs S.Gerrardas dar buvo vaikas, kai prieš 25 metus jis prarado dešimtmetį pusbrolį.

1989 m. balandžio 15-ąją per „Liverpool“ mačą su „Nottingham Forest“ Anglijos taurės pusfinalyje Šefildo „Hillsborough“ stadione minios prispausti žuvo net 96 sirgaliai.

„Tai – mūsų angelai. Jie danguje visada palaikys mūsų ekipą, – dar prieš mačą su „Manchester City“ kalbėjo „Liverpool“ treneris Brendanas Rodgersas, po pergalės vėl pirmiausiai žiūrėjęs į dangų. – Kiekvieną dieną mes gyvename su „Hillsborough“ tragedija. Mes kasdien galvojame apie jos aukas ir nukentėjusias šeimas. Jie suteikė ir įkvėpė mums jėgų. Žaidėjams, sirgaliams ir visam klubui ši pergalė tokią dieną yra tiesiog nuostabi“.

„Liverpool“ pratęsė įspūdingą seriją „Premier“ lygoje, laimėjęs jau dešimtą mačą (!) iš eilės.

Juodojoje rinkoje bilietas į „Liverpool“ ir „Manchester City“ dvikovą kainavo net 3000 eurų, ir bekompromisinis Anglijos čempionato favoritų mūšis patvirtino prognozes.

Po pirmojo kėlinio šeimininkai pirmavo 2:0 po Raheemo Sterlingo (6-ą min.) ir Martino Škrtelo (26-ą) įvarčių, tačiau antrajame kėlinyje svečiams pavyko išlyginti rezultatą.

Iš pradžių „Machester City“ puolėjas Davidas Silva (57-ą) sušvelnino rezultatą, o po to Glenas Johnsonas (62-ą) nesėkmingai nukreipė kamuolį į savo vartus – 2:2.

Kai jau atrodė, kad „Liverpool“ nepavyks pasiekti išsvajotos pergalės, brazilas Phillipe'as Coutinho (78-ą) smeigė lemiamą dūrį į svečių vartus – 3:2.

„Tai buvo ilgiausios 90 minučių per visą mano karjerą. Man atrodė, jog laikrodžio rodyklė sukasi atgal“, – po pergalės prisipažino S.Gerrardas.

Bet „Liverpool“ futbolininkų likimas dabar jau priklauso tik nuo jų pačių. Jeigu B. Rodgerso komanda laimės visus 4 likusius mačus, ji pirmąsyk nuo 1990-ųjų iškovos Anglijos čempionų titulą.

Likus vos 4 turams iki čempionato pabaigos „Liverpool“ dviem taškais lenkia Londono „Chelsea“ komandą ir septyniais – „Manchester City“ ekipą, kuri sužaidė dviem rungtynėmis mažiau.

„Mes privalome išlikti ramūs. Tokį pat ryžtą ir valią privalome demonstruoti ir per kitą mačą su „Norwich“, – kalbėjo S.Gerrardas, iš karto po pergalės aikštės centre sukvietęs visą komandą.

„Liverpool“ namuose laukia dar vienos rungtynės su pagrindiniais varžovais. „Anfield“ stadione balandžio 27-ąją jie susitiks su „Chelsea“ futbolininkais.

Ispanija. Dar tik po mėnesio sužinosime, ar nuostabų Madrido „Atletico“ sezoną vainikuos istorinis dublis. Bet jau dabar aišku, jog Diego Simeone vyrai nori ir turi galimybių viską laimėti.

Prabėgus ketverioms dienoms po jų pergalės Čempionų lygos ketvirtfinalyje prieš „Barcelona“ ekipą (1:0), madridiečiai išsaugojo pergalingą ritmą ir šalies pirmenybėse.

„Colchoneros“ išvykoje 2:0 įveikė „Getafe“ komandą ir iškovojo jau 26-ą pergalę Ispanijos lygoje.

„Didžiuojuosi savo vyrais, kurie sugeba išlikti kuklūs, o su „Getafe“ išliejo tiek pat energijos kaip ir per Čempionų lygos mačą“, – džiaugėsi D.Simeone.

Dėl traumos praleidęs Čempionų lygos ketvirtfinalio atsakomąjį mačą Diego Costa grįžo rikiuotę, bet iš aikštės vėl buvo išgabentas neštuvais.

„Atletico“ puolėjas per dvikovą su „Getafe“ nerealizavo 11 m baudinio (66-ą) ir po po įmušė savo 26-ąjį įvartį Ispanijos lygoje (2:0, 85-ą), bet komandos draugų džiaugsmą greitai pakeitė išgąstis.

Mušdamas įvartį D.Costa kairiu keliu stipriai pataikė į virpstą. Natūralizuotam ir už Ispanijos rinktinę vieną mačą jau sužaidusiam 25-erių brazilui prireikė neštuvų, o jo veide netrūko skausmo grimasų, tačiau „Atletico“ netrukus oficialų pranešimą, jog futbolininkui neatsitiko nieko rimto.

Kairėje D.Costa kojoje atsivėrė žiauri žaizda, bet madridiečiai neabejoja, kad puolėjas jau galės žaisti per pirmąsias Čempionų lygos pusfinalio rungtynes su Londono „Chelsea“ balandžio 22-ąją.

„Jam viskas gerai, jis labai patenkintas, o mes esame ramūs“, – patvirtino D.Simeone.

Pasinaudodamas „Barcelona“ nesėkme Granadoje (0:1) „Atletico“ turnyro lentelėje jau trimis taškais lenkia artimiausius savo persekiotojus – į antrąją vietą pakilusį Madrido „Real“.

Bet likus vos penkiems turams iki čempionato pabaigos D.Simeone kategoriškai atsisako ištarti du žodžius: „titulas“ ir „favoritai“.

„Barcelona“ stovykloje – daug prastesnė nuotaika.

Kai po pralaimėjimo Granadoje Katalonijos klubo futbolininkai vidurnaktį grįžo prie „Camp Nou“ stadiono pasiimti savo automobilių, čia jų jau laukė kumščiais mojuojantys nepatenkinti gerbėjai.

Vartininkui Pinto ir brazilui Neymarui teko išklausyti daugiausiai įžeidimų, bet argentinietis Javier Mascherano išdrįso trumpam sustoti prie sirgalių ir nuraminti aistras.

Nors „Barcelona“ treneris Gerardo Martino visiems savo žaidėjams suteikė poilsio dieną, jau kitą rytą J.Mascherano, Andresas Iniesta ir Neymaras treniravosi klubo centre.

Katalonai neturi laiko ilsėtis, bes jau trečiadienį Valensijoje jų laukia dvikova su Madrido „Real“ per Karaliaus taurės finalą.

Italija. Ketvirtąją pergalę paeiliui iškovojęs „Milan“ vis dar nepraranda vilčių prasibrauti į Europą.

Po mačo su „Catania“ (1:0) Lombardijos klubas jau tik trims taškais atsilieka nuo šeštosios vietos, kuri gali suteikti bilietą į Europos lygos varžybas, jeigu „Napoli“ laimės Italijos taurę per mačą su Florencijos „Fiorentina“ (gegužės 3-ąją Romoje).

Kol kas 8-ąją vietą užimantį „Milan“ (48 taškai) lenkia „Torino“ (48 tšk., bet geresnis įvarčių skirtumas), „Parma“ (51) ir Milano „Inter“ (53).

Po užtikrintos pergalės prieš Genujos „Sampdoria“ (4:0) „Nerazzuri“ užima penktą vietą, kuri vienintelė tikrai garantuoja kelialapį į Europos lygą.

„Milan“ nuo amžinų varžovų kol kas atsilieka 6 taškais, todėl būsimas miesto derbis gegužės 4-ąją žada dar vieną papildomą intrigą.

„Inter“ ir „Sampdoria“ dvikova Genujoje sukėlė daug aistrų dėl ypatingo meilės trikampio.

Aikštėje akis į akį vėl susitiko „Inter“ puolėjas Mauro Icardi (21 metai) ir „Sampdoria“ marškinėlius šį sezoną vilkintis Maxi Lopezas (30 metų).

Jaunasis Milano futbolininkas dabar gyvena su Wanda Nara, kurią neseniai perviliojo iš vyresnio buvusio komandos draugo.

Šią savaitę M.Lopezas viešai paprašė varžovo, kad šis liautųsi per „Twitter“ platinti jo vaikų nuotraukas. Bet M.Icardi specialiai į socialinį tinklą įkėlė dar vieną svetimos šeimos fotografiją.

M.Lopezas prieš mačą su „Inter“ atsisakė paspausti ranką varžovui.

Genujos žiūrovai nušvilpė ir nuolat įžeidinėjo M.Icardi, tačiau tai nesutrukdė įžūliajam „Inter“ puolėjui įmušti du įvarčius (13-ą ir 63-ą minutę), o po to dar ir pasišaipyti iš „Sampdoria“ sirgalių.

Savo ruožtu žmonos išduotas M.Lopezas nerealizavo 11 m baudinio (18-ą).

Vokietija. Per mūšius su „Manchester United“ (1:1 ir 3:1) iškovojusi bilietą į Čempionų lygos pusfinalį vos po trijų dienų Miuncheno „Bayern“ vėl nusileido ant žemės.

Bavarijos futbolininkai namuose net 0:3 pralaimėjo Dortmundo „Borussia“ ekipai. Atrodo, kad jie rimtai jau nevertina likusių bundeslygos rungtynių.

Po to, kai dar prieš tris savaites užsitikrino titulą „Bayern“ per tris mačus iškovojo vienintelį tašką – tokių prastų rezultatų Vokietijos čempionate Miuncheno komanda nerodė nuo 2009-ųjų kovo.

Pirmąsyk nuo 2008-ųjų rugsėjo (kai 2:5 nusileido Brėmeno „Werder“) bavarai „Allianz Arena“ stadione vėl pralaimėjo net trijų įvarčių skirtumu.

„Mes perdaug galvojame apie Čempionų lygą. Atrodo, kad dabar visiems rūpi tik ji, – po pralaimėjimo neslėpė „Bayern“ gynėjas Dante. – Bet tai negali būti pasiteisinimas. Mums pritrūko susikaupimo. Privalome likti nuolankūs ir toliau dirbti“.

Bavarams nepavyko aikštėje, bet prieš dvikovą jie surengė ypatingą sutikimą pagrindiniams savo pastarųjų metų varžovams bundeslygoje. Visur buvo iškabinėti milžiniški plakatai su užrašu „Sveiki atvykę pas čempionus“, o Miuncheno stadione specialiai ta proga aidėjo senasis klubo himnas „FC Bayern for ever number 1“ (visiems laikams numeris 1 – Red.)

Jeigu Pepas Guardiola į aikštę išleido įprastą starto sudėtį (ant suolo liko tik Toni Kroosas ir Thomas Mulleris), „Borussia“ treneris Jurgenas Kloppas nusprendė pradėti žaisti be Roberto Lewandowskio, kuris jau šią vasarą apsivilks „Bayern“ marškinėlius.

Kai puolėjas iš Lenkijos pagaliau pasirodė aikštėje, svečiai jau pirmavo 3:0.

Likus 11 dienų iki pirmosios dvikovos su Madrido „Real“ Čempionų lygos pusfinalyje Bavarijos futbolininkai išgirdo įspėjantį skambutį. Jie privalo rimtai susikaupti, jeigu nori ketvirtąsyk per pastaruosius penkis metus patekti į finalą.

Europos futbolo stadionuose

Anglijos čempionatas. 34-as turas. „Liverpool“ – „Manchester City“ 3:2, „Swansea City“ – Londono „Chelsea“ 0:1, „Sunderland“ – Liverpulio „Everton“ 0:1, „West Bromwich Albion“ – Londono „Tottenham Hotspur“ 3:3, „Southampton“ – „Cardiff City“ 0:1, „Stoke City“ – „Newcastle United“ 1:0, Londono „Crystal Palace“ – Birmingamo „Aston Villa“ 1:0, „Londono „Fulham“ – Norwich City“ 1:0, Londono „Arsenal“ – „West Ham United“ balandžio 15 d., „Manchester United“ – „Hull City“ gegužės 6 d.

Rikiuotė: 1. „Liverpool“ – 77 taškai (34 rungtynės), 2. „Chelsea“ – 75 (34), 3. „Manchester City“ – 70 (32), 4. „Everton“ – 66 (33), 5. „Arsenal“ – 64 (33).

Ispanijos čempionatas. 33-as turas. Madrido „Getafe“ – Madrido „Atletico“ 0:2, Madrido „Real“ – „Almeria“ 4:0, „Granada“ – „Barcelona“ 1:0, Sevilijos „Betis“ – „Sevilla“ 0:2, „Valencia“ – „Elche“ 2:1, Barselonos „Espanyol“ – „Rayo Vallecano“ 2:2, Vigo „Celta“ – San Sebastiano „Real Sociedad“ 2:2, „Villareal“ – „Levante“ 1:0, Pamplonos „Osasuna“ – „Valladolid“ 0:0, Bilbao „Athletic“ – „Malaga“ 3:0.

Rikiuotė: 1. „Atletico“ – 82 (33), 2. „Real“ – 79 (33), 3. „Barcelona“ – 78 (33), 4. „Athletic“ – 62 (33), 5.„Sevilla“ – 56 (33).

Italijos čempionatas. 33-as turas. „Milan“ – „Catania“ 1:0, „Livorno“ – Veronos „Chievo“ 2:4, „Torino“ – „Genoa“ 2:1, Genujos „Sampdoria“ – Milano „Inter“ 0:4, Veronos „Hellas“ – Florencijos „Fiorentina“ 3:5, „Napoli“ – Romos „Lazio“ 4:2, „Bologna“ – „Parma“ 1:1, „Sassuolo“ – „Cagliari“ 1:1, „Roma“ – Bergamo „Atalanta“ 3:1, „Udinese“ – Turino „Juventus“ 0:2.

Rikiuotė: 1. „Juventus“ – 87 (33), 2.„Roma“ – 79 (33), 3.„Napoli“ – 67 (33), 4.„Fiorentina“ – 58 (33), 5. „Inter“ – 53 (33).

Vokietijos čempionatas. 30-as turas. Miuncheno „Bayern“ – Dortmundo „Borussia“ 0:3, Leverkuzeno „Bayer“ – Berlyno „Hertha“ 2:1, Menchengladbacho „Borussia“ – „Sttutgart“ 1:1, „Hoffenheim“ – „Augsburg“ 2:0, „Wolfsburg“ – „Nurnberg“ 4:1, „Hanover“ – „Hamburg“ 2:1, Gelzenkircheno „Schalke“ – Frankfurto „Eintracht“ 2:0, „Mainz“ – Brėmeno „Werder“ 3:0, „Freiburg“ – Braunšveigo „Eintracht“ 2:0.

Rikiuotė: 1.„Bayern“ – 78 (30), 2. Dortmundo „Borussia“ – 61 (30), 3. „Schalke“ – 58 (30), 4.„Bayer“ – 51 (30), 5. „Wolfsburg“ – 50 (30).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.