„Bangos“ gynybą pralaužę klaipėdiečiai mes iššūkį „Žalgiriui“

Antradienį Vilniuje „Klaipėdos granitas“ stos į mūšį su Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkais, kurie savaitgalį šventė įspūdingą pergalę, kai 8:0 sutrypė Alytaus „Dainavą“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 15, 2014, 2:40 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:01 PM

„Tai, kad „Žalgiryje“ rungtyniauja tokie patyrę futbolininkai, kaip Deividas Šemberas, Andrius Velička ir dar būrys kitų žaidėjų – tik puošia Lietuvos futbolo A lygos čempionatą. „Žalgiris“ – labai stipri komanda. Jie – čempionato lyderiai ir neketina nuleisti kartelės“, – mano „Klaipėdos granito“ vyr. treneris Robertas Poškus, kurio kariauna mūšį LFF stadione pradės 19 val.

Anot jo, nugalėti „Žalgirį“ jų pačių aikštėje – sunkus uždavinys.

„Tačiau nepaisant visko, baltos vėliavos tikrai nekeliame. Bandysime žaisti savo žaidimą ir sukurti kovą. Pastaruoju metu rungtyniavome kas tris dienas, tai pareikalavo daug fizinių jėgų. Tad galbūt „Žalgirio“ pranašumas tas, jog jų ilgesnis atsarginių žaidėjų suolelis. Mes negalime leisti ilsėtis žaidėjams, kadangi neturime tiek daug pasirinkimo, kiek varžovai“, – aiškino „Klaipėdos granito“ treneris.

Visgi, granitiečiams papildomų jėgų ir motyvacijos suteikė tai, kad praėjusį savaitgalį jie Klaipėdoje rezultatu 1:0 palaužė Gargždų „Bangą“. „Klaipėdos granitas“ – pirmoji komandą, šiemet nuginklavusi gargždiškių vartus.

Po pastarosios pergalės „Klaipėdos granitas“ (2 pergalės, 3 lygiosios, 2 nesėkmės) kilstelėjo į penktąją Lietuvos futbolo A lygos turnyrinės lentelės vietą.

Įspūdinga pergale praėjusį savaitgalį pasižymėjo ir Lietuvos futbolo A lygos vienvaldis lyderis „Žalgiris“ (5 pergalės, 2 lygiosios), namuose rezultatu 8:0 sutriuškinusi Alytaus „Dainavą“.

Vilniečių ekipos treneris Marekas Zubas per dvikovą su Alytaus „Dainava“ leido atsipūsti didesnei daliai pagrindinės sudėties futbolininkų. Be to, „Žalgirio“ gynyba dabar – nepramušama: žaliai balti nepraleido įvarčio ketveriose iš eilės čempionato rungtynėse ir akistatoje su „Trakais“ LFF taurės turnyro pusfinalyje.

„Žalgiris“ vadinamas geriausiai lygoje puolančia komanda. „Žalgirio“ legionierių trio Jakubas Wilkas, Kristis Andreou ir Serge’as „Serioža“ Nyuaidzi kartu įmušė dvylika įvarčių, ir rezultatyvumu jie trise lenkia visas likusias lygos komandas.

„Žalgirio“ ekipos kapitonas Deividas Šemberas teigė, kad „Klaipėdos granito“ ir „Bangos“ rungtynių baigtis visai ne atsitiktinumas, o parodo stiprų varžovų komandos charakterį.

„Paskutinės rungtynės parodė, kad komanda turi kovingą dvasią. Žinome, kad tikrai bus nelengva, bet žaidžiame namuose ir turime savų sirgalių palaikymą – neabejotiną pranašumą. Namų sienos duoda tikrai daug“, – sakė jis.

Anot jo, žaidėjų galvose tik viena mintis – pergalė.

„Gerbiame varžovą, žinome, kad jis stiprus, bet mes savimi pasitikime ir galime nugalėti. Savo aikštėje apie ką nors kitą, tik ne pergalę, net negalvojame“, – sakė jis.

Žalgiriečiai gerbia būsimus varžovus ne tik žodžiais. D. Šemberas sakė, kad komanda varžyboms ruošis taip pat kaip ir su lyderiais.

„Neskirstome komandų. Ruošiamės šioms rungtynėms taip pat, kaip ir prieš „Trakus“, „Atlantą“ ar „Ekraną“, – sakė komandos kapitonas.

Klaipėdiečių pergalė praėjusiame ture atnešė šiokios tokios naudos „Žalgiriui“. „Klaipėdos granitas“ atėmė tris taškus iš „Bangos“, vienos stipriausių komandų A lygoje. Visgi, D. Šemberas nematė labai kuo džiaugtis. Anot jo, išsiveržimas tėra sąlyginis, tačiau juokavo ir sakė, kad tai padės komandai pratintis prie pirmosios vietos – šio sezono svarbiausio tikslo.

Kiek kitokios nuomonės buvo komandos treneris M. Zubas. „Žalgiriui“ esant pirmojoje vietoje, iš ten juos išmušti norės ne tik artimiausi persekiotojai, bet ir visos kitos komandos.

„Jokių pliusų nėra iš to. Netgi atvirkščiai. Kiekviena komanda dabar varžysis iš visų jėgų ir norės įkąsti – parodyti, kad gali rungtis su lyderiais. Tai maži dalykai futbole, bet viskas susideda į visumą. Reikės būti labai susikoncentravus“, – sakė treneris.

M. Zubas teigė, kad „Klaipėdos granitas jaus ir kitų akstinų, netik įgelti lyderiui.

„Toks jau futbolas, kad prieš tai laimėjusi komanda į kitas rungtynes ateis dar labiau nusiteikusi. Reikės grumtis kiekviename aikštės metre“, – sakė jis.

Pasak jo, „Klaipėdos granito“ komanda į aikštelę išbėgs maksimaliai susikaupusi gynybai. Tokio pat susikaupimo reikės ir iš „Žalgirio“ žaidėjų, norint įveikti klaipėdiečių gynybą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.