Ar be C.Ronaldo likęs „Real“ gali laimėti „El Clasico“ mūšį?

Ko vertas Madrido „Real“ be Cristiano Ronaldo?

Madrido „Real“ lyderis C.Ronaldo praleis mūšį su „Barcelona“ Ispanijos Karaliaus taurės finale.<br>AP nuotr.
Madrido „Real“ lyderis C.Ronaldo praleis mūšį su „Barcelona“ Ispanijos Karaliaus taurės finale.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 16, 2014, 6:01 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 2:13 PM

Geriausias 2013-ųjų pasaulio futbolininkas nepadės Madrido „Real“ per lemiamą Ispanijos Karaliaus dvikovą.

Nuo balandžio 2-osios aikštėje nepasirodantį 29 metų portugalą iki šiol kamuoja kelio skausmai, todėl jis praleis ir būsimą „El Clasico“ mūšį.

„Real“ su „Barcelona“ futbolininkai dėl prestižinio trofėjaus susitiks Valensijos „Mestalla“ stadione šį vakarą 22 val. 30 min. Lietuvos laiku.

Nors C.Ronaldo įtaka komandos žaidimui niekam nekelia abejonių, „Real“ jau įrodė, kad gali žaisti ir be ryškiausios savo žvaigždės.

Portugalas kasdien vaikėsi rekordų, trokšdamas palikti neišdildomą pėdsaką pasaulio futbolo istorijoje, kol galiausiai jo kūnas neišlaikė.

Nors 2013-ųjų FIFA Aukso kamuolio savininkas visą karjerą pasižymi ypatingu profesionalumu ir gyvenimo būdo higiena, milžiniškas rungtynių krūvis galiausiai privertė jį sustoti.

C.Ronaldo kenčia dėl chroniško kairiojo kelio sausgyslių uždegimo, todėl paskutinįsyk aikštėje pasirodė dar balandžio 2-ąją per Čempionų lygos ketvirtfinalio pirmąsias rungtynes su Dortmundo „Borussia“ (3:0).

Šį vakarą jis pirmąsyk karjeroje praleis „El Clasico“ mūšį, todėl „Real“ bus neišvengiamai aikštėje priverstas ieškoti alternatyvių sprendimų.

Kai C.Ronaldo žaidžia, dažniausiai būtent jo individualūs veiksmai lemia „Real“ sėkmę. Be ryškiausios savo žvaigždės Madrido komanda priversta daugiau remtis komandiniu žaidimu, norėdama laimėti.

Statistika įrodo, kad „Real“ neblogai sekasi tai daryti.

C.Ronaldo „Real“ marškinėlius apsivilko 2009-aisiais, ir be jo Madrido klubas pralaimėjo tik tris kartus, o dar tris kartus sužaidė lygiosiomis per 17 mačų Ispanijos lygoje – t. y. iškovojo 73,9 proc. pergalių.

Kartu su C.Ronaldo starto sudėtyje „Real“ pralaimėjo 16 mačų ir 20 kartų sužaidė lygiosiomis per 162 rungtynes – t. y. iškovojo 77,8 proc. pergalių.

„Be jo „Real“ žaidimas nesikeičia“, – Karaliaus taurės finalo išvakarėse per spaudos konferenciją pripažino ir „Barcelona“ saugas Andres Iniesta.

Šis nerašytas dėsnis dar geriau veikia šį sezoną.

Ispanijos pirmenybėse be C.Ronaldo „Real“ laimėjo visus 6 mačus. Madrido komanda be savo lyderio net žaidė rezultatyviau negu tuomet, kai jis buvo aikštėje, vidutiniškai įmušdama po 3,7 įvarčio (2,7 įvarčio su portugalu) ir praleisdama mažiau įvarčių į savo vartus (0,3 ir 1,1 su portugalu).

C.Ronaldo trauma privertė Carlo Ancelotti pakeisti atakuojančių žaidėjų išsidėstymą. Kai nėra portugalo, Garethas Bale'as užima jam įprastą vietą kairiajame atakos krašte vietoj C.Ronaldo, todėl dešinėje vėl gali žaisti argentinietis Angelis di Maria, o aikštės viduryje – Xabi Alonso ir Luka Modričius.

„Mes praradome neįtikėtiną žaidėją, tačiau tai mums suteiks dar daugiau motyvacijos, – prieš dvikovą su „Barcelona“ neabejojo C.Ancelotti. – Komanda visuomet gerai sureaguodavo, kai Cristiano negalėdavo žaisti, todėl tikiuosi, kad taip bus ir šį kartą“.

Nors „Real“ treneris neslepia optimizmo,„El Clasico“ mūšiuose jam dar neteko verstis be savo žvaigždės.

Negalima užmiršti, jog per tas 6 rungtynes be C.Ronaldo „Real“ žaidė 4 mačus su komandomis, kurios dabar Ispanijos lygoje yra žemiau 14-os vietos turnyro lentelėje.

Nuo tos akimirkos, kai atvyko į Madridą, C.Ronaldo įmušė net 13 įvarčių per 21 dvikovą su „Barcelona“, todėl „Real“ iškovoti pirmąjį trofėjų šį sezoną bus tikrai nelengva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.