Futbolo gurmanams - dar vienas „Real“ ir „Barcelona“ mūšis

„Viasat Sport Baltic“ kanalas trečiadienį nuo 22.25 val. tiesiogiai iš Valensijos transliuos Ispanijos karaliaus taurės varžybų finalą. Jame ietis sukryžiuos amžini priešininkai – Madrido „Real“ su „Barcelona“.

„Barcelona“ futbolininkai pastaruoju metu klumpa.<br>AP nuotr. iš archyvo
„Barcelona“ futbolininkai pastaruoju metu klumpa.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 16, 2014, 3:27 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 2:28 PM

„El Clasico“ mūšyje Madrido klubui dėl traumos negalės padėti atakų lyderis Cristiano Ronaldo. Tačiau ir be portugalo „Real“ futbolininkai pasiryžę įveikti krizę išgyvenančią Barselonos ekipą. Ji neseniai pasitraukė iš Čempionų lygos – nusileido Madrido „Atletico“ komandai.

Praėjusiame Ispanijos pirmenybių mače „Barca“ sensacingai 0:1 nusileido vienam iš vidutiniokų − „Granada“ klubui, nukrito į trečią vietą ir smarkiai pablogino savo šansus iškovoti šalies čempionės titulą.

Tiesa, tarpusavio akistatose šį sezoną Katalonijos klubas pranoksta „Real“ futbolininkus, kurie „Primera“ lygoje žengia antri, po „Atletico“. Abejose Ispanijos čempionato rungtynėse stipresnė buvo „Barcelona“ – 2:1 ir 4:3.

„Barcelona“ yra daugiausia kartų (26) „Copa del Rey“ varžybas laimėjusi komanda. „Real“ šį trofėjų iškovojo 18 sykių. Pernai triumfavo „Atletico“ futbolininkai, finale palaužę „Real“. Pastarąjį kartą „Barcelona“ su „Real“ lemiamoje dvikovoje susitiko 2011 metais. Tada pajėgesnė buvo Madrido ekipa.

Šį sezoną „Barcelona“ jau laimėjo Ispanijos supertaurę.

Oficialiose rungtynėse „Real“ su „Barcelona“ jau kovėsi 226 kartus. 90 mačų laimėjo Madrido komanda, 88 – Barselonos, 48 rungtynės baigėsi lygiosiomis. „Copa del Rey“ turnyre 14 dvikovų laimėjo Katalonijos klubas, 11 – „Real“, 7 akistatose užfiksuotos lygiosios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.