Įspūdingas G.Bale'o sprintas dovanojo „Real“ Karaliaus taurę

Jis tai padarė – Garethas Bale'as atlaikė spaudimą ir pateisino lūkesčius – futbolininkas įmušė įvartį į „Barcelona“ vartus ir tapo pergalės kalviu, atnešusiu Karaliaus taurės trofėjų į Madrido „Real“ tvirtovę. Trečiadienį Valensijoje Madrido „Real“ klubas devynioliktąjį kartą laimėjo „Copa del Rey“ finale, kai 2:1 palaužė „Barcelona“ komandą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 16, 2014, 11:13 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:49 PM

Pirmieji šiame mače džiaugėsi „Real“ futbolininkai, kai Angelo Di Maria pademonstravo individualius sugebėjimus po greitos atakos. Po didžiosios pertraukos jaunasis M.Bartra rezultatą išlygino, bet 84 minutę G.Bale'as it raketa pasileido „Barcelona“ vartų link ir reidą užbaigė įvarčiu.

Neymaras dar turėjo progą rezultatą išlyginti, kai būdamas prie pat vartininko aikštelės nesugebėjo nukreipti kamuolio į vartų tinklą.

„Real“ komanda šia pergale pademonstravo, kad yra nusiteikusi sezoną baigti su trimis svarbiausiais trofėjais. Karaliaus taurė – jau klubo kišenėje. „Real“ taip pat kovoja Čempionų lygos pusfinalyje ir varžosi dėl Ispanijos pirmenybių trofėjaus, kur pirmauja „Atletico“.

„Barcelona“ jau atsisveikino su elitine lyga, o pralaimėjimas Karaliaus taurėje kelia dar daugiau klaustukų dėl trenerio Gerardo Martino ateities.

„Barcelona“ - Madrido „Real“ 1:2. M.Bartra (68)/ A.Di Maria (10), G.Bale'as (84).

Dvikovos. „Real“ iki šio mačo buvo pralaimėjusi du šio sezono susitikimus su „Barcelona“.

Sveikino. „Real“ vertėsi be Cristiano Ronaldo paslaugų. Futbolininkas viską stebėjo nuo suolo, nes nežaidė dėl traumos. Po mačo jis sveikino komandą ir spaudė ranką G.Bale'ui, perėmusiam lyderio vaidmenį.

Trofėjus. Pernai titulą laimėjo Madrido „Atletico“ komanda. Ją pusfinalyje eliminavo „Real“.

Rungtynių eiga.

3 min. Itin šiurkščiai prasižengė Isco, kuriam teisėjas iškart parodė geltoną kortelę.

5 min. L.Modričius atliko labai gražų perdavimą G.Bale'ui, tačiau šiam nepavyko tiksliai smūgiuoti – kamuolys iš baudos aikštelės prieigų skriejo virš virpsto.

10 min. Madrido „Real“ komanda savo aikštės pusėje perėmė kamuolį ir žaibiškai pasileido į greitą ataką. Kairiajame krašte su kamuoliu atsidūręs K.Benzema laiku pamatė A.Di Maria, kuris išsiveržė į priekį. Baudos aikštelėje jį pasivijo gynėjas, tačiau A.Di Maria problemų neturėjo – sumažinęs greitį jis atsirado geroje pozicijoje ir smūgiavo į tolimą vartų kampą. „Real“ išsiveržė 1:0.

16 min. Neymaras baudos aikštelėje atsisuko į teisėją ir reikalavo nubausti Pepe – esą šis prasižengė. Netrukus „Real“ gynėjas puolė prie brazilo, kurį kaltino vaidyba. Teisėjui ir komandų draugams teko skirti futbolininkus. Netrukus ir Pepe, ir Neymaras gavo po geltoną kortelę.

27 min. Neymaras išmėgino laimę smūgiu nuo baudos aikštelės prieigų, bet kamuolys skriejo gerokai virš vartų.

35 min. J.Alba nutraukė itin pavojingą „Real“ ataką, kai sutrukdė varžovui smūgiuoti į baudos aikštelę skersuotą kamuolį.

36 min. Madrido „Real“ eilinį kartą savo aikštės pusėje tykojo „Barcelona“ klaidos ir netrukus pasiekė, ko norėjo. Perėmę kamuolį madridiečiai pasileido į priekį, tačiau kamuolį tinkamu laiku iš baudos aikštelės išmušė C.Fabregasas.

41 min. L.Messi vienu lietimu smūgiavo iš baudos aikštelės prieigų, kai po kovos jam patogiai nukrito kamuolys. Argentiniečio smūgis buvo netaiklus.

45 min. Baigėsi pirmasis kėlinys.

46 min. Prieš nuaidint starto švilpukui G.Martino pakeitė J.Albą į Adriano Correia. J.Alba, veikiausiai, patyrė traumą.

53 min. Teisėjas parodė geltoną kortelę J.Mascherano, kuris šiurkščiai susidūrė su Pepe. Pastarasis paprašė medikų pagalbos ir dėl to turėjo pasitraukti už linijos, bet netrukus sugrįžo.

54 min. Kai išmušinėdami kamuolį iš savo baudos aikštelės „Barcelona“ gynėjai jį nukreipė į vidurį, ten progos laukė G.Bale'as, galingai smūgiavęs vienu lietimu. „Real“ sirgaliai sušuko, bet kamuolys skriejo per aukštai ir „Barcelona“ netrukus rezgė ataką.

59 min. G.Martino nusprendė paįvairinti atakas ir C.Fabregasą pakeitė į Pedro.

65 min. K.Benzema dar kartą prasiveržė kairiuoju kraštu ir smūgiavo prie pat artimojo virpsto, priversdamas padirbėti „Barcelona“ vartininką .

66 min. Madrido komanda pasileido į priekį, bet netrukus sustojo – G.Bale'as galva kamuolį nukreipė į vartus, kai iš jų buvo išėjęs vartininkas, tačiau teisėjas fiksavo nuošalę.

68 min. Gražų įvartį galva įmušė ir katalonus šėlti privertė Marcas Bartra, išnaudojęs šansą po kampinio. Futbolininkas pašoko aukšta ir nukreipė kamuolį į vartų tinklą, kai šį akimis palydėjo varžovą paleidęs Pepe.

84 min. G.Bale'as pademonstravo, kodėl yra itin vertingas. Futbolininkas prasiveržė kraštu, nepaisydamas įkandin bėgančio gynėjo, atsivarė kamuolį į baudos aikštelę ir netrukus nuginklavo varžovų vartininką – 2:1.

85 min. C.Ancelotti iškart A.Di Maria pakeitė į gynybinio plano žaidėją A.Illarramendi.

89 min. Neymaras praktiškai išlygino rezultatą, tačiau tai praktiškai nesiskaito - kamuolys atsimušė į virpstą.

90 min. Mačas baigėsi Madrido komandos naudai 2:1.

Starto sudėtys. „Barcelona“: Pinto, Alves, Mascherano, Bartra, Alba, Sergio Busquets, Xavi, Iniesta, Neymar, Fabregas, Messi.

Madrido „Real“: Casillas, Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrão, Alonso, Isco, Modrić, Bale, Di María, Benzema

Atsarginiai. „Barcelona“: Oier, Puyol, Adriano, Song, Sergi Roberto, Pedro, Alexis

Madrido „Real“: Diego López, Varane, Casemiro, Nacho, Morata, Illarra, Willian Jose

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.