Ar „Barcelona“ parduos savo nublankusią žvaigždę?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 19, 2014, 10:20 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:01 PM

Po šių metų pasaulio čempionato Brazilijoje „Barcelona“ gali atsisveikinti su savo ryškiausia žvaigžde – Lioneliu Messi. Katalonijos klubui kol kas nepavyksta susitarti su argentiniečiu dėl naujos sutarties, o puolėjo žaidimas pastaruoju metu nedžiugina.

Ispanijos dienraščio „As“ teigimu, 26 metų futbolininkas reikalauja solidaus atlyginimo padidinimo ir nori tapti geriausiai apmokamu pasaulyje.

Pastaraisiais metais L.Messi buvo „Barcelona“ sėkmės simbolis, padėjo klubui laimėti Europos taures, o pats surinko keturių FIFA Aukso kamuolių kolekciją.

Tačiau dabar jis tapo komandos saulėlydžio simboliu. Po trijų pralaimėjimų – Madrido „Atletico“ (Čempionų lygoje), „Granada“ (Ispanijos čempionate) ir Madrido „Real“ (Ispanijos taurės finale) komanda neteko galimybės laimėti du trofėjus ir sukomplikavo šansus apginti Ispanijos čempionės titulą. Argentinietis nė vienose rungtynėse nepelnė įvarčio, bejėgiškai blaškėsi po aikštę ir nesugebėjo padėti savo komandai.

Ispanijos žiniasklaida prakalbo, kad atėjo laikas įsivaizduoti „Barcelona“ be L.Messi.

„As“ teigimu, argentinietis reikalauja 25 mln. eurų metinės algos ir derybos įstrigo.

Apie L.Messi išėjimą imta kalbėti jau pernai, kai komandą papildė talentingas brazilas Neymaras. Buvęs „Barcelona“ treneris olandas Johanas Cruyffas tada spėjo, kad komandoje nebus vietos dviem panašaus stiliaus žvaigždėms.

L.Messi sutartis galioja iki 2018 metų, o jei kas nors norėtų jį perpirkti, turėtų sumokė 250 mln. eurų.

Tokiai beprotybei galėtų ryžtis tik du Europos klubai - „Manchester City“ ir „Paris Saint-Germain“. Abiejuose argentinietis galėtų tikėtis jo pageidajamos rekordinės algos.

Ar toks sandoris būtų naudingas „Barcelona“ klubui?

„Reikia pasirinkti: arba gauti apie 200 mln. eurų ir pertvarkyti komandą arba panašią sumą sumokėti žaidėjui kaip atlyginimą, tačiau susitaikyti su tuo, kad geriausi L.Messi metai jau praeityje“, - teigia goal.com.

„Barcelona“ yra sulaukusi FIFA sankcijų – draudimo iki kitų metų vasaros įsigyti naujų žaidėjų. Vis dėlto tikimasi, kad pateikta apeliacija bus patenkinta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.