Ką reikia žinoti apie Čempionų lygos pusfinalius?

Šią savaitę Madridas taps pasaulio futbolo centru – Ispanijos sostinėje vyks abu Čempionų lygos pusfinaliai. „Real“ priims nugalėtojos titulą ginančią Miuncheno „Bayern“ komandą, o „Atletico“ savo aikštėje kausis su Londono „Chelsea“.

Šią savaitę viso pasaulio futbolo gerbėjų akys kryps į Madridą.<br>AP nuotr. ir lrytas.lt fotomontažas
Šią savaitę viso pasaulio futbolo gerbėjų akys kryps į Madridą.<br>AP nuotr. ir lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Apr 21, 2014, 4:04 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:45 PM

„Bayern“ treneris Josepas Guardiola ir „Chelsea“ strategas Jose Mourinho Ispanijos futbole dominavo pusę dešimtmečio, J.Guardiola, o vėliau ir J.Mourinho persikėlė į kitas šalis.

Abu futbolo specialistai šią savaitę sugrįš į Madridą. J.Mourinho kova laukia antradienį, o J.Guardiolos – trečiadienį.

Buvusio „Barcelona“ stratego sugrįžimas į „Santiago Bernabeu“ savaime daro mačą išskirtiniu. J.Mourinho laukia akistata su Diego Simeone, kurio treniruojama „Atletico“ pernai „Real“ komandą paliko be trofėjų. Tuomet portugalo treniruojamas „Real“ klubas pralaimėjo Karaliaus taurės finale.

Penki dalykai, kuriuos reikia žinoti apie Čempionų lygos pusfinalius.

Šeimininkų viltis

Madrido komandos pirmąsias pusfinalio rungtynes sutiks labai pozityviai. Abi tikisi šią savaitę žengti svarbų žingsnį finalo link.

Abi Ispanijos komandos šiuo metu yra pakylėtos. „Real“ dar prisimena praėjusio trečiadienio pergalę Karaliaus taurės turnyro finale, kuomet Garethas Bale'as besibaigiant antrajam kėliniui įmušė fantastišką įvartį į „Barcelona“ vartus ir išplėšė Madrido komandai pergalę.

„Svajonė išsipildė. Laimėjome pirmąjį trofėjų iš trijų galimų ir toliau kausimės dėl likusių“, - po rungtynių sakė futbolininkas iš Velso.

Tuo tarpu „Atletico“ Ispanijos čempionate 4 taškais pirmauja prieš „Real“ ir yra netoli pirmojo Ispanijos čempionato trofėjaus nuo 1996 metų.

Kai komandas pastaruoju metu lydi sėkmė, visai tikėtina, kad gegužę Lisabonoje vyksiančiame Čempionų lygos finale išvysime Madrido derbį.

C.Ronaldo sugrįžimas?

Nepaisant to, kad G.Bale'as įrodė jog gali perimti lyderio vaidmenį iš traumuoto Cristiano Ronaldo, klubas tikisi, kad portugalas galės rungtyniauti jau pirmosiose rungtynėse su „Bayern“.

Geriausias praėjusių metų futbolininkas praleido ketverias pastarąsias rungtynes, tačiau jau pradėjo treniruotis su komanda.

Šį sezoną C.Ronaldo Čempionų lygoje įmušė 14 įvarčių. Jam trūksta vos vieno, kad pagerintų absoliutų turnyro rekordą, kuris priklauso Lioneliui Messi (2011–2012 m.) ir Jose Altafini (1962–1963 m), įmušusiems po 14 įvarčių.

„Bayern“ vykdantysis direktorius Karlas-Heinzas Rummenigge'as taip pat tikisi, kad C.Ronaldo pasirodys aikštėje.

„Čempionų lygos pusfinalis – nuostabus renginys, kurį stebi visas pasaulis. Todėl geriausi žaidėjai turi būti aikštėje“, - sakė vienas „Bayern“ vadovų.

Prioriteto kaina

„Bayern“ Vokietijos čempionės titulą apgynė iki čempionato pabaigos dar likus septynerioms rungtynėms. Po to komanda kartą sužaidė lygiosiomis ir dukart pralaimėjo.

Formos praradimą galima aiškinti tuo, kad komanda siekia pakartoti praėjusių metų pasiekimą ir iškovoti visus titulus, todėl dabar visą dėmesį skirs Čempionų lygai ir Vokietijos taurei.

„Vokietijos čempionatas mums jau baigtas. Dabar tikslas – Čempionų lyga“, - sakė J.Guardiola.

Abiejų komandų žaidėjas

„Atletico“ vartininkas Thibautas Courtoisas pateko į keblią situaciją. Šis 21 metų futbolininkas atstovauja Madrido ekipai, tačiau ispanams belgą paskolino būtent „Chelsea“.

T.Courtoisas buvo svarbus veiksnys, kodėl „Atletico“ per 28 rungtynes, kuomet jis žaidė, „Vicente Calderon“ stadione pralaimėjo vos kartą.

J.Mourinho pusfinalio bėdos

„Chelsea“ treneris J.Mourinho yra serijinis Čempionų lygos pusfinalininkas. Jo treniruojama komanda pusfinalyje žais jau 15 kartą iš eilės. Tačiau pastarieji keturi jam nebuvo sėkmingi.

Treniruodamas „Real“ jis pralaimėjo visus tris kartus (2011-2013 metais). Pirmaisiais jo metais „Chelsea“ klube, komandai du kartus koją pakišo „Liverpool“ (2004-2007 metais).

Jis du kartus laimėjo Čempionų lygą – 2004-aisiais su „Porto“ ir 2010-aisiais su Milano „Inter“. Šiemet jis siekia tapti pirmuoju treneriu, laimėjusiu Čempionų lygą su trimis skirtingomis komandomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.