„Manchester United“ sostas: kas vadovaus komandai?

Kai antradienį „Manchester United“ paskelbė, kad atleidžia trenerį Davidą Moyesą, futbolo sirgaliai iškart ėmė klausinėti: „Kas užims jo vietą?“. Laikinai tai darys puikiai sirgaliams žinomas klubui ištikimas Ryanas Giggsas, tačiau vasarą turėtų paaiškėti, kas iš duobės gelbės Anglijos galiūną?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 22, 2014, 3:31 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:36 PM

Nors tarp įvairiausių kalbų pasigirsta ir sero Alexo Fergusono vardas, vargu, ar 26-erius metus klubui atidavęs treneris sugrįš. Tačiau sąraše yra penkios potencialios pavardės ir mes turėtume vieną jų išvysti vadovaujant „Manchester United“ klubui.

Louisas van Gaalas, 62 metai

L.van Gaalas jau yra pareiškęs, kad po pasaulio futbolo čempionato pasitrauks iš Olandijos rinktinės trenerio pareigų. Jis taip pat siejamas su „Tottenham Hotspur“ klubu, kurio treneris Timas Sherwoodas turėtų atsisveikinti su ekipa vasarą.

Olandas jau yra vadovavęs dviems Europos galiūnams - „Barcelona“ ir Miuncheno „Bayern“ klubams. Jis taip pat muštravo Amsterdamo „Ajax“ futbolininkus.

Trenerio pavardė pakankamai žinoma, kad „Manchester United“ savininkai iš JAV susiviliotų po daugiau į lošimą priminusio sprendimo priimti D.Moyesą.

Britų lažybininkai L.van Gaalą laiko favoritu.

Ryanas Giggsas, 40 metų

Dėl puikaus žaidimo ir pasiekimų aikštėje R.Giggsas savo pavardę amžiams įrašė į „Manchester United“ metraštį. Dabar jis ruošiasi parodyti savo sugebėjimus karo, po kurio lėkė D.Moyeso galva, metu. Iki sezono pabaigos ekipai vadovausiantis žaidėjas-treneris laiko turi. Liko keturi mačai iki sezono pabaigos, o komandos draugų pagarbą jis jau užsitarnavęs.

40 metų Velso futbolininkas su „Manchester United“ laimėjo trylika „Premier“ lygos trofėjų, keturias FA, tris lygos taures, du Čempionų lygos prizus, UEFA supertaurę, Tarptautinę taurę ir FIFA pasaulio klubų trofėjų.

Bet vėlgi – ar R.Giggsas nebus dar vienas lošimas?

Jurgenas Kloppas, 46 metai

Populiarus ir charizmatiškas vokietis – ne vieno sirgaliaus mintyse, bet panašu, kad jis pats mėgino save išbraukti iš sąrašo, kai antradienį dienraščiui „The Guardian“ prisipažino visišku lojalumu Dortmundo „Borussia“ klubui. Bet viskas gali keistis, juk trenerį gali pavilioti ne šiaip įprastas postas, o vieta viename didžiausių klubų.

J.Kloppas pernai iki Čempionų lygos finalo atvedė „Borussia“ komanda, prieš tai dukart laimėjęs Vokietijos čempionatą. Tad jo CV – tinkamas.

Diego Simeone, 43 metai

Buvęs Argentinos rinktinės futbolininkas – auganti Europos trenerių elito žvaigždė, šį sezoną pasirengusi pasipuošti trofėjais. Madrido „Atletico“ kol kas tvirtai laikosi įsikibusi į Ispanijos čempionato pirmąją vietą, artimiausią persekiotoją lenkdama keturiais taškais. „Atletico“ taip pad kovoja Čempionų lygos pusfinalyje. Komandos varžovai – Londono „Chelsea“ futbolininkai.

D.Simeone su „Atletico“ 2012 metais laimėjo Europos lygą. D.Simeone anglams yra žinomas ir dėl 1998 metų pasaulio čempionato, kai Davidas Beckhamas jam įspyrė ir gavo raudoną kortelę.

Laurent Blancas, 48 metai

L.Blancas jau ruošiasi virš galvos kelti Prancūzijos čempionų titulą su „Paris Saint-Germain“ klubu. Tą jis yra daręs 2009 metais, kai triumfavo su Bordo „Girondins“, o tada strategas stojo dvejiems metams vadovauti prancūzų rinktinei.

Klasikinio stilio, mėgstantis valdyti kamuolį centro gynėjas dvejus metus praleido „Manchester United“ klube. Jis vis dar mėgstamas klubo sirgalių ir paties sero Alexo Fergusono.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.