„Manchester United“ klubui – kritika dėl D.Moyeso atleidimo

Antradienį atleistas „Manchester United“ treneris Davidas Moyesas dėkojo serui Alexui Fergusonui už suteiktą progą ir linkėjo klubui sėkmės ateityje.

D.Moyesas Mančesteryje dirbo vos dešimt mėnesių.<br>AP nuotr.
D.Moyesas Mančesteryje dirbo vos dešimt mėnesių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 23, 2014, 4:32 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:22 PM

„Visada labai didžiuosiuosi tuo, kad buvau paskirtas „Manchester United“ treneriu. Esu labai dėkingas A.Fergusonui už tai, kad manimi tikėjo ir suteikė šansą“, - rašo D.Moyesas.

Vis dėlto, BBC žiniomis, škotas buvo piktas, dėl to, kaip buvo priverstas palikti klubą. Lygos trenerių asociacija (LMA) apkaltino klubą pasielgus neprofesionaliai.

Gandai apie D.Moyeso atleidimą pradėjo sklisti pirmadienio popietę. Dar prieš tai, kai 50-metis futbolo specialistas susitiko su klubo viceprezidentu Edu Woodwardu. Antradienio rytą jis sužinojo, kad yra atleistas.

D.Moyesas su „Manchester United“ prieš sezoną buvo pasirašęs šešerių metų kontraktą, tačiau klubą treniravo vos dešimt mėnesių.

„LMA yra labai nepatenkinta tuo, kaip buvo pasielgta su D.Moyesu, kad matėme daug pranešimų, patvirtinančių Davido atleidimą, dar prieš jam pasikalbant su oficialiais klubo asmenimis.

Tuo metu, kai dirbo „Manchester United“ klube, jis savo darbą atliko sąžiningai ir profesionaliai“, - sakė LMA vadovas Richardas Bevanas.

 D.Moyesas aiškino, koks didžiuis iššūkis yra perimti komandos vairą iš A.Fergusono, kuris pasitraukė klubą treniravęs 26 metus ir laimėjęs 38 trofėjus.

„Darbo lygis šioje komandoje yra labai aukštas, bet aš niekada nenustojau sunkiai dirbi. Kaip ir visas trenerių štabas. Dėkoju jiems už atsidavimą ir ištikimybę šį sezoną“, - sakė buvęs „Manchester United“ treneris.

Jis teigė suprantąs, kad komandos rezultatai nebuvo tokie, kokių tikėjosi sirgaliai.

„Visada tikėjau, kad treneris niekada nenustoja mokytis savo karjeros metu. Žinau, kad būdamas „Manchester United“ treneriu pasisėmiau didžiulės patirties“, - sakė D.Moyesas.

Škotas klubą paliko septintoje Anglijos čempionato vietoje ir be galimybės kitais metais žaisti Čempionų lygoje.

Jo darbą laikinai parėmė 40-metis Ryanas Giggsas.

Tarp kandidatų treniruoti „Manchester United“ minimi Louisas van Gaalas ir Carlo Ancelotti.

A.Fergusono žodis turės didelę reikšmę sprendžiant kas bus kitas „Manchester United“ treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.