D.Alvesas prabilo apie sukeltą bananų maniją ir kovą su rasizmu

Bananų maniją internetinėje erdvėje sukėlęs „Barcelona“ gynėjas Dani Alvesas prabilo žiniasklaidai apie originalų kirtį rasistams. Ispanijos futbolo lygos rungtynėse su „Villarreal“ brazilas atsikando jam šalia kampinio gairelės numestą bananą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-29 18:04, atnaujinta 2018-02-14 10:57

30 metų futbolininkas „Radio Globo“ pasakojo apie reakciją išvydus bananą, savo gestą ir kovą su rasizmu.

„Čiupau bananą į rankas visiškai spontaniškai. Net negalvojau apie galimas pasekmės, todėl žmonių palaikymas mane labai nustebino“, – aplinkinių reakcija džiaugėsi D.Alvesas.

Futbolo žvaigždės Neymaras, Oscaras, Davidas Luizas, Sergio Aguero ir kiti socialiniuose tinkluose netrukus išplatino nuotraukas, kuriose matyti, kaip jie valgo bananą. Tuo tarpu rasistinį išpuolį surengęs „Villarreal“ sirgalius daugiau niekada nebepateks į savo komandos rungtynes.

„Tiesiog norėjau pakelti bananą ir atsikąsti. Manau, kad į negatyvų požiūrį reikia atsakyti optimizmu. Tai duoda geriausią rezultatą“, – aiškino D.Alvesas.

Vienuolika metų Ispanijoje rungtyniaujantis žaidėjas pasakojo, kad rasizmui nėra vietos futbole.

„Esame 21-ame amžiuje. Pasaulis pasikeitė. Turi keistis ir žmonės. Futbolo stadionas yra vieta, kur turi linksmintis. Čia tu palaikai savo komandą, ateini su vaikais, šeima, draugais. O tokie veiksmai neturėtų egzistuoti. Turime gerbti vieni kitus“, – pamokslavo D.Alvesas.

„Barcelona“ atstovas džiaugiasi, kad bent kelioms dienoms tapo kovos su rasizmu veidu: „Smagu prisidėti prie geresnio pasaulio kūrimo. Bet tai nėra tik futbolas. Rasizmui apskritai nėra vietos mūsų gyvenime. Tikiuosi, kad savo elgesiu aš kaip nors prisidėsiu prie rasizmo mažinimo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.