J.Mourinho laurus skyrė „Atletico“ klubui išnuomotam vartininkui

Jokių pykčių ar aštrių pasisakymų – Jose Mourinho kiek neįprastai reagavo į Londono „Chelsea“ iškritimą iš Čempionų lygos. Trečiadienį elitinės lygos pusfinalio atsakomosiose rungtynėse „Chelsea“ 1:3 pralaimėjo Madrido „Atletico“ komandai, kuri finale kovos su Madrido „Real“, rašo BBC.

Th.Courtois - „Chelsea“ klubo vartininkas, kuris jau ilgą laiką nuomojamas „Atletico“ komandai.<br>AP nuotr.
Th.Courtois - „Chelsea“ klubo vartininkas, kuris jau ilgą laiką nuomojamas „Atletico“ komandai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 1, 2014, 9:21 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:32 AM

J.Mourinho teigė, kad „Chelsea“ pralaimėjimą lėmė neįmanomas Thibauto Courtois šuolis, kai šis atrėmė itin pavojingą smūgį. Th.Courtois tobulai sužaidė, kai Johnas Terry galingai galva smūgiavo kamuolį į jo ginamus vartus. Tuomet atsakomojo mačo rezultatas buvo 1:1.

„Atletico“ vartininkas padarė neįmanomą, kai atlaikė J.Terry smūgį galva, o tada baudinys nužudė mus. Po šių epizodų aikštėje buvo tik viena komanda, kuri jautėsi pakylėta“, - sakė J.Mourinho.

Pagyrų sulaukęs Th.Courtois – Londono „Chelsea“ klubo futbolininkas, kuris išnuomotas „Atletico“ komanda.

21 metų Belgijos rinktinės narys sužaidė 150-ąjį mačą su „Atletico“ per savo trečiąjį sezoną, kai jį nuomoja „Chelsea“. Jis nėra žaidęs su Anglijos klubo marškinėliais.

Th.Courtois sužibėjo jau per pirmąjį mačą su „Chelsea“, kai išsaugojo sausus vartus – 0:0. Paklaustas, ar J.Mourinho kitą sezoną norės savo stovykloje matyti vartininką, portugalas tiesiog pasakė, kad Th.Courtois - „Atletico“ žaidėjas.

Pralaimėjimas „Atletico“ komandai priminė skaudžia J.Mourinho patirtį. Jis visus tris sezonus su Madrido „Real“ nesugebėjo peržengti Čempionų lygos pusfinalio. Nepaisant gynybos klaidų, leidusių įmušti tris įvarčius, „Chelsea“ treneris nekaltino futbolininkų.

„Negaliu būti kritiškas žaidėjams, kurie nuo pirmosios dienos atiduoda viską. Aš didžiuojuosi jais, nes turėjome traumų, diskvalifikacijų, žaidėjų, kurie negalėjo žaisti Čempionų lygoje, - sakė strategas. - Faktas, kad nusivyliau, nes pralaimėjome atsakomąjį mačą ir tai padarėme namuose, bet didžiuojuosi jais. Mums buvo viskas įmanoma. „Atletico“ žaidė brandžiai ir profesionaliai, tad valdė situaciją. Tai nuostabi komanda.“

„Chelsea“ dar kovoja dėl Anglijos „Premier“ lygos titulo, bet strategas apie jį daug nekalbėjo.

„Kitas sezonas bus geresnis. Toks mūsų tikslas. Mūsų jauni žaidėjai bus geresni. Tikiuosi, kad turėsime dar kelis futbolininkus, kurie leis patobulėti“, - sakė J.Mourinho.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.