Laimėjęs Klaipėdos derbį „Atlantas“ susigrąžino antrąją vietą

Pirmasis Klaipėdos klubų derbis A lygoje šį sezoną baigėsi lygiosiomis.<br>M.Kulbio nuotr.
Pirmasis Klaipėdos klubų derbis A lygoje šį sezoną baigėsi lygiosiomis.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 3, 2014, 3:18 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:55 AM

Lietuvos futbolo A lygos čempionato sugrįžtuvės į centrinį Klaipėdos stadioną „Atlantui“ buvo sėkmingos.

Uostamiesčio derbyje be Evaldo Razulio ir Donato Kazlausko žaidę šalies vicečempionai įveikė „Klaipėdos granitą“ 2:0 (0:0), susigrąžindami antrąją vietą turnyro lentelėje.

Nors dvikovą energingiau pradėjo aikštės šeimininkai, „Klaipėdos granitas“ privalėjo išsiveržti į priekį 7-ąją minutę. Greitos atakos metu po Tamazio Čargeišvilio perdavimo iš dešinės Borisas Ignatjevas atsidūrė visiškai laisvas baudos aikštelėje, tačiau iš kelių metrų įsigudrino smūgiuoti taip, kad išgelbėti savo komandą sugebėjo puikią reakciją pademonstravęs Mantas Galdikas.

Atsakomosios atakos metu progą įmušti turėjo ir Andrius Jokšas. Sulaukęs perdavimo baudos aikštelėje, gynėjas krisdamas pabandė nukreipti kamuolį į tolimą vartų tinklą, bet pažeme smūgiavo šalia virpsto.

16-ąją minutę darsyk reakciją turėjo pademonstruoti „Atlanto“ vartininkas. T.Čargeišvilis tiksliu perdavimu į baudos aikštelę išvedė Tomą Tamošauską. Šio smūgis kliudė gynėją ir pakeitė skriejimo trajektoriją, tačiau M.Galdiko tai nesuklaidino.

Po dviejų minučių Kazimieras Gnedojus galėjo rezultatyviai užbaigti standartinę situaciją prie svečių vartų, bet po gero Donato Virkšo perdavimo aukščiausiai už visus iššokęs gynėjas galva smūgiavo virš vartų.

Kėlinio įpusėjus, „Atlantas“ perėmė kamuolio kontrolę į savo rankas. Pavienės „Klaipėdos granito“ atakos aikštės šeimininkų baudos aikštelės prieigas pasiekdavo retai.

Keletą kartų anksčiau laimę iš toli pabandęs Ovidijus Verbickas prisišaudė ir privertė padirbėti Paulių Pocių, kuriam teko šuoliu gaudyti pažemę į vartus pasiųstą kamuolį po gražios greitos „Atlanto“ atakos 34-ąją minutę.

Po trijų minučių blykstelėjo Andrius Bartkus. Saugas puikiu klaidinančiu judesiu už nugaros paliko iškart du gynėjus, įsiveržė į baudos aikštelę ir perdavimu joje surado laisvą Tadą Eliošių, tačiau šis smūgiuoti sudelsė ir po kojomis kritę gynėjai kamuolį blokavo.

Po lygios antrojo kėlinio pradžios, įvartis krito į svečių vartus. Po keitimo aikštėje pasirodęs Marius Papšys vieną prieš P.Pocių dešinėje išvedė T.Eliošių. Puolėjo smūgį „atrėmė“ virpstas, bet pirmasis prie į aikštę atšokusio kamuolio atsidūrė A.Jokšas ir pelnė pirmąjį įvartį 58-ąją minutę.

„Klaipėdos granitas“ atsakė pavojingu T.Čargeišvilio išpuoliu. Legionierius įkirto į baudos aikštelę, sulaukė tikslaus perdavimo ir stipriu smūgiu iš aštraus kampo privertė M.Galdiką kamuolį atmušti akrobatiniu šuoliu.

61-ąją minutę „Atlantas“ surengė pavyzdinę ataką, pasibaigusią įvarčiu po trijų perdavimų vienu lietimu. M.Papšys ir T.Eliošius į baudos kraštą išvedė O.Verbicką, šis perdavė kamuolį įkirtusiam Rokui Krušnauskui, kuris nepaliko P.Pociui jokių vilčių.

Išbalansuotą svečių komandą 69-ąją minutę nokautuoti galėjo M.Papšys, tačiau dešinėje be priežiūros palikto saugo smūgis į tolimą kampą praskriejo šalia virpsto.

Į priekį nuskubėjęs „Klaipėdos granitas“ galėjo sušvelninti rezultatą po gaisro aikštės šeimininkų baudos aikštelėje, bet puikiai sužaidė M.Galdikas, krisdamas ir kojomis atremdamas Dominyko Galkevičiaus smūgį iš kelių metrų.

Aikštėje pasirodęs Hayato Wakino labai aktyviai įsijungė į žaidimą, reidais draskydamas varžovų gynybą kairiajame aikštės flange. Po vieno jų saugas aštriai perdavė kamuolį į baudos aikštelę 74-ąją minutę, bet Mihailui Zizelevui jo pasiekti nepavyko.

Po taktinio keitimo, kai Marką Benetą pakeitė Rolandas Baravykas, gaisrai „Atlanto“ baudos aikštelėje pamažu baigėsi ir, išskyrus tolimą aikštės šeimininkų smūgį, kurį P.Pocius nukreipė į kampinį, abi komandos daugiau pavojingų išpuolių nesukūrė.

Klaipėdos „Atlantas“ – „Klaipėdos granitas“ 2:0 (0:0).

„Atlantas“: M.Galdikas, M.Beneta (78 min. R.Baravykas), K.Gnedojus, A.Jokšas, M.Kazlauskas, E.Žarskis, A.Bartkus (84 min. G.Žukauskas), O.Verbickas, D.Virkšas (46 min M.Papšys), T.Eliošius, R.Krušnauskas.

„Klaipėdos granitas“: P.Pocius, R.Borusas, O.Tarasenko, R.Simanavičius, D.Šiškinas, G.Adžijevas (66 min. H.Wakino), T.Čargeišvilis, O.Dmytrenko, T.Tamošauskas (71 min. M.Zizelevas), E.Veliulis, B.Ignatjevas (65 min. D.Galkevičius). Įvarčiai: A.Jokšas (58), R.Krušnauskas (61).

Geltonos kortelės: O.Tarasenko (54), G.Adžijevas (60), O.Dmytrenko (90+1); M.Beneta (73).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.