Sensacingos lygiosios „Barcelona“ gali kainuoti čempionės titulą

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-03 20:16, atnaujinta 2018-02-14 08:50

Barcelona“ atsisveikino su paskutinėmis viltimis apginti Ispanijos čempionės titulą. Katalonijos klubas namuose nepajėgė palaužti tik šešioliktoje vietoje žengiančios Madrido „Getafe“ ekipos (2:2) ir dabar trimis taškais atsilieka nuo Madrido „Atletico“ klubo, kuris yra sužaidęs vieneriomis rungtynėmis mažiau.

„Barcelona“ – Madrido „Getafe“ 2:2 (1:1). L.Messi (23), A.Sanchezas (67)/ A.Latifa (39, 90+2).

Šis įvartis dar kartą patvirtino šlovingos eros pabaigą. Tiksliu smūgiu galva išlygindamas rezultatą jau per pridėtą rungtynių laiką 92-ąją minutę „Getafe“ puolėjas Lafita pratęsė „Barcelona“ pavasario košmarą.

Čempionų lygoje pasitraukę iš kovos jau ketvirtfinalyje ir pralaimėję Ispanijos Karaliaus taurės finalą katalonai šeštadienio vakarą pasakė „sudie“ dar vienam trofėjui. Po lygiųjų namuose su „Getafe“ (2:2) jie prarado viltis triumfuoti Ispanijos lygoje.

Po trijų pralaimėjimų paeiliui balandžio mėnesį „Barcelona“ sugebėjo atsitiesti, sunkiai įveikdama Bilbao „Athletic“ ir „Villarreal“, tačiau nauji vargai su kuklia Madrido priemiesčio ekipa tik dar kartą patvirtino dabartinės Tata Martino komandos pažeidžiamumą.

Lionelio Messi vedama „Barcelona“ šeštadienį turėjo daug progų dar prieš paskutinį teisėjo švilpuką išspręsti šių rungtynių baigtį. Kai argentinietis jau 23-ą minutę taikliu smūgiu įmušė trečiąjį savo įvartį per pastaruosius tris mačus, netrukus  Pedro (25-ą minutę) neišnaudojo idealios galimybės padvigubinti rezultatą.

 Savo ruožtu Lafita taip nešvaistė retų savo progų, ir 37-ąją minutę pirmąsyk išlygino rezultatą (1:1), kai teisėjai galiausiai įskaitė iš pradžių atšauktą įvartį.

Antrajame kėlinyje nepalankus šeimininkams scenarijus dar kartą pasikartojo.

Alexis Sanchezas (67-ą) dar kartą išvedė šeimininkus į priekį, tačiau netrukus Dani Alvesas (71) ir L.Messi (76) nesugebėjo padidinti „Barcelona“ persvaros, kai jų smūgius atrėmė svečių vartininkas brazilas Julio Cesaras, o Lafita dar kartą taikliu smūgiu galva nutildė „Camp Nou“ tribūnas.

Prieš šį mačą Katalonijos stadiono žiūrovai tylos minute pagerbė Anapilin pastarąją savaitę iškeliavusio  Tito Vilanova atminimą,  bet „Barcelona“ futbolininkai savo gerbėjams nesuteikė progos vėl šypsotis. 

Likus dviems turams iki čempionato pabaigos „Barcelona“ (85 taškai) nuo Madrido „Atletico“ (88 tšk.)  dabar jau atsilieka trimis taškais, bet katalonai už čempionato lyderius yra sužaidę  vienu maču daugiau.

„Atletico“ gali padidinti savo persvarą iki 6 taškų, jeigu sekmadienį svečiuose nugalės  „Levante“ komandą.

Būsima „Barcelona“ ir „Atletico“ akistata per paskutinįjį turą „Camp Nou“ gegužės 18-ąją taps beverte, jeigu madridiečiai į Katalonijos sostinę atvažiuos išsaugoję šį saugų atstumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.