Italijos taurės finalas paženklintas šūviais ir „Napoli“ triumfu

Prieš Italijos taurės finalą Romoje aidėjo šūviai, o tribūnos mirgėjo nuo fejerverkų, kurie netrukus skriejo link vartų. Bet pagrindiniais lemiamo spektaklio herojais tapo Florencijos ir Neapolio futbolininkai. Mūšyje dėl trofėjaus „Napoli“ 3:1 parklupdė „Fiorentina“ komandą ir kėlė taurę į viršų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-04 01:36, atnaujinta 2018-02-14 08:39

„Napoli“ – „Fiorentina“ 3:1 (2:1). L.Insigne (11, 17), D.Mertensas (90+2)/ J.Vargas (28).

„Napoli“ futbolininkai penktą kartą per klubo istoriją triumfavo Italijos taurės turnyre. Finalo rungtynėse Romoje jie 3:1 įveikė Florencijos „Fiorentina“ ekipą.

Lemiama dvikova Italijos sostinės „Stadio  Olimpico“ šeštadienio vakarą prasidėjo gerokai vėliau, nes prieš ją kilo žiaurios dviejų klubų gerbėjų riaušės.

Dar prieš rungtynes bent vienas sirgalius ir vienas policininkas buvo pašautas.

Tarp aistruolių ir apsaugos kilo dideli susirėmimai. Klubų gerbėjai ramybę drumstė mėtydami degančius fakelus link aikštės.

„Napoli“ atstovai teigė, jog jų sirgalių gretose netrūko sunkiai sužeistų.

Pergalės pamatus ispano Rafaelio Benitezo treniruojama „Napoli“ komanda paklojo finalo pradžioje, kai du įvarčius (11-ą ir 17-ą min.) įmušė Lorenzo Insigne.

„Fiorentina“ sirgalių viltys atgijo, kai Juanas Manuelis Vargas 29-ąją minutę sušvelnino rezultatą (1:2).

80-ąją minutę už antrąją geltoną kortelę iš aikštės buvo išvytas „Napoli“ gynėjas turkas Gokhanas Inleras, bet Florencijos komanda neišnaudojo kiekybinės persvaros.

Jau per pridėtą rungtynių laiką (90+2) belgas Driesas Martinsas trečiąsyk pasiuntė kamuolį į „Fiorentina“ vartus – 3:1.

Italijos taurės finalas vyko jau 66-ą kartą. „Napoli“ iki šios dvikovos buvo laimėjęs trofėjų keturis, o „Fiorentina“ – šešis kartus.

Pakeliui į finalą trečiąją vietą Italijos čempionate šiuo metu užimantis „Napoli“ įveikė Bergamo „Atalanta“, Romos „Lazio“ ir „Roma“ futbolininkus, o ketvirtąją vietą „Serie A“ užimanti „Fiorentina“ – Veronos „Chievo“, „Siena“ ir „Udinese“ komandas. 

Šalies čempionate šį sezoną „Napoli“ ir „Fiorentina“ pasidalino po pergalę: „Napoli“ 2:1 laimėjo Florencijoje, o „Fiorentina“ išvykoje atsirevanšavo 1:0.

2013-aisiais Italijos taurę buvo laimėjęs Romos „Lazio“ klubas, kuriam tuomet atstovavo ir buvęs Lietuvos rinktinės gynėjas Marius Stankevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.