D.Šemberas siautėja toliau – spyrė varžovui į papilvę

Panašu, kad kadaise apie prastą Lietuvos futbolo lygį kalbėjęs Deividas Šemberas A lygoje nebesusitvarko su emocine įtampa. Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkas spyrė varžovui, tačiau per trečiadienio rungtynes su „Trakais“ išsisuko nenubaustas.

D.Šemberas spyrė varžovui.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
D.Šemberas spyrė varžovui.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 8, 2014, 6:38 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:14 AM

Šis incidentas įvyko nepraėjus daug laiko po to, kai Lietuvos futbolo federacijos (LFF) drausmės komitetas sutiko sušvelninti bausmę vienam geriausių šalies futbolininkų.

Per trečiadienio mačą su „Trakų“ komanda (1:1), D.Šemberą varžovas pargriovė „Žalgirio“ baudos aikštelėje. Ant vejos griuvęs 35 metų futbolininkas į tai vėl reagavo neleistinai – jis spyrė „Trakų“ futbolininkui į papilvę.

Šis iškart krito ant žemės. Netrukus prie futbolininkų pribėgo mačui vadovavęs Robertas Valikonis. Jis nedrįso parodyto kortelės Lietuvos futbolo žvaigždei.

Tačiau tai anksčiau yra padaręs Darius Petraška. Jis A lygos 9-ojo turo mače su Gargždų „Banga“, balandžio 18-ąją parodė raudoną kortelę D.Šemberui.

„Žalgirio“ kapitonas buvo nubaustas, kai jau per pridėtą rungtynių laiką 94-ąją minutę prie savo komandos vartų alkūne smūgiavo „Bangos“ futbolininkui Karoliui Urbaičiui.

D.Šemberas ilgai piktinosi jam skirta bausme, o po mačo, pasak Gargždų klubo atstovų, dar veržėsi ir į teisėjų drabužinę, norėdamas su jais pasikalbėti.

Iš pradžių LFF Drausmės komitetas „Žalgirio“ kapitoną diskvalifikavo trejoms rungtynėms, tačiau LFF Apeliacinis komitetas nusprendė sumažinti šią bausmę. D.Šemberas teko praleisti ne tris, o dvejas rungtynes.

„D.Šembero gerbėjai gali atsipūsti. Futbolininkas teigė apgailestaujantis dėl savo padarytų veiksmų ir pasižadėjo jų nebekartoti“, - anksčiau buvo rašoma oficialioje „Žalgirio“ svetainėje. Šie žodžiai dabar primena ironiją, nes panašu, kad D.Šemberas neišsižada savo veiksmų ir juos kartoja.

Po LFF Apeliacinio komiteto sprendimo futbolo visuomenė išreiškė nuostabą – esą nebuvo jokių priežasčių sušvelninti bausmę D.Šemberui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?