„Bundesliga“ finiše – aluje išmaudytas J.Guardiola

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-10 19:24, atnaujinta 2018-02-14 02:19

Baigėsi Vokietijos futbolo čempionatas. Šeštadienį buvo sužaisti visi 34-ojo turo mačai, paaiškėjo galutinė rikiuotė ir bilietus į Europos turnyrus gavusios komandos.

Visi rezultatai.

Čempionai. Pergale turnyrą baigė Miuncheno „Bayern“ futbolininkai, kurie jau iš anksto buvo užsitikrinę antrąjį iš eilės čempionų titulą. Josepo Guardiolos auklėtiniai savo aikštėje įvartį sirgaliams dovanojo jau antrąją pridėto laiko minutę. Į „Stuttgart“ vartus įmušė Claudio Pizarro, leidęs „Bayern“ laimėti 1:0.

Čempionų lyga. Kitą sezoną elitiniame Europos klubų turnyre dalyvaus šiemet pusfinalyje sutriuškinta „Bayern“ komanda, praėjusio sezono finalininkė Dortmundo „Borussia“ bei „Schalke“ ekipa. „Borussia“ ir „Bayern“ situacija jau buvo aiški anksčiau, o „Schalke“ ekipai teko pagalvoti apie už nugaros esančią Lėverkuzeno „Bayer“ ekipą. Tačiau „Schalke“ 4:1 sutriu6kino „Nurnberg“ ekipą ir užsitikrino trečiąją vietą.

Atranka. „Bayer“ komanda taip pat turi šansą žaisti Čempionų lygoje. Ji 2:1 palaužė Brėmeno „Werder“ ir užsitikrino ketvirtąją vietą, suteikiančią galimybę žaisti atrankos turnyre.

Europos lyga. Į antrąjį pagal prestižą turnyrą keliaus „Wolfsburg“ futbolininkai. Šie tikėjosi „Bayer“ taškų praradimo, tačiau tai neįvyko. „Wolfsburg“ komanda 3:1 nugalėjo Moenchenglabacho „Borussia“ futbolininkus. Būtent šios ekipos pretendavo į tiesioginį bilietą į Europos lygos turnyrą.

Atranka II. Pralaimėjusiai „Borussia“ ekipai teks žaisti Europos lygos atrankoje. Ji gavo vieną iš dviejų kelialapių į atrankinį turnyrą. Kitas atiteko „Mainz“ komandai, kuriai pavyko apginti septintąją poziciją. „Mainz“ 3:2 nugalėjo  Hamburgo SV komandą, palikdama „Augsburg“ futbolininkus be tarptautinio turnyro.

Atsisveikinimas. Visos trys komandos, esančios iškritimo zonoje patyrė pralaimėjimus. „Nurnberg“ ir „Braunchweig“ futbolininkai iškart iškrito į „Bundesliga 2” čempionatą. Hamburgo SV futbolininkai dar gali išlikti, jeigu atsilaikys atrankiniame mūšyje.

Smūgiai. Rezultatyviausių žaidėjų sąrašo viršūnėje – Robertas Lewandowskis iš Dortmundo „Borussia“ ekipos. Jis įmušė 20 įvarčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.