Pronacistinį šūkį surikęs kroatas pralaimėjo apeliaciją

Pronacistinį šūkį per pasaulio čempionato atrankos mačą surikęs kroatų gynėjas Josipas Simuničius didžiausioje futbolo veikiausiai fiestoje nedalyvaus. J.Simuničiaus apeliacija dėl 10 rungtynių diskvalifikacijos nebuvo patenkinta. Apie tai pirmiausia pranešė Kroatijos rinktinės gynėjo advokatai.

Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

2014-05-12 16:48, atnaujinta 2018-02-14 01:07

36 metų J.Simuničius, kuris su rinktine spėjo sužaisti 105 mačus, buvo tarp galimų kandidatų į rinktinę, tačiau dabar jo situacija turėtų pasikeisti.

Po Kroatijos ir Islandijos rinktinių mačo, kurį J.Simuničiaus ekipa laimėjo 2:0 ir užsitikrino vietą pasaulio čempionate, futbolininkas griebė mikrofoną ir stadione sušuko „Už tėvynę“. Netrukus sirgaliai atsakė: „Pasirengę“.

Šis šūkis turi asociacijų su ustašiais – kroatų revoliucionierių kariniais daliniais, kurie išžudė dešimtis tūkstančių serbų civilių.

Futbolininkas vėliau teigė, kad jo šūkis turėjo politinių poteksčių, tačiau Kroatijos prokuroras tvirtino, kad žino, jog šis šūkis buvo naudojamas per Antrąjį pasaulinį karą, kai šalyje karaliavo pronacistinis režimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.