Rumunijoje A.Narbekovo vardu pavadinta alėja

Gegužės 9 d. minint Europos Sąjungos (ES) dieną, Rumunijos miesto Satu Marė parko alėja buvo pavadinta vieno iš geriausių pastarųjų penkiasdešimties metų Lietuvos futbolininko Armino Narbekovo vardu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 13, 2014, 1:57 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:15 AM

Idėja pavadinti alėjas garsių žmonių vardais ir pavardėmis, rumunams kilo dar pernai metais, kuomet vykdant projektą visos parke esančios alėjos buvo pavadintos ES šalių žinomų poetų vardais.

Šiais metais nuspręsta vykdyti projektą „Europa namuose – futbolininkai iš Europos Sąjungos“ ir parko, esančio šalia garsios Károlyi pilies, alėjas pavadinti kiekvienos šalies įžymiausių futbolininkų vardais. Parke esančios alėjos buvo pavadintos tokių garsių futbolininkų kaip Gheorghe Hagi, Michelis Platini, Zlatan Ibrahimovic, Gerd Müller, Albert Flórián, Johan Cruyff vardais. Kiekvienos alėjos pradžioje yra plokštė su futbolininko nuotrauka ir jo biografija, šalies vėliava ir QR kodas, kurio pagalba parkų lankytojai galės daugiau sužinoti apie futbolininką naudojantis savo mobiliaisiais telefonais.

Sužinojęs apie šį pagerbimą, dabar Lietuvos jaunimo U-21 rinktinę treniruojantis, A.Narbekovas liko nustebintas ir pamalonintas, tačiau teigė, jog artimiausiu metu nesiruošia aplankyti jo vardu pavadintos alėjos.

Šiuo metu trenerio planuose pasiruošimas birželio 6 dieną Vilniuje vyksiančioms atrankos į 2015 m. Europos futbolo čempionato rungtynėms su Moldova.

A.Narbeklovo dosjė:

Gimė: 1965 m. sausio 28 d. Gargžduose

Žaidėjo karjera: Vilniaus „Žalgiris“, Maskvos „Lokomotiv (Rusija), Vienos „Austrija“, „Admira „Wacker“, „St. Polten“, „Hundsheim“, „Wiener SK“, „Brigittenau“, „Weikersdorf“ (visi – Austrija).

1988 m. Olimpinis čempionas su TSRS rinktine, sužaidė 13 rungtynių Lietuvos rinktinėje. Keturis metus išrinktas geriausiu Lietuvos futbolininku. 2004 m. A. Narbekovas buvo išrinktas geriausiu pastarųjų penkiasdešimties metų Lietuvos futbolininku – „Auksiniu žaidėju“, o po metu jis Kūno kultūros ir sporto departamente buvo apdovanotas Garbės komandoro ženklu „Už nuopelnus Lietuvos sportui“. 2006 m. Gargžduose, aikštėje prie savivaldybės, bronzinėje plokštėje išlietas A. Narbekovo pėdos atspaudas.

Trenerio karjera: SV „Weikersdorf“ (Austrija), Vilniaus „Žalgiris“, „Donau Langlebarn“ (Austrija), Gargždų „Banga“, Lietuvos nacionalinė rinktinė (asistentas), Jūrmalos „Spartaks“ (Latvija), Lietuvos jaunimo U-21 rinktinė (vyr. treneris)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.