Drama Rusijoje – čempionai paaiškėjo paskutiniajame ture

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 16, 2014, 5:37 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:27 PM

Paskutiniajame Rusijos „Premier“ lygos ture čempionais galėjo tapti trys skirtingos komandos, bet trofėjų į viršų kelia Maskvos CSKA. Armiečiams čempionų titulą atnešė minimali pergalė prieš trečioje vietoje likusį Maskvos „Lokomotiv“ – 1:0.

Tuo tarpu antri liko Sankt Peterburgo „Zenit“ futbolininkai, rezultatu 4:1 nugalėję Krasnodaro „Kuban“, tačiau taip ir nesulaukę išsvajotojo CSKA kluptelėjimo, kuris „Zenit“ būtų atnešęs auksą.

Rusijos čempionate didžiąją sezono dalį pirmavo būtent „Lokomotiv“, bet tiek Maskvos klubą, tiek „Zenit“ nustelbė galingas CSKA finišas. Ši komanda dar kovo mėnesį nuo lyderių atsiliko 9 taškais.

„Net nežinau, ką pasakyti. Tai tikra pasaka“, - džiūgavo CSKA treneris Leonidas Sluckis.

Stratego svajones įgyvendino 47-ąją minutę įvarčiu pasižymėjęs Zoranas Tosičius.

CSKA atiteko bilietas į Čempionų lygą, „Zenit“ – į turnyro atranką, o „Lokomotiv“, Maskvos „Dinamo“ bei „Krasnodar“ grumsis Europos lygos atrankoje.

Tik tašku nuo CSKA atsilikęs „Zenit“ turėjo puikią galimybę tapti čempionu, bet priešpaskutiniajame ture Sankt Peterburgo komandos aistruoliai įsiveržę į aikštę užpuolė „Dynamo“ žaidėjus ir klubas buvo nubaustas techniniu pralaimėjimu 3:0.

Giedrius Arlauskis su Kazanės „Rubin“ ekipa užėmė dešimtąją vietą.

Iš čempionato iškrito Machačkalos „Anži“ ir Žemutinio Naugardo „Volga“. Pereinamuosius mačus dėl išlikimo lygoje žais Tomsko „Tomj“ ir Samaros „Krylja Sovetov“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.