Penkiolikmečiui „Milan“ vunderkindui piešiama Z.Zidane‘o ateitis

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-16 10:27, atnaujinta 2018-02-13 21:16

„Milan“ klubas paskutinėse Italijos čempionato rungtynėse ketina visiems pristatyti savo vunderkindą. Savaitgalį „Serie A“ pirmenybėse gali debiutuoti 15 metų Italijos ir Maroko pilietybes turintis atakuojantis saugas Hachimas Mastouras.

Su Zinedine‘u Zidane‘u ir Juanu Riquelme lyginamą jaunuolį „Milan“ už 500 tūkst. eurų įsigijo prieš dvejus metus. Tuomet vaikiną viliojo tokie klubai kaip Madrido „Real“, „Barcelona“, „Manchester City“, Turino „Juventus“ ir Milano „Inter“.

Nesėkmingo 2013-2014 metų sezono pabaigoje „Milan“ nutarė registruoti 15 metų 10 mėnesių H.Mastourą pagrindinėje komandoje. Niekas nenustebtų, jei sekmadienį italas išbėgtų į aikštelę.

Ką jums reikia žinoti apie būsimą futbolo žvaigždę? „Goal“ pateikia visą svarbiausią informaciją.

Milano klubų peštynės

Marokiečių šeimoje Emilijos Redže gimęs H.Mastouras jau būdamas 10 metų pateko į „Inter“ akiratį. Tiesa, Milano klube „Reggiana“ ekipai priklausęs talentas galėjo padėti tik draugiškose rungtynėse.

Viename turnyre, 2012-ųjų sausį, „Inter“ aprangą vilkėjęs H.Mastouras įmušė penkis įvarčius, vieną jų – finale su „Roma“.

Netrukus jaunuolio agentą Dario Paolillo ėmė atakuoti visas Europos futbolo elitas. „Manchester City“ ne tik H.Mastourui siūlė puikias sąlygas, bet ir apgyvendinimą jo tėveliams.

Tačiau nuo arčiau tikslo buvusio „Inter“ H.Mastourą „Milan“ ekipa perviliojo dėl komandos vadovo Adriano Galliani, kuris pasikalbėjo su Italijos jaunimo rinktinės treneriu Arrigo Sacchi. Šis įtikino jį nepagailėti rekordinės sumos už 14 metų futbolininką – 500 tūkst. eurų.

Pastaruosius dvejus metus H.Mastouras praleido „Milan“ jaunimo komandoje, kurioje žaidė iki 16 m. jaunuoliai. Tiesa, Felipe Inzaghi buvo pakvietęs futbolininką į savo dvidešimtmečių komandą.

Italui trukdė įsibėgėti nuolatinės traumos, bet rungtyniaudamas jaunučių lygoje jis įmušė keletą fantastiškų įvarčių, pasižymėjo ir Italijos šešiolikmečių rinktinės rungtynėse su Kroatija.

Pirmą kartą su pagrindine „Milan“ komanda H.Mastouras treniravosi 2013-ųjų gruodį. Jis iškart sulaukė tuometinio klubo trenerio Massimiliano Allegri liaupsių.

„Jis gali žaisti kaip Robinho, yra profesionalus kaip Kaka ir turi talento kaip Mario Balotelli“, - tuomet kalbėjo vėliau atleistas specialistas.

Futbolo magas

„Mano pagrindinės savybės? Kamuolio valdymas ir driblingas. Darau tokius dalykus, kurių mano bendraamžiai negali pakartoti“, - H.Mastouras bandė apibūdinti save.

Penkiolikmečio techniškumu jau neabejoja niekas. Net sporto avalynės gigantai „Nike“ taip įsitikinę H.Mastouro sėkme, jog nedvejodami su juo sudarė 10 metų bendradarbiavimo sutartį.

Tai, kokiu greičiu H.Mastouras sugeba kontroliuoti kamuolį ir kaip ji apsaugo nuo varžovų, primena J.Riquelme.

Gražus jo žaidimas kartais pateikia neįtikėtinų triukų. H.Mastouras kamuolį driblinguoja lyg jo kojose būtų siela. Visai kaip Z.Zidane‘as.

Į ką bando lygiuotis H.Mastouras? Jaunuolis vardija Lionelio Messi, Cristiano Ronaldo, Neymaro pavardes. Visi jie – kamuolio virtuozai.

Specialistai neabejoja šviesia H.Mastouro ateitimi. Jei jis išbėgs į aikštę rungtynėse su „Sassuolo“, taps jauniausiu „Milan“ komandos žaidėju istorijoje. Paolo Maldini 1985 metais „Milan“ gretose debiutavo būdamas šešiolikos.

Prožektorių šviesai ruošiasi ir pats H.Mastouras. Jis kerpasi tame pačiame žymiajame grožio salone, kuriame šukuoseną modeliuoja tokioms žvaigždėms kaip Gianluigi Buffonas, Andrea Pirlo ar Kevinas-Prince‘as Boatengas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.