S.Blatteris Kataro pasirinkimą pavadino klaida

Daugybėje debatų dėl Katare rengiamo pasaulio futbolo čempionate dalyvavęs FIFA prezidentas Seppas Blatteris pasidavė. 78 metų pasaulio futbolo vadovybės prezidentas pripažino, kad suteikti teisę Katarui organizuoti 2022 metų pasaulio čempionatą – klaida.

S.Blatteris atskleidė, kad FIFA sulaukė politinio spaudimo iš Prancūzijos ir Vokietijos.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr. iš archyvo
S.Blatteris atskleidė, kad FIFA sulaukė politinio spaudimo iš Prancūzijos ir Vokietijos.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

May 16, 2014, 6:14 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:43 PM

„Klaida. Gyvenime galima padaryti daug klaidų. Pranešimas apie Katarą aiškiai parodė, kad žaisti vasarą ten bus per karšta. Tačiau FIFA vykdomasis komitetas pakankamai didele balsų persvara nusprendė, kad Katare turnyras vykti gali“, - Šveicarijos televizijai RTS sakė S.Blatteris.

Jis atskleidė, kad yra didžiulė tikimybė, jog 2022 metų pirmenybės vyks žiemą, nes norima išvengti didžiulio karščio.

S.Blatterio pasisakymai sulaukė audringos reakcijos, nes Kataras kritikuojamas ne tik dėl to, kad vasarą jame negali vykti turnyras. Ši šalis nuolat sulaukia kritikos dėl žmogaus teisių nepaisymo.

FIFA vėliau išplatino pranešima, kuriame tvirtina, jog S.Blatteris nepasisakė prieš patį Katarą ir suteiktą teisę šiai šaliai organizuoti pasaulio čempionatą. Esą jis kalbėjo apie tai, kad klaida buvo padaryta pranešime, kuriuo rėmėsi komitetas.

Interviu S.Blatteris neigė kalbas, sklidusias anksčiau – esą Kataras pasinaudojo įtaka dujų ir naftos pramonei, kad nusipirktų teisę organizuoti prestižinį turnyrą.

„Aš niekada nesakyčiau, kad jie nusipirko teisę, nes tai buvo politinis spaudimas. Jis – iš Prancūzijos ir Vokietijos“, - sakė S.Blatteris.

Šių šalių didžiosios kompanijos turi didelių interesų Persijos įlankos valstybėje.

S.Blatteris taip pat patvirtino, kad sieks išlikti FIFA prezidentu.

„Žinoma, kad noriu. Aš ir ketinu“, - sakė jis. S.Blatteris FIFA vadovauja nuo 1998 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.