Čempionų lygoje – sava I.Casillaso kova dėl „La Decima“

Kai šeštadienį Madrido „Real“ sieks užbaigti beprotybę – laimėti Čempionų lygą ir galiausiai iškovoti dešimtąjį trofėjų, vadinamą „La Decima“, savo svajonės sieks ir Ikeras Casillasas. 33 metų vartų sargas pirmiausia sieks išlikti „sausas“,tačiau šalia „Real“ sagos driekiasi ir ispanų dievuko istorija, rašo goal.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 23, 2014, 3:18 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:36 PM

I.Casillasas laimėjo devynis iš dešimties „Real“ ir Ispanijos rinktinių įvairių turnyrų finalų. Jis praleido tik penkis įvarčius.

Šeštadienį jis sieks padidinti pergalių skaičių ir išlikti „sausas“, kai jo planus Lisabonoje suardyti mėgins Madrido „Atletico“.

I.Casillasas yra svarbioms progoms gimęs žmogus. Neįtraukiant supertaurių ir vieno mačo turnyrų, kaip Tarpkontinentinė taurė, vartininkas sužaidė dešimt finalų, vilkėdamas Ispanijos rinktinės ir „Real“ marškinėlius. Jis pralaimėjo tik vieną kartą. Praleido penkis įvarčius.

Tiek klubui, tiek šaliai I.Casillasas visuomet buvo susijęs su sėkme. Pastarosios prireiks, jeigu vartininkas nori parsivežti ne tik klubo, bet ir sąvajį „La Decima“.

I.Casillasas šį sezoną pradėjo ant „Real“ atsarginių suolo, tačiau Carlo Ancelotti jam suteikė šansą taurės turnyre. Ten vartų sargas užsidėjo Karaliaus taurės karūną.

„Noriu laimėti Čempionų lygą. Mes nusipelnėme pagaliau laimėti. Praėjo tiek daug laiko, prisiminimai nyksta. Per paskutinius kartus, kai triumfavome, buvau devyniolikos ir 21-erių“, - sakė vartininkas.

Jis – vienintelis „Real“ komandoje išlikęs žaidėjas, kuris 2002 metais laimėjo Čempionų lygą. Tuomet jis užėmė sužeisto Cesaro Sanchezo vietą. I.Casillasas atrėmė keletą galingų smūgių, užkirtęs kelią Lėverkuzeno „Bayer“ klubui. „Real“ tuomet laimėjo devintąjį Europos trofėjų.

Sakoma, kad geriausiems žaidėjams labai sekasi. Nuo I.Casillaso Fortūna nusisuka retai. 2002 metais jis taip pat žaidė pasaulio čempionate su Ispanija, kai pakeitė pagrindinį komandos vartininką Santiago Canizaresą. Patarasis duše sudaužė odekolono buteliuką ir susižeidė pėdos sausgysles. Žiauri trauma privertė atsitraukti „Valencia“ vartininką ir taip atsivėrė durys Ikerui.

Tačiau tai – tik vienas pavyzdys. Jis visada išnaudoja savo progas neįtikėtino svarbumo rungtynėse. Atrodo, kad I.Casillasas geriausią savo sezono pasirodymą saugo būtent finalui.

„Jau esame prie to pripratę“, - sakė Sergio Ramosas, komentuodamas situaciją, kai vartininkas atrėmė galingą Mario Goetzes smūgį šio sezono Čempionų lygos pusfinalyje. - Svarbiausiais momentais jis visada atsiduria šalia.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.