„Atletico“ treneris: „Aš suklydau, finale išleisdamas D.Costą“

Kaip visuomet įpratęs Diego Simeone neieškojo kaltų ir nesislapstė už svetimų nugarų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 25, 2014, 4:44 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:29 PM

Net po pralaimėjimo Čempionų lygos finale Madrido „Atletico“ treneris didžiavosi savo žaidėjais, prisiimdamas visą atsakomybę ant savo pečių.

Lemiamose rungtynėse Lisabonoje naujieji Ispanijos čempionai neišsaugojo trapaus pranašumo ir po pratęsimo 1:4 nusileido Madrido „Real“, kuris dešimtą kartą per savo istoriją iškovojo svarbiausią Europos klubinio futbolo trofėjų.

- Diego Simeone, kaip vertinate šį rezultatą, kuris turėtų būti milžiniškas nusivylimas? – po Čempionų lygos finalo „Atletico“ trenerio paklausė žurnalistai.

- Reikia įvertinti visą mačą. „Real“ antrajame kėlinyje žaidė geriau. Jie privertė mus likti savo aikštės pusėje, o taip gintis yra labai sunku prieš tokią komandą kaip „Real“.

Svarbiausia visuomet yra laimėti, nors tas sirgalių palaikymas ir Jūsų aplodismentai (žurnalistai plojimais sutiko ir išlydėjo D.Simeone, kai šis po mačo pasirodė spaudos centre – Red.) rodo, kad futbole svarbu ne tik tai.

Pasakiau savo vyrams, kad nėra ko verkti, nes po tokių rungtynių mes galime eiti iškeltomis galvomis. Galima laimėti ar pralaimėti. Bet mes žinome, kad atidavėme visas jėgas.

- Kaip jaučiatės jūs?

- Nesu liūdnas. Esu nusivylęs, kad nepasiekiau tikslo. Būtų smagu laimėti, bet esu ramus ir galiu tai ištverti. Bus dar kitų rungtynių, kitų žaidėjų ir kitų progų. Tai buvo dar viena gyvenimo pamoka.

Viską galima prarasti per vieną akimirką, bet reikia tęsti gyventi toliau.

- Kas nutiko Diego Costai?

- Prisiimu visą atsakomybę. Akivaizdu, jog padariau klaidą. Jis nesijautė taip gerai, kaip mes tikėjomės penktadienį. Mes pažvelgėme vienas į kitą ir viską supratome.

Nenorėjome prarasti laiko, todėl jis greitai paliko aikštę.

„Atletico“ gynėjas Juanfranas: «Tai buvo atkaklus finalas. Sergio Ramoso įvartis mus suteikė labai daug skausmo. „Atletico“ sirgaliai yra patys geriausi pasaulyje, jie gali būti ramūs, nes mes dar vėl žaisime Čempionų lygos finale“.

„Atletico“ kapitonas Gabi: «Jiems pavyko išlyginti ręzultatą, bet tai – futbolas. Pratęsime jie buvo verti pergalės. Mes kovojome kaip žvėrys visus metus ir nuėjome tiek toli, kiek sugebėjome“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.