J.Mourinho pranokęs C.Ancelotti: „Pergalėms reikalinga ramybė“

Carlo Ancelotti pirmu bandymu padarė tai, kas per trejus metus nepavyko net Jose Mourinho.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 25, 2014, 3:22 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:29 PM

54-erių italo treniruojami Madrido „Real“ futbolininkai iškovojo „La Decima“ – dešimtąją Europos karūną, kai Čempionų lygos finale Lisabonoje po pratęsimo 4:1 įveikė Madrido „Atletico“ ekipą.

Padėjęs „Real“ pagaliau pasiekti svajonę, C.Ancelotti pats jau penktą kartą laimėjo svarbiausią Europos klubų turnyrą.

C.Ancelotti du kartus kėlė Europos čempionų taurę dar būdamas žaidėju, o po to du kartus triumfavo Čempionų lygoje, laikydamas „Milan“ vairą (2003 ir 2007 m).

Po pergalės Lisabonoje „Real“ treneris pasivijo anglą Bobą Paisley, kuris su „Liverpool“ komanda tris kartus per karjerą laimėjo svarbiausią žemyno turnyrą.

- Carlo Ancelotti, ką jaučiate po šios pergalės? – „Real“ trenerio po triumfo Lisabonoje klausė žurnalistai.

- Esu nepaprastai laimingas. Mums pavyko iškovoti titulą, kuris yra toks svarbus Madrido „Real“ klubui. Būtent dėl jo mes visi taip sunkiai dirbome visą šį sezoną.

Didžiuojamės šiuo rezultatu. Asmeniškai esu taip pat labai laimingas. Tuo džiaugsmu, kurį dabar visi jaučiame, pirmiausiai noriu pasidalinti su tais, kurie mus lydėjo. Mūsų sirgaliai yra laimingi, todėl tai mums taip pat suteikia laimės.

- Kas buvo sunkiausia finale?

- Buvo labai sunku išlyginti rezultatą. Aikštėje mes neturėjome erdvės, nes „Atletico“ labai gerai gynėsi.

Bet mes nenuleidome rankų ir siekėme savo tikslo iki pat paskutinės akimirkos. Kai pagaliau įmušėme, rungtynės visiškai pasikeitė.

Tas įvartis mums suteikė daug jėgų.

- Jus apkabinęs „Real“ prezidentas Florentino Perezas kažką šnibždėjo į ausį. Ką jis pasakė?

- „Sveikinimai“, – jis sakė. Jis buvo nepaprastai laimingas.

Jau pačią pirmąją savo darbo Madride dieną „Real“ trofėjų salėje jam pasakiau: „Čia trūksta vienos taurės, bet ją laimėsime“.

Ir tai padarėme, nes turime puikius žaidėjus, o klubas negailėjo pastangų. Visuomet jaučiau didelį klubo pasitikėjimą. Visuomet turėjome ramybę, kuri būtina, kad laimėtum rungtynes.

Praleidau pirmąjį sezoną su nepaprastai profesionalia komanda, kuri visuomet buvo motyvuota.

Pavyzdžiui, Marcelo nebuvo patenkintas, jog finale sėdėjo ant atsarginių suolo, bet kai jis pasirodė aikštėje po keitimo, buvo vienas iš labiausiai užsispyrusių ir siekiančių tikslo.

„Real“ treneriui pritarė ir Madrido komandos saugas Garethas Bale'as, per pratęsimą įmušęs antrąjį „Real“ įvartį.

„Man ta kaina nieko nereiškia. Aš sutikčiau atvykti ir už vieną pensą, jeigu tai reikštų, jog galėsiu žaisti svarbiausiose varžybose ir laimėti svarbiausius titulus, – po triumfo Lisabonoje kalbėjo 24 metų velsietis, kai žurnalistai vėl prisiminė už jį sumokėtą rekordinę „Real“ išpirką.  – Tiesiog neįtikėtina laikyti rankose šį trofėjų, todėl prisiminimai apie šią akimirką liks visam gyvenimui.

Įvartis per papildomą laiką mums užaugino sparnus. Mes toliau tęsėme savo žaidimą ir toliau atakavome, tikėdami pergale. Vieną akimirką pagalvojau, kad tikriausiai tai ne mano vakaras, bet paskui sakiau sau, kad  reikia nenuleisti rankų ir viskas bus gerai. Sulaukęs progos pratęsime, pasakiau sau: „Tu negali jos neišnaudoti!“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.