M.Balotelli: „Jei būčiau baltaodis, manęs taip nekritikuotų“

23 metų Italijos futbolo superžvaigždei Mario Balotelli niekada netrūko dėmesio nei aikštelėje, nei už jos ribų. Tačiau „AC Milan“ klubo puolėjui nusibodo jį nuolat badančios kritikos strėlės. Futbolininkas įsitikinęs, kad tai – dėl jo odos spalvos.

Daug kritikos sulaukiantis M.Balotelli turės progą reabilituotis pasaulio čempionate Brazilijoje.<br>AP nuotr.
Daug kritikos sulaukiantis M.Balotelli turės progą reabilituotis pasaulio čempionate Brazilijoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 26, 2014, 11:11 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:06 PM

M.Balotelli nuo paauglystės laikomas egzotišku Italijos supertalentu. Futbolo žiūrovai nebuvo įpratę matyti „Azzurri“ aprangą vilkinčio juodaodžio.

Tačiau M.Balotelli dėmesį į save atkreipė ne tik odos spalva, bet ir nesibaigiančiais skandalais. Jo pavardė neigiamame kontekste jau ne kartą spaudoje figūravo pirmuosiuose puslapiuose.

Daugiausia dėl charakterio problemų M.Balotelli turėjo atsisveikinti su Milano „Inter“ ir „Manchester City“ ekipomis.

Grįžęs į tėvynę, Milane žaidėjas nebuvo sutiktas labai šiltai. Jį lydėjo rasistiniai išpuoliai. M.Balotelli įsitikinęs, kad būtent odos spalva neduoda jam ramybės iš kritikų pusės.

„Padariau klaidų ir visada turiu už jas sumokėti. Jei būčiau baltas, būtų kitaip. Problema ne tame, ką aš darau. Problemų kyla dėl to, ką leidžiama su manimi daryti. Tai, kas vyksta su manimi – kvaila. Esu kitoks ir tai erzina žmones“, – žurnalui GQ piktinosi M.Balotelli.

Kritika Italijos rinktinės narį lydės mažiausiai iki pasaulio čempionato Brazilijoje (birželio 12 d.). Pietų Amerikoje M.Balotelli turės puikią progą nutildyti visus skeptikus.

Beveik kaip 2012 metų Europos čempionate, kuriame M.Balotelli įmušė tris įvarčius ir dviem galingais kirčiais pusfinalyje vokiečiams, atvedė italus į finalą.

M.Balotelli privalo sužibėti nuo pat planetos pirmenybių pradžios. Italai neturės laiko laukti, nes jau grupės varžybose jų lauks pajėgios Anglijos, Urugvajaus ir Kosta Rikos rinktinės.

Keturiolika įvarčių 2013-2014 metų sezone įmušęs italas „Azzurri“ gretose nebegalės išnykti taip, kaip tai padarydavo svarbiausiuose „AC Milan“ sezono mačuose.

Antraip jis išnyks ir iš juo susidomėjusių Londono „Arsenal“ bei „Liverpool“ ekipų radarų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.