Po pergalės – liaupsės L.Spalviui ir A.Novikovo įvarčiui

Po sėkmingai įveikto Suomijos rinktinės barjero Baltijos taurės turnyro pusfinalyje (1:0), Lietuvos futbolininkai labiausiai džiaugėsi sėkmingu pirmuoju kėliniu ir puikia trenerių paruošta taktika. Bet tarp liaupsių buvo linksniuojamas ir 19-metis puolėjas Lukas Spalvis bei meistrišką įvartį įmušęs Arvydas Novikovas.

Lietuviams pergalę atnešė A.Novikovo įvartis 41-ąją mačo minutę.<br>V.Januškos/LFF nuotr.
Lietuviams pergalę atnešė A.Novikovo įvartis 41-ąją mačo minutę.<br>V.Januškos/LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-29 23:06, atnaujinta 2018-02-13 09:22

„Tikrai gerai sužaidėme pirmąjį kėlinį. Turėjome labai daug gerų progų. Novikovo įvartis – nuostabus. Tikrai gražiai perkėlė kamuolį“, – 23 metų A.Novikovą gyrė L.Spalvis.

Tuo tarpu pats A.Novikovas, lyg susitaręs, negailėjo gerų žodžių Danijoje sezono pabaigoje sužibėjusiam kolegai, kuriam tai buvo tik antrosios rinktinės vyrų rinktinėje.

„Šiandien visi sužaidė gerai. Ypač – L.Spalvis, F.Černychas“, – tvirtino A.Novikovas.

Detalizuodamas įvartį, kurį pasiekė puikiu baudos smūgiu, saugas tvirtino, kad jis su kamuoliu planavo pasielgti kitaip. Iš pradžių A.Novikovas tikėjosi spirti kamuolį link vartininko kampo, bet paskutinę akimirką persigalvojo ir kėlė jį per suomių gynybos gyvatvorę.

„Įvartis – techniškai gražus, – A.Novikovą gyrė ir rinktinės gynėjas Tadas Kijanskas. – Pirmajame kėlinyje turėjome nemažai progų. Tiesiog puikiai žaidė suomius gelbėjęs vartininkas.“

52-ąją vietą FIFA reitinge užimanti Suomijos rinktinė, panašu, nuvertino Lietuvos futbolininkus.

„Jie suvažiavę iš didesnių klubų. Nenoriu sakyti, kad jie pasikėlę, bet tikrai mus nuvertino. Antrajame kėlinyje suomiai susiėmė, tačiau buvo per vėlu“, – tvirtino L.Spalvis.

„Suomiai mūsų pernelyg nenustebino. Tikėjomės iš jų daugiau. Tačiau mums tai į nauda, nes tai mes žaisime finale“, – minimalia pergale džiaugėsi T.Kijanskas.

Futbolininkai sutartinai gyrė komandos gynybą ir puikiai išnaudotas galimybes kontratakuoti.

„Neleidome jiems žaisti savo žaidimo. Suomiai kontroliavo kamuolio valdymą, bet susispaudėme ties viduriu ir jie nebeturėjo, kur dėtis. O kraštuose irgi turėjome viską perėmę. Mes buvome verti pergalės“, – neabejojo A.Novikovas.

Baltijos taurės finalas vyks sekmadienį. Lietuvių varžovai - estus po 11 m baudinių 4:2 (pagr. laikas - 0:0) įveikę latviai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.