Pažemintai Ispanijai – laikas keistis

Ispanija nukarūnuota: per dvejas rungtynes – vienas įmuštas įvartis iš 11 m baudinio po suvaidintos pražangos ir septyni praleisti smūgiai į, rodos, nepakeičiamo Ikero Casillaso ginamus vartus, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Ispanijos futbolininkai (iš kairės) F.Torresas, A.Iniesta ir I.Casillasas po pralaimėjimo Čilei buvo priblokšti.<br>AP nuotr.
Ispanijos futbolininkai (iš kairės) F.Torresas, A.Iniesta ir I.Casillasas po pralaimėjimo Čilei buvo priblokšti.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 20, 2014, 4:16 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:42 PM

Visos pergalių serijos kada nors baigiasi, bet niekas netikėjo, kad Ispanijai pasaulio čempionatas baigsis jau po dvejų rungtynių, pralaimėtų Olandijai (1:5) ir Čilei (0:2).

Tris pastaruosius svarbiausius pasaulio futbolo turnyrus (2008 ir 2012 m. Europos čempionatą ir 2010 m. planetos pirmenybes) laimėjusi Ispanija atsisveikins su nesvetinga Brazilija nieko nelemiančiomis rungtynėmis su tokiais pat nevykėliais Kamerūno futbolininkais.

Ispanai savo kailiu patyrė, kaip sunku apginti titulą: 2002 metais prancūzai ir 2010 metais italai irgi keliavo namo po pirmojo etapo.

Šlovės metas baigėsi

„Šlovingiausias Ispanijos futbolo laikotarpis baigėsi šventykloje – Marakanoje. Ispanija nenusipelnė tokios pabaigos, bet toks tas futbolas. Iš rojaus – į pragarą“, – taip Ispanijos rinktinės pasirodymą pasaulio čempionate Brazilijoje vaizdingai apibendrino dienraštis „Marca“.

Ispanijos žiniasklaidoje buvo galima įžvelgti ir nuoskaudą, ir padėką auksinei futbolininkų kartai.

„Pasaulio čempionai Brazilijoje neišbuvo nė savaitės. Ispanai atsisveikina vos po šešių dienų ir taip baigia nuostabų įrašą Ispanijos futbolo metraščiuose. Buvo gera, kai visa tai tęsėsi. Bet dabar viskas baigta“, – teigė „Marca“.

„Katastrofa. Į čempionatą atvykę kaip favoritai, namo grįžta pro galines duris“, – pyko „El Mundo Deportivo“.

„Tai blogiausia galima šio gražaus ciklo pabaiga“, – apibendrino „Marca“, antraštėje pasaulio čempionato pabaigą apibendrinusi vienu žodžiu – „Sudaužyti“.

„As“ bandė įpūsti optimizmo: „Jokia kita šalis negali pasigirti tokiu rezultatu.

Tai labai sunkiai pakartojamas dalykas. Ši futbolininkų karta nenusipelnė kristi taip žemai, tačiau toks tas sportas.“

Čempionai nebuvo pasirengę?

Ispanų žiniasklaida ieškojo priežasčių, kodėl futbolo karaliai virto nuo sosto. Į akis visiems krito prastas Ispanijos rinktinės fizinis pasirengimas.

Brazilijoje ispanai atrodė lėti, nerangūs ir nuspėjami.

„V.del Bosque kariauna į Braziliją atvyko fiziškai išsunkta. Tai buvo matyti ir mače su Olandija, ir su Čile“, – neabejojo „As“.

„Ši rinktinė padarė nuodėmę. Nuodėmė yra manyti, kad esi geriausias, ir nesuprasti, jog šių laikų futbole be fizinio pasirengimo nelaimėsi. Ispanams puolant pritrūko kvapo, o galiausiai nugarą atsuko ir Fortūna“, – rašė „El Mundo Deportivo“.

Prasta futbolininkų fizine forma būtų galima paaiškinti bedantį ispanų puolimą – per du mačus sugebėta pelnyti vos vieną įvartį, o priešininkai mėgavosi septyniais.

Nemažai kritikos sulaukė ir ispanų vartininkas. „I.Casillasas susimovė“, – pareiškė „Marca“.

Kokia ispanų ateitis?

„Ispanijos rinktinė uždavė labai daug klausimų dėl ateities“, – teigė „El Mundo Deportivo“.

Prognozuojama, kad daugelis nacionalinės komandos senbuvių baigs karjerą rinktinėje.

„Kartų kaita neišvengiama“, – padaryta išvada.

„As“ mėgino įlieti optimizmo: „Niekas nesitikėjo tokios pabaigos, bet turime galvoti apie 2016 metų Europos čempionatą ir 2018 metų planetos pirmenybes. Nėra kito pasirinkimo. Nenukabinkite nosies.“

„Geriausia visų laikų komanda čempionatą baigė baisiausiai per visą istoriją“, – liūdėjo „Marca“.

Tačiau sulaukė „As“ atsako: „Niekas prieš šešerius metus nebūtų pamanęs, kad Ispanija laimės du Europos čempionatus ir dar planetos pirmenybes paeiliui.“ (LR)

Iš pirmų lūpų

Ispanijos rinktinės saugas Xabi Alonso: „Mes nežinojome, kaip išlaikyti tą alkį ir užsidegimą, kurių reikia norint iškovoti pergalę. Džiaugsmas ir sėkmė, kuriuos patyrėme praeityje, baigėsi. Praradome suvokimą, kaip iškovoti pergalę, kuris mums padėjo laimėti daug svarbių rungtynių. Paprastai po pralaimėjimo ciklas baigiasi. Galbūt dabar geriausias metas pagalvoti apie permainas.“

Vartininkas Ikeras Casillasas: „Nebuvo atsidavimo. Nuo pat pirmųjų minučių viskas buvo negerai.“

Treneris Vicente del Bosque: „Manėme, kad esame geros formos, buvo sunku išsirinkti 11 žaidėjų į pagrindinę sudėtį. Tačiau realybė buvo kitokia. Antrasis kėlinys su Olandija ir pirmasis su Čile mus prislėgė. Nėra pasiteisinimo. Buvome per lėti nuo pirmosios dienos. Tai liūdna diena visiems žaidėjams. Laikas pagalvoti apie ateitį.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.