Atgarsiai: argentiniečiai meldėsi L.Messi, bosniai keikė teisėją

Argentiniečiai po dviejų nykių dvikovų skambina pavojaus varpais ir dėkoja aukščiausiajam, kad turi Lionelį Messi, bosniai rado jėgų pripažinti, jog dėl pralaimėjimo Nigerijai kaltas ne tik teisėjas, o vokiečiai viliasi, kad kluptelėjimas mače su Gana tik sustiprins komandą kelyje čempionės vardo link.

Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Jun 22, 2014, 3:09 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:46 PM

Tokia buvo žiniasklaidos reakcija po šeštadienį vykusių pasaulio futbolo čempionato rungtynių, kuriose Argentina nugalėjo Iraną 1:0, Nigerija tokiu pat rezultatu įveikė Bosniją ir Hercegoviną, o Vokietija bei Gana įmušė po du įvarčius ir iškovojo po tašką.

Argentina

„Ole“. „Melskitės L.Messi“.

„Rinktinė negalėjo palaužti silpnos Irano komandos, kuri atsitraukė prie savo vartų ir retais išpuoliais grasino triskart išgelbėjusio Sergio Romero vartams. Atrodė, kad neišvengiamai artėja lygiosios 0:0, bet tada pasirodė Leo ir įvarčiu nulėmė Argentinos pergalę bei kelialapį į aštuntfinalį.

Kaip svarbu turėti tokį žaidėją, kuris gali 89 minutes slankioti aikštėje žaisdamas prasčiausias gyvenimo rungtynes, bet pabaigoje įmušti. Blogai žaidusi Argentina pasiekė pergalę ir, nors nerimas po prastų rungtynių neišsisklaidė, reikia džiaugtis, kad Lionelis Messi atstovauja Argentinai.

O nerimas yra didelis. Argentina žaidė blogai prieš silpnus varžovus, kurie vos nenugalėjo istorinės komandos. Iranas įveiktas, bet komanda kol kas yra popierinė.

Jei pirmasis kėlinys su Bosnija ir Hercegovina buvo blogiausias per Alejandro Sabellos laikotarpį, kaip vadinti rungtynes su Iranu? Iraniečiai galėjo sukurti istoriją, jei jiems nebūtų sutrukdęs S.Romero. Suprantama, Iranas buvo pasirengęs laukti ir išrikiavo dvi gynybos užkardas. Bet ar kas nors nežinojo, kad taip bus? Argentina ėjo klystkeliais. L.Messi buvo visiškai pasimetęs ir atrodė, kad jo nėra aikštėje, tik Sergio Aguero retsykiais atsigaudavo, o geriausias rungtynių progas sukūrė Iranas“.

„La Nacion“. „L.Messi išgelbėjo rinktinę“.

„Po išvargto L.Messi įvarčio Argentina daug sunkiau nei laukta nugalėjo Iraną. Rinktinė pateko į pasaulio čempionato aštuntfinalį, bet jos žaidimas kelia daug abejonių. Rungtynės su Iranu, kuriose Argentinai trūko idėjų, buvo lyg rungtynių su Bosnija ir Hercegovina pirmojo kėlinio kopija. Komanda labai prastai judėjo, nesusikūrė progų smūgiuoti į vartus ir gali dėkoti L.Messi, kuris išplėšė pergalę paskutinę minutę. Tačiau iki tol ir jis aikštėje nenuveikė nieko.

Be abejonės, svarbiausias asmuo buvo S.Romero. „Baltų-žydrų“ vartininkas labiausiai atsakingas dėl to, kad varžovai neįmušė, jis bent keturis kartus gelbėjo komandą. Būtų buvę visai logiška, jei Iranas būtų laimėjęs.

Argentina šiame pasaulio čempionate žaidė dvejas rungtynes ir abu kartus buvo prastesnė negu varžovai. Bet vis tiek iškovojo dvi pergales“.

„Canchallena“. „Įvartis ir nieko daugiau. L.Messi užteko penkių sekundžių aistros sprogimo“.

„Per šį laiką L.Messi įmušė pergalingą įvartį, prastai žaistose rungtynėse išplėšė pergalę ir atvedė Argentiną į aštuntfinalį.

Tribūnos tylėjo. Tik klausėsi, kaip brazilai palaiko Iraną. Tai atrodė lyg tragedijos preliudija. Argentina buvo ant nesėkmės slenksčio. Tiesa, rezultatas buvo lygus, bet varžovai buvo tokie silpni, kad lygiosios atrodė blogiau nei ppralaimėjimas. Kai laikas jau buvo beveik išsekęs, L.Messi dešine pasivarė kamuolį ir iš baudos aikštelės prieigų spyrė savo didžiąja kaire.

Argentinos įvartis, „Mineirao“ stadionas sprogo. Sirgaliai susijaudinę iki ašarų ir visai nesvarbu, kad tai tik antrosios pasaulio čempionato rungtynės ir kad varžovas tik Iranas.

Kaip įvertinti Leo žaidimą? 90 minučių jis žaidė labai blogai, kaip ir visa jo komanda. Irano skląstyje nerado jokių tarpų. Bet 10-asis numeris įmušė įvartį, tikrą brangakmenį jo kolekcijoje, tad ko daugiau iš jo norėti. Entuziastingiems mūsų šalies sirgaliams pragaras virto rojumi. Argentiniečių kapitonui užteko penkių sekundžių, kad nulemtų viską“.

„El Dia“. „Dėkui L.Messi“ (viršelio antraštė).

„La Manana“. „Gelbėtojas“ (viršelio antraštė).

Iranas

mehrnews.com. „Iranas laikėsi iki paskutinės minutės, Argentiną išgelbėjo tik L.Messi“.

„Iranas pagirtinai žaidė su garsiąja Argentina, bet ją išgelbėjo vėlyvas L.Messi įvartis.

„Nė vienas iš daugybes iraniečių, žiūrėjusių rungtynes per televiziją, ar nedaugelio buvusių Belo Orizontės stadione neįsivaizdavo, kad Carloso Queirozo sūnūs taip puikiai žais su Argentinos žvaigždėmis. L.Messi ir jo komandos draugai nesitikėjo atsidursiantys aklavietėje, iš kurios nėra jokio išėjimo, bet Irano gynyba buvo nepriekaištinga, kaip ir vartininkas Alireza Haghighi, kuris daug kartų atmušė kamuolį ir buvo neabejotinai labiausiai užimtas žmogus aikštėje“.

„Iraniečių žaidimas vėl įžiebė vilties spindulius. Iranas vis dar turi galimybių patekti į kitą etapą, bet labai daug lems kiti veiksniai, pirmiausia Nigerija“.

„Tehran Times“. „Vėlyvas L.Messi įvartis sudaužė Irano širdį“.

„Argentina iškovojo sunkią pergalę prieš Iraną. L.Messi įmušė vėlyvą įvartį pirmą pridėto laiko minutę ir nulėmė pergalę 1:0 Argentinai, kuri per dvejas rungtynes surinko 6 taškus. Iki tol Irano vartininkas A.Haghighi buvo sausas ir per 180 minučių varžovams neleido įmušti nė vieno įvarčio“.

„Iran Varzeši“. „Irano ir Argentinos rungtynių laukėme kelis mėnesius. Ir priešingai negu galvojome, šios rungtynės visiems laikams liks futbolo gerbėjų prisiminimuose dėl puikaus Irano rinktinės žaidimo“.

iransportspress.com. „Koks pasaulio čempionatas! Belo Orizontėje Iranas puikiai žaidė su Argentinos puolimo talentais, iš pradžių apgynė savo tvirtovę, antrajame kėlinyje pats kėlė problemų varžovams, ypač trūkinėjusiai jų gynybai kraštuose, o likus trims minutėms Reza Ghoochanejadas atsiliepė į perdavimą iš krašto ir vos neįmušė įvarčio, kuris galėjo nulemti sensacingą pergalę. Tačiau futbolas yra žiaurus. Per pridėtą laiką L.Messi, kuris visas rungtynes tylėjo, įmušė Argentinos pergalę nulėmusį įvartį“.

Vokietija

kicker.de. „Slaptasis ginklas M.Klose išgelbėjo Vokietijai vieną tašką“.

„Po stiprių 4:0 su Portugalija vokiečių komanda privalėjo truputį atsitraukti ir rungtynes su Gana baigė lygiosiomis 2:2. Po lygaus pirmojo kėlinio, kuriame komandos turėjo mažai progų, Mario Gotze tuoj po pertraukos išvedė komandą į priekį. Tačiau Jordanas Ayew ir kapitonas Asamoah Gyanas rado greitą atsakymą ir pakvipo vidutinio dydžio staigmena. Bet tada treneris Joachimas Lowas priėmė teisingą sprendimą į aikštę įleisti senuką Miroslavą Klosę“.

„Die Welt“. „J.Lowas pasielgtų teisingai, jei truputį pakeistų“.

„Lygiosios 2:2 su Gana truputį sugadino vokiečių rinktinės įspūdį, likusį po mačo su Portugalija. Didelių priežasčių jaudintis nėra, bet J.Lowo komandai reikia keletos patobulinimų.

„Laukėme tobulumo patvirtinimo. Jei kas nors suspindėjo kartą, iš jo tikimasi, kad spindės vėl ir vėl. Bet tai ne visada pavyksta, dažniau kitas pasirodymas būna jau ne spindintis, o vidutiniškas. Taip atsitiko ir Vokietijos komandai.

Po pergalės 4:0 prieš Portugaliją visiems pradėjo atrodyti, kad Vokietija yra neįveikiama, ji bus pasaulio čempionė ir turnyre net nėra rimtų varžovų.

Juk Brazilija, Argentina ir Italija turėjo didelių sunkumų. O Ispaniją ir Angliją jau galima pamiršti.

Dabar Vokietiją galima pridėti prie komandų, kurių pasirodymai paminėti aukščiau. Lygiosios 2:2 su Gana buvo visiškai nepanašios į rungtynes su Portugalija. Rungtynės pirmoje pusėje buvo gana nuobodžios, antroje – gana pašėlusios. Apskritai – vidutiniškos. Lygiosios nėra pabaiga, ir žinoma, nėra tragedija“.

„Die Tageszeitung“. „Nepalyginama medžiaga“.

„Vokietijos rinktinė šiuo metu yra ant genialumo ir beprotybės ribos. Kūrybiška kontrolė gali bet kurią akimirką virsti chaosu“.

„Frankfurter Allgemeine“. „Be smegenų, bet su širdimi“.

„Treneriai sako, kad kartais futbolas būna kaip šachmatai. O antrosios rinktinės rungtynės grupės varžybose buvo kaip bokso mačas – ir tai patiko žiūrovams“.

„Suddeutsche Zeitung“. „Vokietija turėjo kentėti“.

„Thomas Mulleris kraujuoja, Mesutas Ozilis svyruoja, bet rinktinės treneris ramina: pasaulio čempionate Vokietijos komanda žaidė dar tik dvejas rungtynes. Nors antrose futbolininkai sužaidė lygiosiomis 2:2 su Gana, Fortalezoje įgyta patirtis vėliau gali būti svarbi“.

Gana

ghanasoccernet.com. „Gražiai žaidusios „Juodosios žvaigždės“ rungtynes su Europos milžine Vokietija baigė lygiosiomis 2:2 ir išsaugojo nedidelių vilčių patekti į kitą etapą“.

„Sulley Muntari buvo geriausias Ganos žaidėjas pirmiausia dėl nuostabių tolimų perdavimų. Vienas jo perdavimas pasiekė Asamoah Gyaną ir kapitonas pabaigė jo pastangas pasiųsdamas kamuolį į tinklą. A.Gyanas buvo nusivylęs prarasta pergale, bet patenkintas komandos žaidimu: „Žaidėme puikiai, todėl noriu pasveikinti komandos draugus. Mes tikėjome savimi žaisdami su labai stipriais varžovais“.

„A.Gyanas pakartojo pasaulio čempionate afrikiečių įmuštų įvarčių rekordą. 28 metų žaidėjas pavijo kamerūnietį Roger Millą, kuris įmušė 5 įvarčius.

A.Gyanas šių metų turnyrą pradėjo savo sąskaitoje turėdamas 4 įvarčius, kuriuos pelnė dvejose praėjusiose pirmenybėse, o šeštadienį įmušė dar vieną.

R.Milla įmušė 5 įvarčius per 1990 ir 1994 metų pasaulio čempionatus.

A.Gyanas tapo pirmuoju Afrikos futbolininku, įmušusiu įvarčius per trejų pasaulio pirmenybių baigiamuosius turnyrus“.

„Vibe Ghana“. „Gana sužaidė lygiosiomis 2:2 su Vokietija, iškovojo pirmąjį tašką pasaulio čempionate ir išsaugojo galimybes patekti į kitą etapą.

Šiose rungtynėse buvo visko. Komandos sukūrė daugybę gerų progų ir antroje pusėje įmušė visus keturis įvarčius. „Juodosios žvaigždės“ dabar turi nedidelių galimybių trečią kartą iš eilės patekti į pasaulio čempionato aštuntfinalį“.

Nigerija

„Vanguard“. „Nigerijos „Superereliai“ nugalėjo Bosniją ir Hercegoviną 1:0. Bosnijos ir Hercegovinos futbolininkų debiutas pasaulio čempionate baigėsi nusivylimu, kai Peterio Odemwingie įvartis pasmerkė juos pralaimėti Afrikos čempionams.

Pirmą kartą nuo 1998 metų pasaulio pirmenybių rungtynes laimėjusi Nigerija dabar yra favoritė kovojant dėl antrojo kelialapio į antrąjį etapą. Pirmąjį kelialapį jau užsitikrino Argentina. „Punch“. „Erelių“ viltys atgaivintos, Bosnija įveikta 1:0“.

„Osaze Odemwingie įmušė vienintelį įvartį, kuris nulėmė Nigerijos pergalę ir sunaikino debiutantės Bosnijos ir Hercegovinos galimybes patekti į kitą etapą.

„Stoke“ žaidėjas taikliai spyrė pirmajame kėlinyje ir nulėmė pirmąją Nigerijos pergalę pasaulio pirmenybėse nuo 1998 metų.

Įvartis buvo įmuštas praėjus 7 min. nuo bosnių puolėjo Edino Džeko įvarčio, kuris buvo neteisingai neįskaitytas dėl nuošalės.

P.Odemwingie atliko lemiamą smūgį praėjus vos mėnesiui nuo sugrįžimo į rinktinę. Puolėjas dvejus metus nebuvo kviečiamas dėl nesutarimų su treneriu Stephenu Keshi“.

„Buvęs Nigerijos rinktinės saugas Augustinas Okocha, atstovavęs šaliai trejose pasaulio pirmenybėse, sakė: „Nigerija žaidė daug geriau nei pirmose rungtynėse ir, jei po pirmųjų rungtynių treneris S.Keshi buvo pagrįstai kritikuojamas, dabar reikia jam padėkoti“.

„Daily Times“. „Ereliai“ nugalėjo Bosniją, jiems reikia taško su Argentina“.

„Leadership“. „Po 16 metų Nigerija vėl laimėjo pasaulio pirmenybių rungtynes“.

Bosnija ir Hercegovina

„Dnevni avaz“. „Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė pralaimėjo Nigerijai. Esame apvogti!“

„Deja, viskas baigėsi. Bosnijos ir Hercegovinos futbolo rinktinės nuotykis pasaulio čempionate baigėsi grupės varžybose, netgi antrajame ture. Po pralaimėjimų Argentinai 1:2 ir šiąnakt Nigerijai 0:1 mums liko pataisyti nuotaiką paskutinėse rungtynėse su Iranu ir garbingai atsisveikinti, jei tai įmanoma po dviejų pralaimėjimų.

Dėl to, kad nusileidome Nigerijai kaltas naujazelandietis teisėjas, neįskaitęs teisingo Edino Džeko įvarčio, po kurio būtume pirmavę 1:0, mūsų pirmosios žvaigždės su Emiru Spahičiumi priešakyje, kurios žaidė žemiau galimybių, ir turbūt treneris Safetas Sušičius. Bet visų pirma, padėkime ranką ant širdies – fiziškai ir techniškai pranašesni Nigerijos futbolininkai“.

„Gaila, labai gaila. Nors dauguma nusivylė dėl to, kad iškritome po antrojo turo, šią vasarą buvo smagu būti Bosnijos ir Hercegovinos sirgaliumi. Didelis ačiū futbolininkams už Brazilijos įvykius, už viltį, kad tai yra tik naujos Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės pradžia. Lauksime jos kitose didžiosiose varžybose“.

„S.Sušičius: „Nekalbėsiu apie teisėją, varžovai buvo verti pergalės“. „Slobodna Bosna“. „Braziliškos svajonės pabaiga. Neįskaitytas E.Džeko teisingas įvartis, bet Nigerija laimėjo pelnytai“.

„Puiki Nigerija ir prastas teisėjas Peteris O‘Leary iš Naujosios Zelandijos išmetė Bosniją ir Hercegoviną iš pasaulio čempionato. Kapitonas E.Spahičius sužaidė prasčiausias rungtynes vilkėdamas rinktinės aprangą, E.Džeko neįprastai šaudė pro šalį, o geriausias Bosnijos ir Hercegovinos žaidėjas buvo vartininkas Asmiras Begovičius, kuris išgelbėjo komandą nuo triuškinamo pralaimėjimo“.

„Oslobodženje“. „Bosniai užkariavo brazilų simpatijas“.

„Pirmajame kėlinyje buvo neįskaitytas „švarus“ E.Džeko įvartis, tačiau labiausiai nuvylė daugelis mūsų rinktinės žaidėjų, kurie paskutinį rungtynių pusvalandį atrodė pavargę. Gražiai žaidusi Nigerija nužudė Bosniją ir Hercegoviną, kuriai šis pralaimėjimas buvo lemiamas. „Slibinai“ prarado galimybes patekti į aštuntfinalį“.

sportsport.ba. „Nuostabios istorijos pabaiga“.

„E.Spahičius nėra didžiųjų rungtynių žaidėjas, o E.Džeko nėra bosnių L.Messi“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.