Meksikiečiai galanda ginklus, kroatai ieško kaltų

Meksika

Meksikos spauda.
Meksikos spauda.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

2014-06-24 18:24, atnaujinta 2018-02-12 13:23

Meksika

„Cancha“. „Ufff! Kiek reikėjo vargti, bet Meksika yra tarp 16 geriausių pasaulyje.

Per kančias, išgąstį, dar vieną neteisingą teisėjo sprendimą ir kantrybę laukti tinkamos akimirkos nulemti rungtynių baigtį, Meksikos rinktinė palaužė Kroatijos pasipriešinimą ir jos taktinius sumanymus. Aiški pergalė 3:1 atvėrė kelią į aštuntfinalį“.

„Paskutinis mohikanas“.

„Kartais futbolas būna skausminga malonumo forma. 0:0 su Kroatija mus tenkino, tačiau kiekviena klaida galėjo būti pražūtinga. Žiūrėti tokias rungtynes yra lyg išminuotojui eiti pavojingu lauku. Puikus Hectoro Herreros spyris parodė, kad „Trispalviams“ lygiųjų neužtenka. Bet svarbiausias komandos asmuo tarė žodį antrajame kėlinyje, ir tai buvo Rafa Marquezas.

2012 metais rinktinės kapitonas pasibaigus sutarčiai JAV lygoje baigė karjerą, bet grįžo, kad dukart taptų šalies čempionu su „Leon“ klubu, o už šio vakaro triumfą rinktinės treneris pirmiausia turi dėkoti savo pagrindiniam pagalbininkui aikštėje“.

„Record“. „Nyderlandai, jūsų eilė“ (viršelio antraštė).

„Šie „Trispalviai“ nepalaužiami“.

„Dar viena meksikiečių stotele pasaulio čempionate tapo Resifė, kur rinktinė nugalėjo Kroatiją, iškovojo kelialapį į aštutfinalį ir sustiprino viltį, kad šiame čempionate bus kuriama istorija. Dabar kitas egzaminas bus laikomas dvikovoje su Nyderlandais. Šioje dvikovoje galios taisyklė „nužudyti arba būti nužudytu“.

„El Universal“. „Didysis kaizeris“.

„Turėjome abejonių. Ar Rafaelis Marquezas per pasaulio čempionatą į rinktinę grįs „geras“ ar „blogas“? Galbūt buvusio „Trispalvių“ lyderio dienos jau praėjo, galbūt geriausia meksikiečių gynėjo versija nebegrįš?

Įpratinęs visus, kad žaisdamas rinktinėje svarbiausiomis akimirkomis pameta galvą, kapitonas atsigavo per pasaulio čempionatą ir pirmasis įmušė įvartį per Meksikos laimėtas rungtynes su Kroatija.

Per rungtynes su kroatais Kaizeris pasikeitė iš esmės. Meistriškai pradėjo atakas, grįždavo atgal ir sutvarkydavo rinktinė gynybą. Nors kartais vis tiek vaikščiojo peilio ašmenimis“.

„Excelsior“. „Cielito Lindo“ toliau garsiai skamba Brazilijoje, o „Trispalvių“ romanas su sirgaliais tęsiasi. Meksika nugalėjo Kroatiją 3:1 ir pateko į pasaulio čempionato aštuntfinalį.

Rungtynės prasidėjo nervingai, bet greitai susitvarkė palankiai Meksikai, kuri įgijo aikštės kontrolę ir pasitikėjimą. Žaidimas vyko pagal trenerio M.Herreros planą, ir nors „Trispalviams“ užteko lygiųjų, jie žaidė drąsiai, o R.Marquezo, Andreso Guardado ir Chicharito Hernandezo įvarčiai padarė vakarą dar įsimintinesniu“.

Reforma“. „Taikomės labai aukštai“ (viršelio antraštė).

Kroatija

„Sportske novosti“. „Meksika mus sumušė antrajame kėlinyje, Kroatija grįžta namo“.

Kroatijos rinktinės dešimtmečio rungtynės baigėsi didžiausiu šios kartos komandos sutriuškinimu ir atsisveikinimu su pasaulio pirmenybėmis. Meksika gražiu ir stipriu žaidimu nupūtė Kroatiją iš Resifės stadiono, nugalėjo 3:1 ir pateko į atkrintamąsias varžybas.

Meksika žaidė labai gerai. Gynybos trikampis, vadovaujamas Rafos Marquezo, pasirūpino, kad vartų prieigos būtų užmūrytos ir kad žaidimas būtų perkeltas į kroatų aikštės pusę. Ten saugai Hectoras Herrera ir Andresas Guardado, palaikomi tribūnas užpildžiusių kelių dešimčių tūkstančių tėvynainių, kontroliavo ritmą. Jie buvo geri talkininkai vidurio puolėjui Oribei Peraltai ir puolančiam gynėjui Migueliui Layunui“.

„Įvartis demoralizavo kroatus, jie pasimetė ir netrukus buvo antrą kartą parklupdyti.

Ivanas Perišičius pabaigoje įvarčiu sumažino pralaimėjimo kartėlį, bet tada Ante Rebičius už veiksmą iš balkaniško repertuaro užsidirbo raudoną kortelę...“

„Vėl tik dalyviai“.

„Vėl nieko. Vėl grįžtame namo pirmuoju lėktuvu, vėl buvome tik dalyviai, kurių pasirodymas bus greitai pamirštas. Daugiau nebuvome verti. Dangaus ir teisėjo Ravšano Ermatovo padedami laikėmės, kol 72-ąją minutę R.Marquezas peršoko Vedraną Čorluką ir Dejaną Lovreną, o po to su mumis buvo susidorota. Buvome sutriuškinti, patyrėme didžiausią pralaimėjimą per pasaulio pirmenybes.

Galime turėti žaidėjus iš bet kokių klubų, o meksikiečiai yra tvirtas kolektyvas ir kiekvienas jų žino, kaip žaisti. Jie davė mums komandinio žaidimo pamoką.

Tai buvo nervų rungtynės, kuriose meksikiečiai žaidė atsargiai ir turėjo aiškų planą. Niko Kovačo komanda atsakė tik kontratakomis ir pusiau kontratakomis. Kroatijos treneris neteko kantrybės, o M.Herreros vyrams pergalė nebuvo būtina, todėl jie rungtyniavo atviriau ir drąsiau“.

„Večernji list“. „Važiuojame namo“ (viršelio antraštė).

„Nuvylė saugai. Ar kas nors matėtė Brazilijoje L.Modričių ir I.Rakitičių?

Būkime nuoširdūs ir pagaliau pripažinkime, kad Ivanas Rakitičius ir Luka Modričius, du garsiausi mūsų futbolininkai, rinktinėje žaidžia daug prasčiau negu klubuose“.

„Viskas, kas yra gražu, trunka trumpai. Taip, žvelgiant mūsų akimis, galima aprašyti pasaulio pirmenybes Brazilijoje. Džiaugėmės 12 dienų, buvome vieningi ir bent trumpam pamiršome savo rūpesčius. Tačiau, deja, iškritus Kroatijai, dėl šio čempionato daugiau nevirpėsime taip, kaip laukdami kiekvienų Kroatijos rungtynių“.

„Prieš čempionatą tikėjome, kad turime stipriausią pasaulyje saugų grandį, lyginome ją su 1998-ųjų Prancūzijos saugais, tačiau paaiškėjo, kad L.Modričiaus, I.Rakitičiaus ir Mateo Kovačičiaus trijulė per rungtynes su Brazilija nesugeba išsaugoti kamuolio bent keliolika sekundžių! Ir tai, būkime nuoširdūs, su Brazilija, kurios puolimo arsenalas yra silpniausias per visą tos šalies istoriją. Net žaidžiant su Kamerūnu kamuolio valdymo santykis buvo 51:49.

Viską įvertinus, reikia pripažinti, kad minėta trijulė buvo vienas didžiausių pasaulio pirmenybių nusivylimų. Iš M.Kovačičiaus nedaug ir laukėme, nebent tikėjomės, kad jo talentas staiga sprogs, kad jis taps turnyro atradimu, bet jam nepavyko. Bet jis dar jaunas, dar turi laiko, jo laukia didelė ateitis, tačiau jis negali būti amžinas talentas.

Apie L.Modričių ir I.Rakitičių kita kalba. Duetas, kuris rinkoje vertas tiek, kiek pusė Kamerūno rinktinės, ir daugiau negu pusė Meksikos rinktinės, turėjo aikštėje sukurti skirtumą. Bet jie nesugebėjo!

Kodėl? Dalis kaltės tenka N.Kovačui, kuris jiems skyrė neteisingas pozicijas, ir neskyrė gynėjo, kuris saugotų jų pozicijas. Tačiau bet kokiu atveju jie šiame čempionate žaidė žemiau savo galimybių“.

„Jutarnji list“. „Liūdnas atsisveikinimas su pasaulio čempionatu“.

„Miroslavas Blaževičius, buvęs Kroatijos rinktinės treneris, su kuriuo užimta trečioji vieta 1998 metų pasaulio čempionate, kritikavo trenerio N.Kovačo taktiką ir sakė, kad Meksika būtent dėl taktikos sutriuškino Kroatiją.

M.Blaževičiaus manymu, N.Kovačas yra talentingas, bet nepatyręs treneris ir saugą I.Rakitičių panaudojo neteisingoje pozicijoje“.

Brazilija

„O Globo“. „Brazilijos rinktinė sužaidė kol kas geriausias rungtynes pasaulio čempionate, nugalėjo Kamerūną 4:1 ir iškovojo kelialapį į aštuntfinalį. Dar du įvarčius įmušęs Neymaras savo sąskaitoje jau turi keturis ir šiuo metu yra rezultatyviausias turnyro žaidėjas. Puolėjas gavo geriausio rungtynių žaidėjo prizą, kaip ir po mačo kuriame buvo nugalėta Kroatija.

„Tai – mūsų geriausios rungtynes. Visi prisidėjome“, - sakė Neymaras“.

„Vos tik gruodžio mėnesį buvo ištraukti pasaulio čempionato burtai, brazilų sirgaliai suskilo į dvi dalis. Vieni norėjo aštuntfinalyje išvengti Ispanijos, kiti labiau bijojo, kad pirmajame atkrintamųjų varžybų etape teks žaisti su Nyderlandais. Tačiau pasaulio čempionato pradžioje viena didžiausių staigmenų buvo Čilės rinktinė, kuri eliminavo Ispanijos komandą, užėmė antrąją vietą grupėje ir bus Brazilijos varžovė“.

„Gazeta Esportiva“. „Brazilija pagaliau pasaulio čempionate sužaidė solidžias rungtynes. Pirmadienį Luizo Felipės Scolario vadovaujama komanda atsiprašė sirgalių už nečempionišką žaidimą, įveikė Kamerūną 4:1 ir pateko į aštuntfinalį“.

Kamerūnas

„Cameroon Tribune“. „Pabaigai dar vienas pralaimėjimas“.

„Visi futbolininkai nori patirti, kokie apima jausmai žaidžiant su Brazilija jos aikštėje. „Nesutramdomi liūtai“ jau žino atsakymą į šį klausimą. Vakar jie atsidūrė pragare, kurį sukūrė 70 tūkstančių į Brazilijos M.Garinchos stadioną atėjusių sirgalių. Kamerūniečiai jau prieš tai buvo eliminuoti ir bejautė spaudimo, tačiau brazilų sirgaliai jiems greitai priminė, kad žaisti prieš Pele tautiečių komandą nėra lengva. Nors buvo aiškiai matyti, kad kamerūniečiai nori atsisveikinti pakelta galva, nugalėti Brazilijos rinktinės nepavyko“.

„Journal du Cameroun“. „Kamerūnas pasaulio pirmenybėse patyrė septintąjį pralaimėjimą iš eilės, bet šiose rungtynėse su Brazilija pralaimėti nenusipelnė“.

Nyderlandai

„AD“. „Louiso van Gaalo rinktinė pasaulio pirmenybių pirmąjį etapą baigė be nuostolių. Rungtynėse, kurios nevertos ilgo aprašymo, „Oranžiniai“ nugalėjo nenuolaidžią Čilę po dviejų Leroy Fero bei Memphiso Depay įvarčių ir iškovojo trečiąją pergalę“.

„De Telegraaf“. „Oranžiniai“ vėl laimėjo. Pergalę nulėmė įėję po keitimo“.

„Mūšyje dėl pirmosios vietos B grupėje nebuvo pralieta kraujo. Nyderlandai tapo rungtynių moraliniais nugalėtojais, įvarčius įmušus po keitimų įėjusiems L.Ferui ir M.Depay.

Čilė

„La Nacion“. „Raudonieji“ pralaimėjo Nyderlandams ir B grupėje liko antri“.

„Tūkstančiai sirgalių, atvykusių į „Corinthians“ stadioną tikėjo „Raudonaisiais“. Pergalė prieš Ispaniją sustiprino čiliečių sirgalių viltį, kad bus suskurta istorija ir komanda pirmą kartą taps pirmojo etapo grupės nugalėtoja.

Nepavyko. Paskutinis Jorgės Sampaolio žodis nebuvo toks skambus kaip du praėjusieji. Tačiau daug svarbiau, kad Čilė birželio 28 dieną Belo Orizontėje žais pasaulio čempionato aštuntfinalio rungtynes. Galimybių yra“.

„El Grafico“. „Čilė pirmą kartą pralaimėjo pasaulio čempionate“.

„Nepavyko. Čilė pirmą kartą pralaimėjo 2014 metų pasaulio čempionate, užėmė antrąją vietą B grupėje ir žais su Brazilija“.

Ispanija

„Marca“. „Grįžti ir pradėti“ (viršelio antraštė).

„Viso gero, pasaulio čempionate, viso gero, Davidai Villa. Ispanija oriai žaidė ir nugalėjo Australiją rungtynėse, kuriose buvo pagerbtas Guaje, įmušęs pirmąjį įvartį paskutinį kartą vilkėdamas rinktinės aprangą“.

„Ir didieji verkia.

Ispanija pasaulio čempionatą, kurį norėtų pamiršti, baigė paguodos pergale prieš Australiją. Ir nors atostogos prasidėjo anksti, priežasčių šypsotis nebuvo. Priešingai. Rinktinei atsisveikinant su D.Villa apėmė liūdesys. Jis įmušė įvartį ir išėjo ašarodamas. Šis paveikslas geriausiai atspindėjo visą skausmą“.

„As“. „Grįšime“ (viršelio antraštė).

„Čempionas išėjo oriai“.

„Pasaulio čempionatas baigėsi ir dabar mes galime pažvelgti, kas galėjo atsitikti. Jei rinktinė pirmąsias rungtynes būtų žaidusi su Australija, jei Davidas Silva būtų įmušęs olandams, jei grupė būtų truputį silpnesnė, jei mes būtume likę Kopakabanoje. Teisingai. Pergalė paskutinėse rungtynėse nuramino revoliucinę dvasią ir mes pasinėrėme į liūdesį. Atsinaujinimas nebus paprastas, tai nėra vien laiko klausimas. Dramą vis dar išgyvena daugelis, tragediją išgyvena visi.

Pasiekus pabaigą, laikas įvertinti skirtumą tarp pergalės ir viso kito. Skirtumas yra, kad Andresas Iniesta kontroliavo aikštę, kad D.Villa ir Fernando Torresas pridėjo gyvumo puolimui, kad komanda kartais netgi šypsojosi. Bet paskutinis ir turbūt didžiausias skirtumas yra, kad žaidėme su Australija, FIFA reitinge užimančia 62-ąją vietą šalia Jordanijos“.

„El Mundo Deportivo“. „Ačiū „Barcelona“ ir Ispanijai“.

„Ačiū, Ispanija“. Šis straipsnis pavadintas Tostao, didžio „devintojo numerio“, kuris 1970-aisiais Meksikoje su Pele, Jairzinho, Gersonu, O Rei ir Rivelinho sudarė nepamirštamą Brazilijos priekinę liniją, žodžiais. Tostao sakė, kad „Barcelona“ ir Ispanijos rinktinė pasaulio futbole paliko milžinišką indėlį. Didžiosios rinktinės ir komandos bando pakartoti jų gražų ir veiksmingą stilių. Dėl tų bandymų šiame pasaulio čempionate matome puikų futbolą“. Tostao žino, ką sako“. „ABC“. „Ačiū, Ispanija“ (viršelio antraštė“.

Australija

„The Australian“. „Socceroos“ nugalėti, bet nepalaužti“.

„Australija iš pasaulio čempionato grįžta triskart pralaimėjusi ir paskutiniame mače nusileidusi pasaulio čempionei Ispanijai 0:3.

Bet treneriui Ange Postecoglou starto sudėtyje į aikštę įleidus aštuonis futbolininkus, neturinčius 26 metų, australai su Ispanija žaidė puikiai. Ir vos septynis mėnesius rinktinėje dirbantis A.Postecoglou gavo patvirtinimą, kad komanda eina teisinga kryptimi.

Žinoma, per rungtynes su ispanais pasirodyta ne taip gerai, kaip su čiliečiais ar olandais, tačiau vis tiek buvo nemažai gerų ženklų.

A.Postecoglou sakė, kad jis nusivylė rezultatu, bet pridūrė, kad tai nemenkina komandos pasiekimų Brazilijoje“.

foxsports.com.au. „Ispanija patvirtino, kad „Roos“ misija yra per sunki“.

„Pabaigoje misija buvo per sunki. Pasaulio čempionate „Socceroos“ kartais numodavo ranka į prognozes, viešąją nuomonę ir netgi logiką, bet paskutinės aukštumos neįveikė.

Nors po audringo pralaimėjimo Nyderlandams grįžti namo be pergalės buvo neteisinga, pabaigoje atrodė, kad „Socceroos“ nieko nebeliko. Tuščias bėgiojimas bandant perimti kamuolį iš ispanų visiškai išsunkė komandą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.