Liepos antroji: A. Escobaro nužudymas ir L. Suarezo rankos

Pasaulio futbolo čempionate paaiškėjo visos ketvirtfinalio dalyvės ir liepos antrąją ekipos ilsisi bei ruošia naujus planus atakoms. Tačiau pasaulio čempionato istorija liepos 2 dieną mena ne kaip ramų poilsį po sunkių kovų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2014, 10:12 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:49 AM

Šią dieną buvo nužudytas garsusis Kolumbijos rinktinės gynėjas Andresas Escobaras. Tai įvyko 1994 metais. Tuomet daugelis, tarp jų ir brazilas Pele, manė, kad turnyrą gali laimėti Kolumbijos komanda, tačiau ji neperžengė grupės barjero.

Iš turnyro pasitraukę kolumbiečiai grįžo į gimtinę, kur ir buvo nušautas A.Escobaras. Nužudymas buvo susijęs su A.Escobaro įvarčiu į savus vartus, kuris suteikė šeimininkams amerikiečiams pranašumą. Kolumbija tuomet pralaimėjo 1:2 ir nežengė toliau.

2010-ųjų liepos antrąją pamena ir Urugvajaus rinktinės aistruoliai, ir Ganos komanda. Tuomet „suspindėjo“ šį čempionatą varžovui įkandęs Luisas Suarezas. Futbolininkas buvo išvarytas iš aikštės, kai rankomis atrėmė Dominico Adiyaho smūgį galva.

Teisėjas tuomet skyrė vienuolikos metrų baudinį, bet Asamoah Gyanas pataikė į virpstą. Po šio epizodo sirgaliai stebėjo, kaip už aikštės esantis L.Suarezas švenčia netaiklų smūgį.

Rungtynes Ganos rinktinė pralaimėjo po baudinių serijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.