Vokietijos rinktinė sumušė rekordą ir pateko į pusfinalį

Pergalingo įvarčio autoriumi tapo gynėjas M.Hummelsas.<br>AP nuotr.
Pergalingo įvarčio autoriumi tapo gynėjas M.Hummelsas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 4, 2014, 7:00 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:37 AM

Galingu puolimu pasaulio čempionato pradžioje stebinę prancūzai ketvirtfinalyje atsimušė į nepramušamą sieną. Namo iš pasaulio čempionato Brazilijoje Prancūzijos rinktinę išsiuntė Vokietijos futbolininkai, Rio de Žaneire šventę pergalę rezultatu 1:0 (1:0).  

Pusfinalyje Vokietija susitiks su Brazilijos ekipa.

Pirmą kartą vokiečių starto sudėtyje susitikimą pradėjo 36-erių veteranas Miroslavas Klose, tačiau jam nepavyko pagerinti brazilo Ronaldo rekordo.  

Įvartį Vokietijai atnešė ne patyrusio puolėjo, o gynėjo Matso Hummelso įvartis galva 13-ąją susitikimo minutę po standartinės situacijos.     

Serija. Vokietijai tai buvo devintasis ketvirtfinalis pasaulio čempionatuose iš eilės. Į pusfinalį vokiečiai pateko jau keturiuose pastaruosiuose čempionatuose. Tai – naujas planetos pirmenybių rekordas.  

Įvartis. Aktyvus komandų žaidimas rungtynių pradžioje davė greitų vaisių. Jau 13-ąją minutę po idealaus T.Krooso baudos smūgio kamuolį į vartus fantastišku tikslumu pasiuntė M.Hummelsas. Prancūzų vartininkas H.Lloris neturėjo jokių šansų, Vokietija priekyje – 1:0. Po įvarčio vokiečiai vis tiek diktavo žaidimo tempą ir nė karto neatidavė iniciatyvos savo priešininkams. 

Rekordas. Vokietijos puolėjui M.Klosei trūksta vieno įvarčio iki absoliutaus pasaulio čempionatų rekordo. Planetos pirmenybėse po 15 įvarčių yra įmušę M.Klose ir legendinis brazilas Ronaldo. Ketvirtfinalyje M.Klose pasaulio čempionate pirmą kartą mačą pradėjo starto sudėtyje. Vis dėlto 36 metų veteranas aikštelėje geru žaidimu neišsiskyrė ir 67-ąją minutę buvo pakeistas.

Neįveikiami. Vokietijos rinktinė nepralaimėjo jau šešiolikos iš eilės tarptautinių rungtynių.     

Rungtynių eiga.

2 min. Jau mačo pradžioje prie Prancūzijos vartų kilo gaisras. Tiesa, vartininkui H.Lloris neteko pasidarbuoti – gynėjai blokavo vokiečių bandymus.

7 min. K.Benzema prancūzams sukūrė pirmą realią progą pasižymėti. Bet puolėjo smūgis iš 7 metrų labai nepavykęs – kamuolys skrieja šalia vartų.

 13 min. Baudos smūgis prie Prancūzijos vartų buvo lemtingas. T.Kroosas puikiai adresavo kamuolį į baudos aikštelę, o kamuolį galva sutikęs M.Hummelsas nukreipė jį į H.Lloris vartus taip, kad vartininkas neturėjo jokių šansų – 1:0.

24 min. Po įvarčio prancūzų futbolininkai atrodė kiek pasimetę ir nebekūrė tokių aštrių epizodų prie Vokietijos vartų kaip mačo pradžioje. Vokiečiai stabilizavo žaidimą.

33 min. A.Griezmannas išvengė nuošalės ir prie Vokietijos vartų kilo pavojus. Tačiau pirmąjį jo pavojingą smūgį sėkmingai blokavo M.Neueris, o antrą kartą K.Benzema iki įvarčio pritrūko tikslumo. Keletą minučių prancūzai užgulė Vokietijos vartus.

45 min. Aktyviausiai iš prancūzų rungtyniavo atakų smaigalyje atsidurdavęs K.Benzema. Tiesa, jo bandymai išlyginti rezultatą atsimušdavo į vartininko rankas arba vokiečių gynėjus. Iki pertraukos Vokietija išlaikė minimalią persvarą (1:0).

60 min. Po pertraukos didelių pokyčių aikštelėje nebuvo. Aktyviai atakas rezgė ir prancūzai, ir vokiečiai, kurie ilgiau kontroliavo kamuolį ir žaidimo tempą. 

72 min. Nepatenkintas auklėtinių puolimu D.Deschamps‘as į aikštę metė dar vieną puolėją L.Remy. Laikas seko, o pavojingas progas prancūzai kūrė ne dažniau nei vokiečiai.

82 min. Fantastiškos progos pribaigti prancūzus neišnaudojo A.Schurrle. Šis neįmušė laisvas iš maždaug 11 metrų. Prieš tai kitoje aikštės pusėje po pavojingo perdavimo į baudos aikštelę į vokiečių vartus vos neįskriejo kurioziškas įvartis. 

87 min. A.Schurrle turėjo galimybę pasitaisyti, bet panašioje situacijoje jo smūgį blokavo gynėjas.

90+4 min. Šansą išgelbėti Prancūziją turėjo K.Benzema, bet jo smūgį viena ranka atmušė M.Neueris. Netrukus vokiečių pergalę skelbė finalinis teisėjo švilpukas.

******

Kelias. Grupės varžybose prancūzai iškovojo 7 taškus – 3:0 sutriuškino Hondūrą, 5:2 – Šveicariją ir taikiai sužaidė su Ekvadoru (0:0). Aštuntfinalyje mačo pabaigoje Prancūzija 2:0 palaužė Nigeriją.

Vokietija grupės etape taip pat surinko 7 taškus – 4:0 nušlavė Portugaliją, 2:2 sužaidė su Gana ir 1:0 pranoko JAV. Aštuntfinalyje vokiečiai tik po pratęsimo 2:1 nugalėjo Alžyrą.

Stadionas. Rio de Žaneiras, Marakana. Talpina beveik 80 tūkst. vietų.

Teisėjas. Mačui teisėjavo argentinietis Nestoras Pitana. 6 geltonas korteles pasaulio čempionate parodęs arbitras teisėjavo Rusijos – Pietų Korėjos, Portugalijos – JAV ir Šveicarijos – Hondūro mačuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.