N. Kesminas: „Trenerių galvosūkis – atspėti varžovų sudėtis“

Aikštėse - įprastas treniruočių procesas, galvose - spėlionės ir svarstymai. Tokiu režimu pastarąsias kelias dienas, matyt, gyveno visų keturių pasaulio futbolo čempionate dar likusių komandų treneriai. Vieni turi spragų, kurias neaišku kuo kaišys, kiti jau įrodė, kad gali ryžtis netikėtiems sprendimams, todėl ir jų oponentams tenka burti iš kavos tirščių arba klausytis vidinio balso, kuris galbūt padės atspėti varžovų kėslus.

N.Kesminas sako, kad pusfinalių įdomumas prasideda anksčiau nei mačas.<br>AP nuotr.
N.Kesminas sako, kad pusfinalių įdomumas prasideda anksčiau nei mačas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Kesminas

2014-07-08 19:17, atnaujinta 2018-02-12 03:23

Brazilijos rinktinei šįkart negalės padėti nei puolimo, nei gynybos lyderis: Neymaras - dėl traumos, komandos kapitonas Thiago Silva - dėl nuobaudos. Vienu balsu tvirtinama, kad brazilų varžovams vokiečiams tai turi suteikti nemenkų pranašumų. Tačiau lazdų su vienu galu nebūna - jei Neymaras ir T.Silva žaistų, Vokietijos rinktinės treneriui Joachimui Loewui parengti žaidimo planą būtų turbūt net lengviau nei dabar.

Dabar - neaišku, kas keis Neymarą. Populiariausia aplink žemės rutulį sklandanti versija - Willianas. Bet gali būti ir Bernardas. O gali žaisti ir abu, jei treneris Luizas Felipe Scolari pastums į vidurio puolėjo poziciją Hulką ir paaukos savo numylėtinį Fredą. T.Silvos palikta skylė - gynybos viduryje. Ji nėra tokia mįslinga - niekas neabejoja, kad kapitoną aikštėje pakeis Dante iš Miuncheno "Bayern", kuris į Vokietijos rinktinę pasiuntė net septynis žaidėjus. Dante pažįsta vokiečius, bet ir vokiečiai pažįsta jį.

Vokietija - sveika ir pasirengusi. Bet tai nereiškia, kad šios komandos taktinius sprendimus L.F.Scolari atspėti bus lengviau. J.Loewas jau parodė, kad nebijo rizikuoti, kai prieš ketvirtfinalio rungtynes su prancūzais kardinaliai pertvarkė ir sudėtį, ir schemą, mesdamas į aikštę veteraną puolėją Miroslavą Klosę, o komandos kapitoną Philippą Lahmą iš atraminio saugo pozicijos pastumdamas į gynybos kraštą. Nuo suolo vokiečiai gali kelti ir tokių šiame čempionate dr menkai ištirtų kozirių kaip Andre Schuerrle. Kaip bus? Spėliokite, ponai.

Kitame pusfinalyje - panaši situacija. Argentina dėl traumos prarado Angelį di Marią, kurį dėl nepailstamo darbo ir neįtikėtinos naudos aikštėje vienas užsienio apžvalgininkas pakrikštijo "Duracell" triušiu - atsimename šią baterijų reklamą, ar ne? A.di Marios nebus, bet grįžta korteles išsilaižęs gynėjas Marcosas Rojo. O tai reiškia, kad net argentiniečių išsidėstymas aikštėje kol kas, ko gero, žinomas tik treneriui Alejandro Sabellai.

Gali būti, kad liks 4-4-2, kaip ketvirtfinalio dvikovoje su Belgija, A.di Marią pakeitus Enzo Perezui ar Maxi Rodriguezui, o M.Rojo vietą aikštėje susigrąžinus iš savo dublerio Jose Basantos. Bet taip pat gali būti, kad "albiceleste" grįš prie čempionato prdžioje naudoto 5-3-2, prieš olandų lyderį Arjeną Robbeną kairiajame gynybos krašte rikiuojant dvigubą užtvarą - M.Rojo ir J.Basantą. Spėliokite, ponai.

Spėlioti teks ir argentiniečiams. Ne todėl, kad olandams reikėtų keisti iš rikiuotės iškritusius žaidėjus. Oranžiniai ir vėl neturės saugo Nigelo de Jongo, bet jie prie to jau įprato. Taip pat, kaip patyrusio komandos draugo vietą po jo traumos užėmęs Georginio Wijnaldumas įprato žaisti, o ne stebėti rungtynes nuo suolo.

Staigmenų iš olandų galima laukti jau vien dėl to, kad jų strategas yra Louisas van Gaalas, už kurį niekas dažniau šiame čempionate nekeitė schemos, o sprendimas prieš 11 metrų baudinių seriją leisti į aikštę atsarginį vartininką Timą Krulį privertė žagtelėti iš nuostabos visą futbolo pasaulį.

Pusfinaliams artėjant aiškėja, kad pats įdomumas prasidės ne kartu su teisėjo švilpuku. Įdomu bus anksčiau - jau tada, kai treneriai paskelbs starto sudėtis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.