Timas Krulis kostarikiečiams pats pasakė, kur jie smūgiuos

Olandijos rinktinės vartininkas Timas Krulis teigė, kad nedarė nieko blogo erzindamas Kosta Rikos futbolininkus per 11 metrų baudinių seriją pasaulio čempionato ketvirtfinalyje.

Paskutinę pratęsimo minutę į aikštę įleistas atsarginis vartininkas T.Krulis atrėmė du baudinius ir padėjo Olandijai ketvirtfinalyje įveikti Kostą Riką.<br>AP nuotr.
Paskutinę pratęsimo minutę į aikštę įleistas atsarginis vartininkas T.Krulis atrėmė du baudinius ir padėjo Olandijai ketvirtfinalyje įveikti Kostą Riką.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 8, 2014, 2:57 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:39 AM

T.Krulio atremti 11 metrų baudiniai padėjo olandams iškopti į pusfinalį, bet sukėlė daug kalbų dėl garbingo žaidimo principų, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“. 

Pratęsimo pabaigoje pakeitęs iki tol visose rungtynėse olandų vartus gynusį Jasperą Cillesseną, atsarginis vartininkas prieš varžovams mušant baudinius kelis kartus prisiartino prie jų ir mostaguodamas rankomis vis kažką kalbėjo.

„Nemanau, kad padariau ką nors blogo, – sakė T.Krulis. – Aš nešaukiau ant jų agresyviai. Nedariau nieko beprotiška.

Tiesiog pasakiau jiems, kad žinau kur jie smūgiuos.“

Olandijos rinktinė 4:3 laimėjo baudinių seriją po lygiosiomis 0:0 pasibaigusios kovos ir rytoj pusfinalyje žais su Argentina.

T.Krulis tvirtino, kad padarytų tą patį, jei trečiadienį vėl prireiktų baudinių serijos, ir jis vėl pakeistų J.Cillesseną, kuris tikriausiai vėl žais pagrindinėje olandų sudėtyje.

„Aš stengiausi įlįsti į jų mintis ir tai suveikė, – aiškino T.Krulis. – Aš panaudojau viską, kas mano jėgoms, kad pavyktų“.

T.Krulis pripažino, kad prieš rungtynes sužinojo, jog gali tekti stoti į vartus mušant 11 metrų baudinius. J.Cillessenui apie tai nebuvo pasakyta.

„Treneris ir vartininkų treneris pasakė man prieš mačą: jeigu mes turėsime galimybę keitimui, gali būti, jog jie pasitelks mane, – sakė T.Krulis. – Tad visas rungtynes stebėjau kitaip nusiteikęs.“

Anglijos klubui „Newcastle United“ atstovaujantis vartininkas pripažino, kad sėdėti ir žiūrėti, kaip žaidžia J.Cillessenas, jam buvo sunku.

Jis tikėjosi sulaukti savo šanso Brazilijoje ir patekti į pagrindinę sudėtį.

„Esu dėkingas, kad treneris pasitikėjo manimi ir suteikė progą pasirodyti pasaulio čempionato ketvirtfinalyje, – sakė T.Krulis. – Tuo aš labai didžiuojuosi.

Nejaučiu pavydo, bet norėčiau žaisti.

Nėra nieko geriau, kaip atstovaiti savo šaliai. Tačiau šiuo metu Jasperas yra mūsų vartininkas Nr.1“.

Paklaustas, ar jo vėlyvas pasirodymas rungtynėse nustebino Kosta Rikos komandą, T.Krulis pripažino, kad tikriausiai taip ir buvo: „Kai pakilau mankštintis, visi nuo atsarginių suolo tarsi priblokšti žiūrėjo, kas vyksta.

Kosta Rikos rinktinės treneris žiūrėjo į mus ir jo veidas buvo nenusakomas.“ (AP, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.