Vokiečiai išsityčiojo iš Brazilijos ir žengė į finalą

Vokietijos futbolo rinktinė pasaulio čempionato pusfinalį prieš brazilus laimėjo 7:1.<br>lrytas.lt montažas.
Vokietijos futbolo rinktinė pasaulio čempionato pusfinalį prieš brazilus laimėjo 7:1.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 8, 2014, 11:35 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:19 AM

Fiasko, tragedija, gėda, pažeminimas ir didžiausia staigmena pasaulio čempionate. Iš pradžių Brazilijos dievaičiui buvo pakirpti sparnai, o tada tauta patyrė gėdingą smūgį. Tokį likimą išgyveno pasaulio futbolo čempionato šeimininkė Brazilija. Antradienį pusfinalyje Vokietijos rinktinė be jokio gailesčio 7:1 trypė šeimininkus, kurie dabar su ašaromis akyse iš šalies stebės didžiausios šventės finalą.

Rekordas. Miroslavas Klose tapo rezultatyviausiu žaidėju pasaulio čempionato istorijoje, kai pasižymėjo šešioliktąjį kartą. 36 metų futbolininko smūgis leido vokiečiams išsiveržti 2:0 ir inicijuoti spurtą. M.Klose – rezultatyviausias Vokietijos žaidėjas. Per 135-is mačus jis įmušė 71-ą įvartį, jo šalis nė karto nepralaimėjo, kai pelnė įvartį.

Užmiršo. Tai galėjo būti įprasta standartinė situacija, jeigu brazilai būtų išsirinkę žaidėjus, tačiau vienuoliktąją minutę šeimininkų sirgaliai susiėmė už galvų. Kai Toni Kroosas kėlė kampinį, Thomas Mülleris baudos aikštelės viduryje stovėjo laisvas. Kamuolys leidosi būtent ties juo ir netrukus Th.Mülleris džiaugėsi penktuoju įvarčiu čempionate.

Sumušė. Kai 23 minutę M.Klose mušė savo istorinį įvartį, L.F.Scolari atsisėdo ant suolo. Kai brazilų gynėjai leido vokiečių puolėjui pakartoti smūgį, jį apėmė neviltis. Tačiau treneris prisėdo per anksti, nes kitos trys minutės tapo jo ir brazilų tautos tragedija. 24 minutę brazilų vartininką nuginklavo T.Kroosas, o po poros minučių jis į savo sąskaitą įsirašė dar vieną įvartį. Tribūnose buvo matyti brazilų isterija ir ašaros.

Sumalė. 30 minutę savo įvarčių sąskaitą pasaulio čempionate atidarė ir Sami Khedira.

Tęsinys. Antrajame kėlinyje į vakarėlį įsitraukė Andre Schürrle. Gavęs perdavimą iš Phlippo Lahmo jis ataką baigė smūgiu iš arti – 6:0. 79 minutę A.Schürrle įmušė dar vieną įvartį.

Paguoda. Pirmąją rungtynių pridėtą minutę Oscaras pasiuntė kamuolį į Vokietijos rinktinės vartus, leidęs šiek tiek nusišypsoti sirgaliams – 1:7.

Keitimas. Per dvikovą su Kolumbijos rinktine traumą patyrusį brazilą Neymarą pakeitė Bernardas. Neymarui skilo stuburo slankstelis, tad L.F.Scolari teko ieškoti išeities, kaip pakeisti šalies numylėtinį. Per rungtynes su Vokietija jis į aikštę kaip trečiąjį puolėją išleido Bernardą.

Užėmė. Rungtynėse su vokiečiais žaisti negalėjo kapitonas Thiago Silva, suspenduotas dėl kortelių. Jį pakeitė centro gynėjas Dante.

Stabiliai. Vokietijos rinktinės sudėtis nuo dvikovos su prancūzais nepakito.

Rungtynės.

2 min. Brazilijos rinktinė iškart puolė prie vokiečių rinktinės pusės. Netrukus atakas vainikavo Marcelo smūgis, bet futbolininkas į vartų plotą nepataikė.

8 min. S.Khedira atsidūrė tinkamoje vietoje ir pavojingai smūgiavo, bet kamuolys atsimušė į savą žaidėją.

11 min. Th.Mülleris užėmė puikią poziciją, kai buvo keliamas kampinis. Brazilai jam dėmesio neskyrė, ir jis vienu lietimu pasiuntė kamuolį į vartų tinklą – 1:0.

23 min. M.Klose gavo kamuolį baudos aikštelėje ir smūgiavo. J.Cesare'as smūgį atrėmė, bet prie atšokusio kamuolio prišoko M.Klose. Antrasis jo smūgis buvo taiklus. Vokiečiai išsiveržė 2:0, o M.Klose – istorijos metraštyje.

25 min. Pirmąjį savo įvartį šiame čempionate įmušė T.Kroosas, gavęs nuostabųs skersuotą perdavimą netoli baudos aikštelės prieigų - 3:0.

26 min. T.Kroosas padidino savo sąskaitą – jis įmušė dar vieną įvartį, 4:0.

30 min. S.Khedira užbaigė gražią vokiečių ataką, suvarpiusią brazilų gynybą, 5:0.

46 min. Vokiečiai pakeitė M.Hummelsą į P.Mertesackerį. Brazilai atliko du keitimus. Hulką pakeitė Ramiresas, o Fernandino – Paulinho.

52 min. Brazilai apgulė vokiečių vartus. Ramiresas atliko gražų perdavimą į baudos aikštelę, bet vokiečiai apsigynė. Netrukus Oscaras nepasinaudojo auksine galimybe. M.Neueris žaidė užtikrintai.

53 min. Bernardas turėjo puikią progą, bet M.Neueris dukart iš eilės sužaidė puikiai.

69 min. Į Vokietijos vakarėlį įsitraukė ir A.Schürrle, užbaigęs ataką artimu smūgiu, 6:0.

79 min. A.Schürrle įmušė dar vieną įvartį, 7:0.

90+1 min. Oscaras leido nusišypsoti brazilams, kai įmušė paguodos įvartį, 1:7.

***

Kartas. Abi šalys – dažnos pusfinalio dalyvės, tačiau pasaulio futbolo čempionate jos yra susitikusios tik vieną kartą. Brazilai 2002-aisiais 2:0 nugalėjo Vokietijos komandą.

Skausmas. Brazilijos rinktinė į vieną svarbiausių mūšių čempionate stojo be lyderio Neymaro. 22 metų techniškas puolėjas per dvikovą su Kolumbija patyrė traumą – jam skilo stuburo slankstelis. Neymaras jau kreipėsi į tautą su ašaromis akyse ir išreiškė viltį, kad jo netektis tik dar labiau sutelks komandą.

Pagalba. „Mes kalbėjomės apie tai, ką reikia daryti, kad žaidėjai suvoktų, jog gali laimėti pasaulio čempionatą nepaisant to, kas įvyko“, – sakė Brazilijos rinktinės treneris Luizas Felipe Scolari. Jis į rinktinės stovyklą kvietė psichologą.

Kovos. Brazilijos ir Vokietijos rinktinės per savo istoriją yra kovojusios 21 kartą. Brazilija laimėjo dvylika susitikimų, o vokiečiai – vos keturis. Įvarčių skirtumas brazilų naudai – 39:24. Paskutinės kontrolinės rungtynės buvo žaidžiamos 2011 metais Štutgarte. Tuomet vokiečiai laimėjo 3:2.

Brazilų kelias. Brazilijos rinktinė nesulaukė daug pagyrų ir dažnai buvo kritikuojama, bet A grupėje užėmė pirmąją vietą. Aštuntfinalio barjerą brazilai įveikė tik po vienuolikos metrų baudinių. Tuomet krito Čilė. Ketvirtfinalyje Brazilijos rinktinė 2:1 nugalėjo Kolumbiją. Per du pastaruosius mačus po kartą pasižymėjo Davidas Luizas.

Vokiečių kelias. Vokietijos rinktinė grupės etapą baigė taip pat pirmoje grupės vietoje, bet, kaip ir brazilai, sulaukė kritikos dėl savo žaidimo, nors pradžia buvo puiki – vokiečiai 4:0 sutriuškino portugalus. Aštuntfinalyje Vokietijos rinktinė po pratęsimo 2:1 palaužė Alžyrą, o ketvirtfinalyje 1:0 išmetė prancūzus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.