Kuris kamuolio burtininkas guvesnis: L. Messi ar A. Robbenas?

Pasaulio futbolo čempionate Brazilijoje geriausiai kamuolį valdančių futbolininkų Lionelio Messi ir Arjeno Robbeno keliai susikirs šį vakarą, kai Argentinos ir Olandijos rinktinės žais pusfinalio rungtynes.

A.Robbenas ir L.Messi yra pagrindiniai savo rinktinių varikliai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
A.Robbenas ir L.Messi yra pagrindiniai savo rinktinių varikliai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 9, 2014, 9:21 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:40 AM

Brazilijoje A.Robbenas vėl yra gyvas, o L.Messi – vėl nesugaunamas lyg gyvsidabris.

Pasaulio pirmenybėse puikią sportinę formą pasiekę Olandijos ir Argentinos komandų lyderiai yra pasirengę trečiadienį San Paule išvesti savo komandą finalo link.

Ruošia spąstus lyderiams

„Mes negalėsime suteikti jokių nuolaidų L.Messi“, – nu.nl sakė Olandijos rinktinės gynėjas Bruno Martinsas Indi.

„Barcelona“ klubo žvaigždė tempė paskui save Argentinos rinktinę grupės varžybose, per tris mačus pelnęs 4 įvarčius.

Per penkerias iki šiol žaistas rungtynes L.Messi taip pat atliko net 180 perdavimų.

Olandijos rinktinėje atsakomybė mušti įvarčius padalinta tolygiau – A.Robbenas ir Robinas van Persie yra pasižymėję po tris kartus, Memphis Depay – du.

Tačiau Miuncheno „Bayern“ krašto puolėjo A.Robbeno sprintas su kamuoliu yra pavojingiausias „oranžinių“ ginklas šiame čempionate.

„Mes suprantame, kad žaisime su viena geriausiai kontratakuojančių komandų, nes jos puolimo smaigalyje žaidžia labai greiti vyrai, – pažymėjo Argentinos komandos vidurio saugas Javieras Mascherano. – Todėl turime suteikti jiems kuo mažiau galimybių rengti greitas atakas, užsiimti geras pozicijas ir neprarasti kamuolio rizikingose aikštės vietose.“

Grupės varžybose 10 įvarčių pelnę Olandijos futbolininkai stabtelėjo atkrintamosiose varžybose, per dvejas rungtynes varžovų gynybą pramušę tiktai du kartus.

Olandai tikisi, kad jų kapitonas R.van Persie vėl prisimins įvarčių skonį.

Ketvirtfinalio mače su Kosta Rika jis nerado sau vietos aikštėje ir nepasinaudojo puikia proga pelnyti įvartį pabaigoje.

Žaidėjai neišvengė traumų

Olandija vėl rungtyniaus be savo atletiškojo vidurio saugo Nigelio de Jongo, kuris gydosi kirkšnies traumą. Galbūt jį pakeis Leroy Feras, kuris beveik išsigydė kelio traumą.

Argentinos rinktinės gretose negalės rungtyniauti Madrido „Real“ krašto saugas Angelis di Maria, ketvirtfinalio rungtynėse su Belgija pirmajame kėlinyje patyręs šlaunies traumą.

Užtat puolėjas Sergio Aguero pagaliau bus pasirengęs žengti į aikštę, nes atsikratė panašios bėdos.

A.di Maria pelnė įvartį per pratęsimą aštuntfinalyje su Šveicarijos futbolininkais ir prisidėjo prie Gonzalo Higuaino pergalingo smūgio rungtynėse su Belgija šeštadienį.

„Jis yra geras žaidėjas, bet mes ruošiamės žaisti prieš visą komandą, o ne vieną žaidėją, – sakė Olandijos rinktinės vartininkas Jasperas Cillessenas. – Išnagrinėję Argentinos žaidimą mes sukursime planą, kaip ją įveikti.“

Vartininkas pasiruošęs viskam

Galbūt į olandų planą vėl bus įtraukta gudrybė pakeisti J.Cillesseną paskutinę minutę prieš 11 metrų baudinius aukštesniu ir stambesniu Timu Kruliu, kaip tai buvo mače su Kosta Rika.

Sprendimas pakeisti vartininkus buvo taktikos meistro Louiso van Gaalo labiausiai netikėtas keitimas pasaulio čempionate ir labiausiai pasiteisinęs – T.Krulis atmušė du 11 m baudinius.

„Esame pasiruošę viskam, – sakė T.Krulis. – Tikiuosi, kad to neprireiks žaidžiant su Argentina, ir mes atliksime savo darbą per 90 minučių.“

Olandai svajoja apie revanšą

Abi komandos turi ilgą pasaulio pirmenybių istoriją.

Joje yra ir vienas labiausiai olandų širdį slegiančių pralaimėjimų 1978 metų čempionato finale, kai Robas Rensenbrinkas pataikė į virpstą antrojo kėlinio pabaigoje ir rezultatas liko 1:1.

Tąsyk Argentina laimėjo po pratęsimo 3:1.

1998 metais Guuso Hiddinko treniruojama Olandija iš dalies atsirevanšavo po įsimintino Denniso Bergkampo įvarčio, kuris išstūmė Argentiną ketvirtfinalyje pasaulio pirmenybėse Prancūzijoje.

J.Cillessenas teigė, kad pergalė prieš Argentiną San Paule būtų tik žingsnis atsiskaitant už 1978 metų finalą – vieną iš trijų, kuriuos Olandija pralaimėjo užsidirbdama geriausios komandos, kuri niekada nelaimėjo pasaulio čempionato, titulą.

„Revanšas būtų, jei laimėtume pasaulio čempionatą, – sakė Olandijos rinktinės vartininkas. – Bet turime palaukti.

Tai dar ne finalas. Tai tik pusfinalis.“ (AP, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.