Nacionalinis stadionas: šiukšlės, krūmai ir vaiduokliški strypai

Pasaulio čempionato fiesta pritraukė net ir nesidominčių futbolu sirgalių žvilgsnius. Vienai didžiausių sporto fiestų pasaulyje atsispirti negalėjo ir tūkstančiai lietuvių, dienomis skaičiusių įvairias naujienas iš Brazilijos, o vakarais apgulusių televizorių ekranus. Sirgalių žvilgsniai ne tik nuolat lydėjo futbolo numylėtinius, bet ir krypo į spalvinguosius stadionus. Į juos lietuviai kartais žiūri su pavydu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-09 17:53, atnaujinta 2018-02-12 02:49

Portalas lrytas.lt neseniai pateikė kadrus iš žolėmis apaugusio Vilniaus „Žalgirio“ stadiono, o dabar siūlo pasigrožėti Nacionaliniu stadionu.

Lietuvos sporto bendruomenė jau 27-erius metus laukia, kol sostinėje išdygs bent iš tolo į didingą panašus futbolo stadionas. Kas keletą metų ir sirgaliai, ir valdininkai sugrįžta prie diskusijų, tačiau griuvėsiai Šeškinėje nesikeičia.

Nacionalinis stadionas buvo pradėtas statyti dar 1987-aisiais. Po ketverių metų Šeškinėje išdygo pamatai, tribūnų rėmai. Vėliau atsirado tvora, tačiau ji skirta pašaliniams įspėti, kad vaikščioti čia draudžiama.

2007 metais atgaivintas stadiono projektas spėjo vėl paskęsti užmarštyje. Pernai Seime valdžios institucijų ir sporto bendruomenės atstovai vėl garsiai prabilo, kad stadioną statyti būtina. „Kiek dar reikia pinigų?“, - buvo klausiama.

Atsakymas – apie 300 milijonų litų.

Svarsto ir svarsto

Būtent 2013 metų gegužę buvo įvairiais kampais svarstomas Nacionalinio stadiono reikalingumas. Pirmiausia jis būtinas valstybei, siekiančiai turėti modernų stadioną, skirtą didžiausioms šventėms, koncertams. Jame žaistų ir Lietuvos rinktinė, bet veikiausiai ne klubai, kurie negalėtų sau leisti didelių išlaidų.

Atnaujintas stadiono projektas buvo įžiebęs viltį, kad statybos galėtų baigtis 2016-aisiais.

„Klausimas svarstomas ketvirtą kartą. Būtent tiek kartų pristatinėjamas projektas. Visuomenė jau yra pamiršusi, ką mes statome. Po perprojektuotu stadionu – 2 tūkstančių kvadratinių metrų plotas. Šalia stadiono – dar du stadionai lengvajai atletikai, taip pat futbolui, regbiui. Numatomi įrankių mėtymo sporto sektoriai. Perspektyvoje yra numatytas ir maniežas bei 25 metrų ilgio baseinas. Tai ne tik stadionas. Tai – viso rajono vystymo planas“, - anksčiau kalbėjo dabar jau buvęs Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) vadovas Klemensas Rimšelis.

Jis sakė, kad Nacionalinis stadionas galėtų tapti lietuviškuoju „Wembley“, tačiau stadionas buvo lyginamas ir su Koliziejaus griuvėsiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.