Olandų treneris L. van Gaalas: „Mus nugalėti labai sunku“

Olandijos futbolo rinktinės trenerio Louiso van Gaalo trečiadienį laukia dar vienas rimtas galvosūkis. Pasaulio futbolo čempionato pusfinalyje jo auklėtiniai susitinka su lygiaverte varžove Argentinos rinktine. Pastarosios žaidimą 62-ejų specialistas išnagrinėjo iki smulkmenų, tačiau pastebėjimais nesidalina – juk nesinori atversti kortų varžovui.

L.Van Gaalas giria varžovus, bet nenuvertina ir savo komandos.<br>AP nuotr.
L.Van Gaalas giria varžovus, bet nenuvertina ir savo komandos.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-09 19:24, atnaujinta 2018-02-12 02:45

„Būtų gerai, kad pirmieji įmuštume įvartį, nes Argentina net pirmaudama atsakingai ginasi“, - sakė L.van Gaalas.

- Ar Olandijos rinktinei svarbiausia sulaikyti Lionelį Messi?, - fifa.com paklausė L.van Gaalo.

- Negalvoju apie individualius žaidėjus. Visuomet pabrėžiu, kad žaisime prieš komandą, tačiau neneigiu, kad L.Messi – labai svarbus futbolininkas. Bet mes irgi turime tokių svarbių žaidėjų savo komandoje. Tai Robinas van Persie, Arjeras Robbenas ir Wesley Sneijderis.

Jie niekada nelaimėjo „Ballon d'Or“ (įteikiamas geriausiam metų žaidėjui, - red.), tačiau yra labai geri futbolininkai, kurie, kaip ir L.Messi, gali nulemti rungtynių pabaigą.

Mes žaisime prieš visą Argentinos komandą, bet turime neleisti L.Messi turėti, perduoti ir smūgiuoti kamuolio. Tam prireiks visos komandos pastangų, bet aš tikiu, kad vyrukai gali nudirbti darbą.

- Kaip vertinate Argentinos rinktinę?

- Tai labai gera ir organizuota ekipa. Jų futbolas gerai sustyguotas. Komanda organizuotai žaidžia ir su kamuoliu, ir be jo. Manau, kad jų taktikos pritaikytos prie L.Messi, tačiau jie turi ir kitų išsiskiriančių žaidėjų, kaip S.Aguero, E.Lavezzi, R.Palacio, A.di Maria. Argentina – labai pavojinga. Netgi kai ekipa pirmauja, ji tvirtai saugo savo pusę, tad būtų geriau, kad pirmąjį įvartį įmuštume mes.

- Ką esate suplanavęs Argentinai?

- Aš visada galvoju ir apie žaidėjus, kurie sėdi ant atsarginių suolelio, varžovų pajėgumą. Apie tai pagalvojau, bet negaliu atskleisti savo plano ir analizių rezultato.

- Manote olandai gali užkopti ant viršūnės?

- Taip. Mes įveikėme grupės etapą, kur buvo pasaulio čempionai ispanai, nepralaimėję porą metų. Pranokome australus, kurių nebuvome anksčiau nugalėję. Netgi nugalėjome Čilę. Tai labai geros komandos, tad surinkti taškai suteikė pasitikėjimo.

Mus nugalėti labai sunku. Tai lemia mūsų žaidimo organizuotumas, tikėjimas ir pasitikėjimas savo jėgomis. Mes žinome, kad dėl kiekvienos pergalės turime kovoti.

- Ko galime tikėtis rungtynėse su Argentina?

- Tai bus lygios rungtynių. Veikiausiai laimės ekipa, kuriai labiau pasiseks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.