Reakcijos: Brazilijos kapituliacija ir visagaliai vokiečiai

Vokiečiai per pirmąjį kėlinį į brazilų vartus įmušė penkis įvarčius.<br>AP nuotr.
Vokiečiai per pirmąjį kėlinį į brazilų vartus įmušė penkis įvarčius.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-09 01:25, atnaujinta 2018-02-12 03:19

„Šeimininkai neįtikėtinai suplėšyti į gabalus per aštuoniolika gėdingų minučių“, - taip skelbė dailymail.co.uk antraštė jau po pirmojo pasaulio futbolo čempionato pusfinalio kėlinio, kai aikštėje susitiko Brazilijos ir Vokietijos rinktinės. Pastarojo atlaikė dešimties minučių spaudimą ir tuomet ėmė trypti pasaulio čempionato šeimininkus. Pirmąjį kėlinį vokiečiai laimėjo net 5:0.

Rungtynes Vokietija laimėjo 7:1.

„Vienas įsimintiniausių kėlinių, kokius tik esu matęs pasaulio čempionate. Vokietija neatrodė tokia, kad kiekvieną progą paverstų įvarčiu. Kiekvieną kartą, kai vokiečių puolėjai artėja brazilų link atrodo, kad jie įmuš. Miroslavas Klose turbūt galvoja: „Kiek dar galiu įmušti?“ Tą patį mąsto ir Thomas Muelleris. Niekada nebūtum prognozavęs 5:0 po pirmojo kėlinio“, - rašė BBC futbolo žurnalistų redaktorius Philas McNulty.

Šiose rungtynėse brazilai negalėjo verstis ne tik traumą patyrusio Neymaro, bet ir labai svarbaus žaidėjo kapitono Thiago Silva paslaugomis. Pastarasis nežaidė dėl geltonų kortelių.

„Jiems labai trūksta Thiago. Vokiečiai brazilus suplėšė į gabalus. Luizas Felipe Scolaro stovi be žado. Brazilų sirgaliai tyli, nes dar nežino, kaip reaguoti“, - rašė Ph.McNulty.

Buvęs Anglijos rinktinės gynėjas Danny Millsas BBC kalbėjo tiesiai šviesiai.

„Brazilų gynyba kapituliavo, - sakė D.Millsas. - Beveik visas stadionas tyli. Sirgaliai šoke. Įvarčius mušti buvo per lengva. Romantikai troško, kad brazilai būtų finale, bet sąžininga, kad ten paklius vokiečiai. Jie – išskirtiniai. Dešimt minučių vokiečiai tvėrė spaudimą, bet išliko ramūs. O tada privertė klysti brazilus. Jų gynyba priminė mokyklinukus.“

Jam pritarė kitas buvęs Anglijos rinktinės gynėjas Martinas Keownas.

„Brazilai be savo geriausių žaidėjų nesugeba kovoti. Tarsi atbulomis vaikščiotų. Tai tikra gėda Brazilijai. Dabar jiems beliko bent kiek apginti pasidižiavimą“, - sakė M.Keownas.

Apie brazilų pažeminimą kalbėjo ir buvęs škotų gynėjas Alanas Hanesas.

„Tokių rungtynių dar nebuvo. Tai neįtikėtinas pažeminimas brazilams. Jeigu kalbėsime apie gynybą, ji žemiau žemiausio lygio. Tai gėdinga. Davidas Luizas turėjo būti lyderiu, bet jis palieka laivą“, - teigė A.Hanesas.

„Marcelo išgyvena košmarą. Vokietija žaidžia tobulai“, - sakė Alanas Sheareris – buvęs Anglijos rinktinės puolėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas