A. Sabella reiškė pagarbą vokiečiams ir džiaugėsi savu stiliumi

Istorija. Šį žodį Argentinos rinktinės treneris Alejandro Sabella kartojo net keletą kartų, kai jo komanda žengė į pasaulio futbolo čempionato finalą. Aukštu tempu žaidę argentiniečiai po vienuolikos metrų baudinių serijos 4:2 parklupdė Olandijos futbolininkus ir dabar ruošiasi sekmadieniui, kai dėl dieviškojo trofėjaus „Maracana“ stadione susikaus su Vokietija.

A.Sabella džiaugėsi istoriniu žingsniu.<br>AP nuotr.
A.Sabella džiaugėsi istoriniu žingsniu.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 10, 2014, 9:40 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:34 AM

Pastaroji nedreba. Ji pusfinalyje 7:1 pažemino Braziliją.

„Esu labai laimingas dėl keleto priežasčių: dėl žaidėjų, viso personalo, Argentinos žmonių, šeimos ir visų tų, kurie bent kiek prisidėjo prie komandos, - jausmingai po dvikovos goal.com kalbėjo A.Sabella. - Viską darau dėl savo šeimos ir švenčiančių Argentinos žmonių. Mes patekome į istoriją, nes žengėme į finalą.“

59 metų specialistas stipriai apsunkino olandų gyvenimą dar rungtynių pradžioje, kai jo auklėtiniai spaudė varžovus aikštės viduryje ir neleido maloniai jaustis su kamuoliu. Rungtynės daugybės progų nepateikė, o daugiausia dėmesio buvo skiriama gynybai, bet sirgaliai liko patenkinti – žaidimo tai negadino.

„Jie dirbo labai sunkų darbą. Vaikinai pervargo, stengdamiesi uždengti visus plotus, tačiau niekada iš galvų neišmetė minties apie galimą pergalę. Dėl šios priežasties į aikštę po keitimų įleidome tris atakuojančius žaidėjus“, - aiškino A.Sabella. Jo komanda į finalą pateko po 24-erių metų pertraukos.

Jis prakalbo ir apie būsimus varžovus.

„Aš visada jaučiu pagarbą dvejoms futbolo šalims – Brazilijai ir Vokietijai, - pabrėžė strategas. - Vokiečiai visada parodo fizinę galią bei taktinę ir psichologinę jėgą. Vokietija yra turėjusi aibę fantastiškų žaidėjų. Ekipoje yra ir gerų natūralizuotų žaidėjų, tačiau ši šalis žino, kas yra komandinis darbas ir organizacija.“

Vienas A.Sabellos vėlyvų keitimų – puolėjas Sergio Aguero. 26 metų futbolininkas kurį laiką nežaidė dėl traumos, tačiau pasirodęs aikštėje pradžiugino sirgalius.

„Neįtikėtina. Dar negaliu patikėti, kad esame finale. - juokėsi S.Aguero. - Ten mūsų laukia rimtas darbas. Vokietijos komanda visada pasaulio čempionate yra kietas riešutėlis, bet mes tęsime savo žaidimą. Argentina yra Argentina. Vokiečiai mus kažkiek tikrai gerbia.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.