Apžvalga: olandai pažadinti iš sapno, Argentina kalba apie šlovę

Argentinos rinktinė pateko į finalą.<br>AP nuotr.
Argentinos rinktinė pateko į finalą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-10 10:09, atnaujinta 2018-02-12 02:34

Olandai pabudo iš sapno. Išmušti prakaito, sumišę, nusivylę, pikti, liūdintys. Kai Argentinos futbolininkai glebesčiavosi ir sveikino vienas kitą, olandų dievaičiai nuleidę galvas drąsino savus. Nė vieno įvarčio per pagrindinį laiką ir pratęsimą – taip Olandijos ir Argentinos rinktinės pasaulio čempionato pusfinalyje pasitiko vienuolikos metrų baudinių seriją. Ji tapo pražūtinga olandams.

„Sapnas baigėsi“, – skaudžią realybę olandų sirgaliams į veidą tėškė „De Telegraaf“. Lrytas.lt pateikia Olandijos ir Argentinos žiniasklaidos apžvalgą.

Olandai guodžiasi

„Sapnas išsisklaidė. Loussas van Gaalas ir Oranje atsimušė į Argentinos sieną. Nervingi šachmatai truko 120 minučių ir galiausiai pateikė kraują stingdančią baudinių seriją. Jie pateikė tikrą olandų dramą. Po penkių pergalių iš eilės Olandijos rinktinės nuotykis Brazilijoje buvo baigtas“, – rašė „De Telegraaf“.

Ginklus sudėjo ir „de Volkstrant“: „Mūšis baigtas. Siaubingai atkakli kova privedė prie baudinių, kur išsigelbėjimo nebuvo.“

„de Volkstrant“ pabrėžė, kad rinktinės vartininkas Jasperas Cillessenas neturėjo šansų.

„Het Algemeen Dagblad” baudinių seriją pavadino Olandijos drama, bet pabrėžė, kad L.van Gaalo rinktinė per pastarąsias savaites užkariavo daugybę širdžių.

„Olandų svajonė laimėti pasaulio čempionatą sudužo į šipulius. Pusfinalyje abi komandos žaidė atsargiai ir prireikė baudinių serijos, kurioje geriau žaidė Argentina. Veikiausiai vienas geriausių pusfinalio olandų žaidėjas Ronas Vlaaras neįmušė. Nuo žymos pataikyti nesugebėjo ir Wesley Sneijderis, – rašė ad.nl. – Dvikova buvo tarsi šachmatai ant žolės. Abi komandos mažai rizikavo. Arjenas Robbenas ir Robinas van Persie nespindėjo, o Lionelis Messi nepriminė keturiskart geriausio metų žaidėjo.“

Argentiniečiai švenčia

„La Nacion“ Argentinos pergalę sutiko itin jausmingai.

„Taip. Jau atėjo laikas atlaisvinti kilpą, kaklą veržusią 120 minučių. Atėjo laikas išspausti ašarą kaip Javieras Mascherano ar pašėlusiai bėgti kaip Lionelis Messi. Atėjo laikas šokti ir skristi kaip Chiquito Romero per baudinius. Taip. Argentina – pasaulio čempionato finale. Ji tai pasiekė. Pasiekė savo drąsa ir visa siela“, – rašė „La Nacion“.

„Šlovės link“ – taip išdidžiai Argentinos rinktinės patekimą į finalą antraštėje apibūdino „Ole“.

„Sugrįžome! Mes sugrįžome į pasaulio čempionato finalą! Ir žaisime su sena pažįstama komanda – Vokietija. Su ja dukart kovojome svarbiausiame mūšyje. 1986 metais likimą paėmėme į savo rankas, o po ketverių metų vokiečiai nugvelbė mūsų svajonę po kontraversiško baudinio, skirto teisėjo iš Meksikos Edgardo Codesalo“, – rašė „Ole“ apžvalgininkas Emiliano Sotomayoras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?