Įdomiau už Argentinos ir Olandijos mačą – stebėti žolės augimą

Argentinos ir Olandijos rinktinės pusfinalyje nepademonstravo patrauklaus futbolo.<br>Reuters/Scapix nuotr.
Argentinos ir Olandijos rinktinės pusfinalyje nepademonstravo patrauklaus futbolo.<br>Reuters/Scapix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-10 18:22, atnaujinta 2018-02-12 02:01

Nuobodžiausios pasaulio čempionato rungtynės. Tokį titulą pasaulio čempionato pusfinalio mačui tarp Olandijos ir Argentinos suteikė užsienio žiniasklaida. Per 120 minučių nei Arjeno Robbeno, nei Lionelio Messi kariaunos nepajėgė įmušti įvarčio ir tik po 11 metrų baudinių paaiškėjo, kad į finalą žengia Argentina.

„Niekas nenori finale žaisti su Vokietija“, - linksmai ne tik įvarčių, bet ir pavojingų atakų badą socialiniuose tinkluose pašiepė internautai.

Juokas pro ašaras. Į vartų plotą per dvi valandas skriejo vos penki smūgiuoti kamuoliai.

Sunku tuo patikėti, kai aikštelėje buvo tokie puolimo meistrai kaip minėtieji A.Robbenas bei L.Messi, Robinas van Persie, Wesley Sneijderis, Gonzalo Higuainas, Sergio Aguero, Klaasas Janas Huntelaaras ir kiti.

„Nuėjau į tualetą, nepraleidau įvarčio“, - „Twitter“ juokavo internautai.

Per Vokietijos ir Brazilijos mačą futbolo aistruoliai juokavo, kad net nėra kada pabėgti surūkyti cigaretės – per penkių minučių atkarpėlę į brazilų vartus bet kada galėjo kristi dar vienas įvartis.

BBC patalpino keletą nuotraukų, kaip keli sirgaliai stebėdami Olandijos ir Argentinos mačą netgi užmigo.

Dėl snaudžiančio olando nereikėtų stebėtis – pirmą kartą į vartų plotą jo palaikoma rinktinė smūgiavo vos 98-ąją minutę.

Užtektinai pajėgų atakų smaigalyje turinčios Argentinos ir Olandijos rinktinės atkrintamosiose varžybose per šešis mačus įmušė vos keturis įvarčius.

L.Messi pusfinalyje dalyvavo visuose Argentinos išpuoliuose, bet vienintelį pavojingą epizodą „Barcelona“ dievukas sukūrė tik baudos smūgiu pirmajame kėlinyje.

Tuo tarpu olandų atakų lyderis A.Robbenas kamuolio riedėjimą stebėjo tik iš šalies. Kamuolys retai pasiekdavo Miuncheno „Bayern“ puolėją, kurį puikiai iš žaidimo išjungė Argentinos gynybinės užtvaros.

Argentiniečiai uždarė A.Robbeną nesuteikdami jam nė menkiausios erdvės atakoms.

Nebuvo kitos išeities?

Kai kurie specialistai mano, kad kitos išeities Olandija neturėjo – L.van Gaalas privalėjo žaisti gynybinį futbolą.

Esą Argentina yra geriausiai subalansuota pasaulio čempionato komanda su geležine gynyba priešakyje. Per penkis planetos pirmenybių mačus į Argentinos vartus krito vos trys įvarčiai.

Taigi, norėdami pralaužti Argentinos gynybą, olandai privalėjo mesti gausesnes nei įprasta pajėgas į puolimą. Tačiau atsimušus į argentiniečių gynybines užtvaras, iškiltų didžiulė grėsmė negailestingoms argentiniečių kontratakoms.

O tada olandams grėstų septynis įvarčius praleidusios Brazilijos likimas.

Be to, ligos padarinius jautė puolėjas R.van Persie. O L.van Gaalo taktinis sumanymas prigriebti Argentiną per netikėtą žaibišką kontrataką taip, kaip pirmosiose čempionato rungtynėse su Ispanija (5:1), nepasiteisino. Tiesiog Argentina beveik nesuteikė nė menkiausios progos.

Taip nutiko ir todėl, kad Argentinos trenerio Alejandro Sabella taktika pralaužti olandų gynybą su gausesnėmis saugų pajėgomis irgi nepasiteisino. Olandijos gynėjai žaidė beveik idealiai.

Kai lengvai išsipančioti iš olandų gynybos gniaužtų nepavyko, Argentina pabijojo dar labiau pasistumti į priekį – visada grėsė greito Olandijos išpuolio galimybė.

Pralaimėjimo kaina buvo per didelė, todėl abu treneriai pasirinko nieko neprarasti.

„Akistata buvo kovinga, taktinė ir žūtbūtinė, tačiau futbolo spektaklis išėjo labai nevykęs. Tačiau sunku kažką dėl to kaltinti. Taip jau kartais nutinka, net jei tai pasaulio čempionato pusfinalis“, - reziumavo nesn.com.

„Mirror“ juokaudami pateikė dešimt labai nuobodžių užsiėmimų, kurie buvo netgi įdomesni nei Olandijos ir Argentinos mačas:

1. Atnaujinti „Windows“ operacinę sistemą.

2. Stebėti akmenslydžio rungtynes.

3. Mokėti mokesčius.

4. Laukti eilėje pas gydytoją.

5. Lyginti.

6. Daryti skaičiavimus su „Excel“ programa.

7. Stebėti, kaip auga žolė.

8. Stebėti, kaip džiūsta dažai.

9. Atlaisvinti indaplovę.

10. Skaityti gaminio instrukciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.