Nuo Lietuvos fiasko Europos lygoje išgelbėjo „Atlanto“ stebuklas

Panevėžiečiai patyrė gėdingą pralaimėjimą.<br>T.Stasevičiaus/tst-foto.lt nuotr.
Panevėžiečiai patyrė gėdingą pralaimėjimą.<br>T.Stasevičiaus/tst-foto.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 10, 2014, 7:00 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:01 AM

Visi trys Lietuvos klubai vos neiškrito iš Europos lygos atrankos turnyro jau pirmajame jo etape. Tačiau nuo šalies futbolo fiasko atrankoje išgelbėjo Klaipėdos „Atlanto“ stebuklas. Tuo tarpu Panevėžio „Ekrano“ ir Gargždų „Bangos“ futbolininkai patyrė gėdingus pralaimėjimus, greitai užbaigusius jų kelionę Europos lygos kvalifikacijoje. 

„Ekranas“ – Belfasto „Crusaders“ 1:2. L.Kochanauskas (60)/ P.Heatley (56, 71).

„Atlantas“ – „Differdang 03“ 3:1. K.Gnedojus (10), M.Papšys (62, 11 metrų baudinys), M.Maksimovas (89)/ Ph.Lebresne (81).

 „Banga“ – Slaigo „Rovers“ 0:4. A.Keane'as (45), A.Greene'as (72), D.Northas (83), D.Cawley (89).

Stebuklingai išsigelbėjo  

Klaipėdos „Atlanto“ futbolininkai atsakomosiose rungtynėse 3:1 dramatiškai atsirevanšavo „Differdang 03“ komandai ir laimėję bendru rezultatu 3:2 žengė į antrąjį atrankos etapą.  

Tiesa, „Atlantą“ mačo pabaigoje skyrė kelios minutės iki visiško fiasko. Nors klaipėdiečiai dar 10-ąją minutę įmušė pirmąjį lyginamąjį įvartį, o nuo 19-osios turėjo kiekybinę persvarą dėl varžovams parodytos raudonosios kortelės, Liuksemburgo ekipa vos nesukūrė stebuklo.  

Praleidę ir antrąjį įvartį, kuris „Atlantui“ reiškė patekimą į kitą etapą, „Differdang 03“ futbolininkai 81-ąją minutę sugebėjo įmušti ir sušvelninti rezultatą iki jiems parankaus 1:2.   

Bet „Atlantą“ paskutinę akimirką išgelbėjo Maksimas Maksimovas, 89-ąją minutę įmušęs gyvybiškai svarbų trečiąjį įvartį.  

Antrajame etape Lietuvos vicečempionai susitiks su Karagandos „Šachtior“ klubu iš Kazachstano, kuris bendru rezultatu 6:1 nepasigailėjo Giumri „Širak“ iš Armėnijos. 

Kazachstaniečių stadionas talpina 19 tūkst. sirgalių.

„Ekrano“ fiasko  

Belfasto „Crusaders“ futbolininkai per visą klubo gyvavimo istoriją dar niekada nebuvo peržengę pirmojo Europos lygos atrankos barjero. Tačiau akistata su Lietuvos klubu pakeitė įrašus Šiaurės Airijos ekipos metraščiuose.  

Drąsiai apie pergalę 2:0 prieš mačą kalbėję „Ekrano“ futbolininkai po pralaimėjimo svečiuose 1:3 turėjo pripažinti „Crusaders“ pranašumą ir Aukštaitijos stadione – 1:2.  

Pirmoje rungtynių pusėje „Ekranas“ diktavo žaidimo tempą, bet realios progos pasižymėti nesusikūrė. Tuo tarpu „Crusaders“ išlaukė savojo šanso ir antrojo kėlinio pradžioje atsidūrė priekyje. Ekraniečiai greitai lygino rezultatą, bet dar vienas įvartis galutinai sužlugdė Lietuvos bronzos medalininkus. 

Airijoje dužo ir „Banga“  

Su Europos lygos atranka jau pirmajame ture atsisveikino ir Gargždų „Bangos“ futbolininkai. Gargždiškiai išvykoje 0:3 nepasipriešino Slaigo „Rovers“ komandai. Pirmasis mačas Lietuvoje baigėsi 0:0.  

„Banga“ palūžo prieš ilgąją pertrauką. Paskutinę pirmojo kėlinio minutę „Rovers“ įsiveržė į priekį. 68-ąją minutę viltis atsitiesti laidojo K.Urbaičiui parodyta raudonoji kortelė.   

Netrukus, po keturių minučių, A.Greene‘as dvigubino „Rovers“ persvarą 2:0. 83 ir 89 minutėmis į „Bangos“ vartus krito dar ir trečiasis bei ketvirtasis įvarčiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.