Po penktojo įvarčio vokiečiai tarėsi nebesityčioti iš brazilų

Kai pasaulio čempionato pusfinalyje per pirmąjį pusvalandį į Brazilijos rinktinės vartus krito net penktasis įvartis, geltonoje Belo Horizontės sirgalių jūroje liejosi ašaros. Pasirodo, žeminti turnyro šeimininkus ėmę Vokietijos futbolininkai patys pasijautė nejaukiai ir norėjo nutraukti patyčias ant žaliosios vejos.

Triuškinamų varžovų pagailo net ir patiems vokiečiams.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Triuškinamų varžovų pagailo net ir patiems vokiečiams.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 10, 2014, 10:04 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:52 AM

Vokietijos rinktinės gynėjas Matsas Hummelsas atskleidė, kad per ilgąją pertrauką, kai vokiečiai pirmavo 5:0, rinktinė susitarė daugiau nebesityčioti iš priešininkų.

„Norėjome parodyti varžovams pagarbą. Labai svarbu, kad nebežaidėme iš visų jėgų ir neberodėme savo magijos. Išlaikėme rimtį ir po pertraukos likome susikoncentravę“, - sakė futbolininkas.

Tiesa, net ir norėdami vokiečiai nesugebėjo nebeskriausti brazilų. Nors atsipalaidavimas vokiečių stovykloje buvo akivaizdus, brazilai buvo pernelyg sugniuždyti, o antrojo kėlinio viduryje rezultatas vienu metu buvo tiesiog šokiruojantis – 7:0.

Po šeštojo ir septintojo įvarčių nė nedžiūgavo ir patys vokiečiai. Visi norėjo kuo greičiau baigti Brazilijos kančias.

Paskutinę akimirką paguodos įvartį pelnė brazilas Oscaras ir mačas baigėsi 7:1.

M.Hummelso manymu, brazilai galutinai palūžo po antrojo Miroslavo Klose įvarčio.

„Tada jie pasimetė, ėmė žaisti labai neorganizuotai. O mes tuo naudojomės iki penktojo įvarčio, - tvirtino M.Hummelsas. – Tokie dalykai nutinka labai retai, todėl beliko tuo pasinaudoti.“

„Patys žinome, kad esame viena geriausių komandų pasaulyje. Bet visuomet reikia bent dalelės sėkmės, o mums tą vakarą pasitaikė gera diena. Galime didžiuotis tokia pergale, bet jei pralaimėsime finale, pusfinalio rezultatas liks nieko vertas“, - įspūdingos pergalės prieš brazilus nesureikšmino M.Hummelsas.

Į finalą patekusios Vokietijos rinktinės narys teigė, kad komanda privalo atsispirti pagundoms pervertinti savo jėgas po galingos pergalės prieš brazilus.

Kitu atveju finale laukė skaudžios Argentinos komandos pamokos.

„Turime likti ant žemės. Tačiau mums tai nėra problema. Puikiai suprantame, kaip sunku bus sekmadienį. Nesvarbu, prieš ką bežaistume, mūsų laukia nuožmi kova. Turėsime šansų laimėti tik tada, jei tai įsisavinsime nuo pirmųjų minučių“, - tikino M.Hummelsas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje