Tomas Ražanauskas: „Vokietija laimės pasaulio čempionato finalą“

Pasaulio futbolo čempionato finalo dalyviai jau aiškūs. Tai neįtikėtiną euforiją išgyvenusi Vokietijos komanda, kuri pusfinalyje 7:1 sutriuškino šeimininkus brazilus. Dabar vokiečiams teks kovoti su klampia gynyba ir greitu puolimu garsėjančia Argentina. Ši po baudinių serijos įveikė Olandiją. Rungtynės išsiskyrė nuobodumu, tad Argentina finale turės įrodyti, kad gali būti patraukli.

T.Ražanauskas mano, kad finale Vokietija 2:1 nugalės Argentiną.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
T.Ražanauskas mano, kad finale Vokietija 2:1 nugalės Argentiną.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 11, 2014, 6:00 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:52 AM

Savo mintimis apie čempionatą pasidalino buvęs Lietuvos rinktinės saugas Tomas Ražanauskas.

***

Pasaulio čempionato antrajame pusfinalyje Olandijos ir Argentinos futbolininkai žaidė labai atsargiai. Kartais aikštėje geriau atrodė vieni, kartais kiti.

Bet laimės prie vartų abi komandos ieškojo atsargiai ir neskubėdamos, stengėsi kuo ilgiau palaikyti kamuolį. Ypač olandai.

Ryškiausios abiejų komandų žvaigždės šiame pusfinalyje nespindėjo. A.Robbenas išlindo į dienos šviesą tiktai mačo pabaigoje. L.Messi kartais primindavo apie save, bet nieko neparodė.

Jiems buvo skiriamas didelis varžovų gynėjų dėmesys. L.Messi neturėjo progų žaisti vienas prieš vieną. Prieš jį šalia visada būdavo bent po vieną papildomą gynėją.

Dabar galima sakyti, jog Olandijos rinktinės treneriui Louisui van Gaalui vertėjo pataupyti keitimus ir vėl sukeisti vartininkus prieš 11 metrų baudinių seriją.

Bet galbūt rungtynių metu pakeisdamas 3 futbolininkus jis tikėjosi išplėšti pergalę be baudinių.

Nesu vartininkas, tačiau, mano nuomone, 11 metrų baudinių serijoje olandų vartininkas Jasperas Cillessenas galėjo atmušti bent porą smūgių.

Galbūt jam pritrūko tokių fizinių duomenų, kokiais pasižymi atsarginis vartininkas Timas Krulis. Žinoma, lengva kalbėti, bet atmušti baudinius yra vartininkų duona.

Nors nusivylęs olandų treneris pareiškė abejonių kalbėdamas apie rungtynių dėl trečiosios vietos reikšmę, manau, šis mačas reikalingas žiūrovams.

Jiems kiekvienas pasaulio čempionato mačas yra šventė.

Be to, tokios galingos komandos kaip Brazilija ir Olandija juk nežaidžia tarpusavyje kiekvieną dieną.

Gal tik žaidėjams ir treneriams jos nebeatrodo svarbios, nes dauguma jau mąsto apie namus, į kuriuos grįžus vėl netrukus reikės keliauti į klubus ruoštis naujam sezonui.

Bet mačas turėtų būti įdomus. Manau, brazilai norės reabilituotis po skaudaus pralaimėjimo pusfinalyje. Jie padarys viską, kad įrodytų ne tik sirgaliams, bet ir patys sau, jog pralaimėjimas 1:7 Vokietijai buvo atsitiktinis, kad tai tiesiog buvo ne jų diena.

Ar finale argentiniečiams pavyks padaryti tai, kas yra pavykę man? (2003 m. Europos čempionato atrankos varžybose T.Ražanauskas įmušė įvartį 1:1 pasibaigusiose Lietuvos rinktinės rungtynėse išvykoje su Vokietija. – Red.). Gal ir pavyks, bet ar to pakaks?

Vieno įvarčio rungtynėse su vokiečiais gali būti per mažai.

Visą čempionatą Argentina nerodo stebuklingo žaidimo. Tačiau ši komanda turi žmogų, kuris viską gali išspręsti vienas.

Vokietija savojo L.Messi neturi. Visas pirmenybes Vokietijos rinktinė žaidė labai darniai, kaip patikimas vokiškas mechanizmas.

Spėju, kad Vokietija laimės finale 2:1.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.