Arminas Narbekovas finale seks trenerių taktinę kovą

„Nemanau, kad finalas bus toks, kokie buvo pusfinaliai“, - sako Lietuvos jaunimo rinktinės treneris Arminas Narbekovas. Specialistas įsitikinęs – pasaulio futbolo čempionato dvikova dėl trofėjaus bus aštri, o tokių sutriuškinimų, kaip vokiečių pergalė 7:1 prieš brazilus nebus.

A.Narbekovas tikisi aštrios taktinės kovos<br>D.Umbraso nuotr.
A.Narbekovas tikisi aštrios taktinės kovos<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 13, 2014, 2:47 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:33 AM

Pasaulio čempionato finalas tarp Vokietijos ir Argentinos rinktinių sekmadienį vyks 22 val.

Pateikiame A.Narbekovo nuomonę apie čempionatą.

***

Šis pasaulio futbolo čempionatas parodė, jog silpnų komandų jame nebuvo.

Jei žiūrėtume į rezultatus, silpniausi buvo Vokietijai 0:4 pralaimėję portugalai, olandų antausį 5:1 gavę ispanai ir brazilai, kuriuos 7:1 sutriuškino vokiečiai.

Buvo daug lygių rinktinių, o visos aštuntfinalio etapo komandos, tarp jų ir Kolumbija, Čilė, Kosta Rika, buvo vertos atkrintamųjų varžybų ir galbūt tolesnių etapų, nes žaidė gerą futbolą.

Nemanau, kad finalas bus panašus į kurį nors pusfinalį.

Argentina įsitikino, kuo viskas baigėsi, kai brazilai pabandė su vokiečiais žaisti atvirą futbolą.

O vokiečiai matė, kaip argentiniečiai primetė savo žaidimą olandams ir laikydamiesi plano laimėjo 11 m baudiniais. Manau, finalas pagal žaidimą turėtų būti vidurys tarp abiejų pusfinalių.

Daug lems, ar Argentinai galės po traumos padėti Angelis di Maria. Jis įlietų spalvų į Argentinos žaidimą. Vokietijos futbolas – komandinis, vokiečiai įrodė, ką reiškia stiprus kolektyvas.

Jie neturi ryškių žvaigždžių, nors Thomas Mulleris jau pelnė penkis įvarčius Brazilijoje.

Jei reikėtų įvardyti svarbiausią Vokietijos komandos žaidėją, tai būtų Manuelis Neueris. Šiame čempionate, o ypač rungtynėse su brazilais, dar kartą įsitikinome, ką sugeba šis vartininkas. Jo tiesiog neįmanoma pramušti. Jis suteikia pasitikėjimo kitiems garantuodamas tvirtą užnugarį gynėjams ir saugams.

Ryškiausia Argentinos žvaigždė, be abejo, yra Lionelis Messi. Nors vokiečių gynyba jam skirs daug dėmesio, tokio lygio puolėjas per 90 min. vis tiek sužibės vienoje ar kitoje situacijoje. Tik įdomu – kokios tai bus situacijos?

Galbūt lemiamos paskutinės rungtynių minutės, per kurias šiame čempionate jis jau yra pelnęs įvartį, taip pat atlikęs rezultatyvų perdavimą A.di Marios įvarčiui. L.Messi todėl ir yra geriausias pasaulio futbolininkas, kad jo neįmanoma sustabdyti.

Bus įdomu stebėti abu trenerius. Joachimas Löwas nėra iš tų, kurie nuolat laksto prie aikštės. Taip, kartais jis susinervina ir ką nors šūkteli žaidėjams. Bet šiaip jis ramaus būdo. Argentinos rinktinės treneris Alejardo Sabella labiau mėgsta stovėti prie aikštės linijos, nors ten būdamas treneris nelabai ką gali pakeisti.

Abu treneriai yra geri taktikai. A.Sabellos pasirinktas žaidimas padėjo Argentinai sustabdyti olandų mašiną. Tikriausiai jis panašią taktiką pasirinks ir per rungtynes su Vokietija.

J.Löwas Vokietijos rinktinėje dirba jau daug metų, jis gerai pažįsta žaidėjus, o jie – trenerį. Manau, Vokietija turi nedidelį pranašumą prieš Argentiną kalbant apie žaidėjų pasirinkimą. Be to, Vokietijos rinktinė turi daugiau patirties.

Finale tikiuosi pamatyti atvirą futbolą. Spėju, kad Vokietija nugalės 3:1.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.