Brazilai nesijaučia nusipelnę tokio pasaulio čempionato

Olandijos futbolininkai nepateko į pasaulio čempionato finalą, tačiau jaučiasi visų laikų geriausia savo šalies komanda, nes Braziliją palieka niekam nepralaimėję per pagrindinį rungtynių laiką ir pratęsimą. Tik baudinių serija pusfinalyje su Argentina baigėsi ne olandų naudai.

Olandijos futbolininkai namo grįžta nepralaimėję nė vieno mačo.<br>AP nuotr.
Olandijos futbolininkai namo grįžta nepralaimėję nė vieno mačo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Jul 13, 2014, 2:45 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:41 AM

Nors Olandijos rinktinė tris kartus laimėjo pasaulio čempionato sidabro medalius, 1974, 1978 ir 2010 metais jai nepavykdavo išvengti pralaimėjimų.

Beveik 70 tūkstančių aistruolių Brazilijos miesto nacionaliniame stadione šeštadienį palydėjo švilpimu brazilus, kurie mačą dėl garbės pralaimėjo 0:3 po Robino van Persie ir Daley Blindo įvarčių rungtynių pradžioje bei paskutinę vinį į šeimininkų karstą įkalusio Giorginio Wijnaldumo prieš mačo pabaigą skelbiantį švilpuką. O juk tai turėjo būti garbės sugrąžinimas po pažeminimo pusfinalyje su Vokietija 1:7.

„Baisus jausmas. Net nežinau, ką galėčiau pasakyti, - ištarė brazilas Oscaras. – Po didžiulio pralaimėjimo Vokietijai mes bandėme nuo pat pradžių padaryti viską, kad laimėtume rungtynes dėl trečiosios vietos.. Bet tai buvo ne mūsų diena. Reikia pasižiūrėti, kas buvo blogai ir ką galime pataisyti ateityje.“

"Tai varo neviltį, - atsiduso brazilų kapitonas Thiago Silva. – Mes nenusipelnėme tokios pabaigos. Bet, deja, toks yra futbolas. Man belieka atsiprašyti mūsų tautos. Fanai mus palaikė net po pralaimėjimo 1:7. Pabaigoje jie švilpė, bet tai normalu. Jie irgi turi jausmus.“

Brazilai ketvirtąkart žaidė mačą dėl bronzos. 1938 metais jie įveikė Švediją, 1978 m. - Italiją, o 1974 m. pralaimėjo Lenkijai, kuri iki šiol šį mačą vadina geriausiu šalies istorijoje.

„Puikiausias dalykas buvo mūsų atsparumas. Mes buvome pakirsti pusfinalyje, bet atsigavome ir finišavome treti. Norėjome tai pabaigti gerai“, - kalbėjo trečiąjį įvartį įmušęs G.Wijnaldumas.

„Tikrai gera pabaiga, - džiaugėsi Arjenas Robbenas. – Dabar jau galima pamiršit tas sunkias pagirias po pusfinalio. Aš labai didžiuojuosi ir esu dėkingas visai komandai. Šventė dirbti tokioje komandoje. Mes buvome verti daugiau.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.