Pasaulio čempionus Berlyne sutiko neįtikėtina sirgalių jūra

Naujoji pasaulio futbolo čempionė Vokietijos rinktinė grįžo į tėvynę. Berlyne savo didvyrius antradienio rytą šiek tiek po vienuolikos sutiko triumfuojanti šimtatūkstantinė sirgalių minia.

Vokietijos rinktinės sutikimas.<br>AP nuotr.
Vokietijos rinktinės sutikimas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 15, 2014, 12:09 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:38 PM

Futbolo fiestą su auksine nugalėtojų taure rankose vokiečiai vainikavo prie Bradenburgo vartų. Ten Vokietijos futbolo aistruoliai linksminosi jau nuo pat antradienio ryto. 

Vokietijos žiniasklaidos duomenimis, 11 val. fanų zonoje buvo 400 tūkstančiai žmonių.

Oro uoste iš „Lufthansa“ oro linijų lėktuvo futbolininkai perlipo į juodą specialiai paruoštą 13 metrų ilgio „Mercedes“ autobusą atviru stogu.  

 Pirmasis pro besišypsančias stiuardeses žengė Vokietijos komandos kapitonas Philippas Lahmas, rankose laikęs brangiausią tarptautinio futbolo trofėjų. 

Jis buvo pažymėtas simbolinėmis datomis – 1954, 1974, 1990 ir 2014. Tai metais, kuriais Vokietijos nacionalinė komanda tapo planetos čempione.

Iki pagrindinio šventės akcento šalia čempioniško Vokietijos nacionalinės komandos tako driekėsi šimtai tūkstančių vokiečių.

Vokietija su nekantrumu laukė savo herojų. Šie skrydžio metu linksmai leido laiką fotografuodamiesi su trofėjumi.

Nors futbolininkai atrodė pavargę, jie kaupė paskutiniąsias jėgas atšvęsti neįtikėtiną pergalę su savo tauta.

„Šiai komandai dar viskas priešaky. Turime daug jaunų talentingų žaidėjų. Su dabartine futbolo sistema Vokietijos rinktinei nereikia bijoti ateities“, - tik išlipęs iš lėktuvo žurnalistams sakė komandos treneris Joachimas Loewas.

Pagrindiniai šventės herojai vijo nuovargį į šalį ir linksminosi kartu su savo gerbėjais. Futbolininkai leido sau atsipalaiduoti ir nuo karščio gaivinosi alumi.

  „Vau! Tai, kas čia vyksta, yra tiesiog neįtikėtina!“ – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė finale pergalingą įvartį įmušęs Mario Goetze.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.